• Солун - пещерата Петралона - Халкидики - Атонски манастири

   1 2 3 4 5
   179 лв.
   • Автобус
   • 3
   • BB (нощувка със закуска)
   • Гърция
   • Пловдив-София-Солун-Паралия-Метеора-Халкидики
   Изпрати запитване
   • СОЛУН-ПЕЩЕРАТА ПЕТРАЛОНА-ХАЛКИДИКИ –АТОН

    ПРОГРАМА

    05.09-07.09.2020г ; 19.09-21.09.2020г.

    ЦЕНА: 179 лв.

    1-ви ден:

     Отпътуване от Асеновград в 04.30 ч. от Асеновград (срещу допълнително доплащане),

    от гр.Пловдив в 05.00ч, от гр.Пловдив,спирката на банка ОББ (срещу хотел Тримонциум);

     от София в 7.00 ч. от автогара „Сердика” по маршрут ГКПП Кулата. Пристигане в град Солун. По желание и срещу допълнително доплащане,туристическа програма на града:

      *Бялата кула - символ на града;

      * Арката на Галер

      *  крепостта “Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и  Термическия залив;

      *  църквата “Св. Димитър” , където се пазят мощите на Светеца-покровител на града.

        Свободно време.

    Отпътуване за Халкидики. Настаняване в хотел.Свободно време по интереси.Нощувка.

     

    2-ри ден:

    Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия с автобус за малкото красиво пристанище Ормос Панагиас. Круиза започва в 9.30ч. Преминаваме през залива на Света Гора, където ще разгледаме уникалната архитектура на византийските манастири. Пристигане в Уранополис. Там ще имаме около 2ч. свободно време за обяд или кафе. На връщане за Ормос Панагиас,на кораба ще имаме възможност да се насладим на богата фолклорна програма с музика и танци.

    Вечерта по желание и срещу допълнително заплащане посещение на гръцка таверна с богата традиционна фолклорна програма. Нощувка.

     

    3-ти ден:

    Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до пещерата „Петралона”. Това е карстова пещера в Гърция с дължина около два километра и надморска височина 300 метра. Петралона е една от най-известните пещери не само в Халкидики, но и в цяла Гърция. Именно тук са открити останките на най-древния -първобитен човек, в тази пещера са намерени първите следи от огън в света, както и първият отпечатък от лапа на мечка. Там се намира и музей, където са запазени, кости от различни видове животни. Свободно време за кафе и фото пауза.

    Отпътуване за България.

     

    Цената е на човек настанен в двойна или тройна стая и включва:

    Транспорт с автобус 3 *;

    2 нощувки;

    2 закуски;

    Екскурзоводско обслужване по време на пътуването;

    Медицинска застраховка по време на пътуването;

    Цената  не включва:

    Панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод- 10 лева;

    Екскурзия до Атон- круиз  с кораб до Атонските манастири - 60 лева;  (цената включва транспорт, билет за круиза).

    Екскурзия и посещение на пещерата „Петралона”  - 15  лева. (цената включва транспорт, входна такса за пещерата и музея /

    Вечеря в гръцка таверна  -25 евро.

    *Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

     

    *Отпътуване от Асеновград се осъществява при минимум 10 записани туриста с доплащане 4 лв. на човек.

     

    *Програмата се осъществява при  40 туриста.Срок за уведомявление при несъбрал се необходим брой  туристи е  една седмица преди отпътуването.

    ВАЖНО!!!СЧИТАНО ОТ 01/01/2018 Г. ГРЪЦКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ВЪВЕЖДА НОВА ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА (ТАКСА "ПРЕСТОЙ")!!!Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа, калкулира се на база нощувка и категория хотел и се заплаща само и единствено на място от туристите при настаняване!!! 

    Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания!
    Сумата е следната:

    • за 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка
    • за 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка
    • за 3* хотели - 1.50 евро /стая/ нощувка
    • 2*, 1* хотели - 0.50 евро /стая/ нощувка

    Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати такстата. 

    Условия на плащане:

    Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

    Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

    В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператотър удържа следните неустойки:

    - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

    - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

    - от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

    - от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  75% от цената

     на организираното пътуване в лева;

    - под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на 100% от цената

    на организираното пътуване в лева;

    При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста,

    както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването,

     като удържа същите неустойки.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

    В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

     

    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

    Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

    В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

    За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.

    При посещение на църкви не се позволява влизане с голи рамене и колене.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

    По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    ДРИЙМ ТУР"ЕООД сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застрахованеЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

    Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването.

    Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Паспортни и визови изисквания:

    До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

     

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.

    Седалище и адрес на управление:

    гр.Пловдив ул”Кап.Райчо”57 ,офис:ул”Гладстон”5 тел:032/62 62 40 ,0876 20 62 62

     

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС"АД със седалище гр.София бул"Христофор Колумб"43,с лимит на отговорност 25 000 лв

     

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

     

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Екскурзии
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори