• Септемврийски празници в Древна Елада -Атина-Пелопонес-Епидавър-Нафплио-Микена-Спарта-Олимпия-Делфи

   1 2 3 4 5
   399 лв.
   • Автобус
   • 5
   • BB (нощувка със закуска)
   • Гърция
   • Пловдив-София-Атина-Коринтски канал-Нафплио-Микена-Спарта-Олимпия-Делфи-Солин
   Изпрати запитване
   • ДРЕВНА ЕЛАДА

    Ако обичаш срещи с историята, Гърция е едно от местата, които ще ти предоставят изобилие от тях. Дори не е необходимо да отделяш кой знае колко време – само за няколко дни например може да се гмурнеш 5000 години назад, като минеш и през няколко „по-нови“ спирки, датиращи от преди някой и друг век. И да разгледаш част от полуостров Пелопонес, богат на археологически и исторически забележителности, както и на прелестни гледки, каквито всъщност само Гърция може да ти покаже.

    Първи ден:

    Нашето пътешествие започва в 18:00 часа от паркинга на хотел „Тримонциум” в Пловдив.Следващата ни спирка е стадион „Васил Левски” в София в 20.00 часа и продължавайки по маршрут ГКПП Кулата- Солун- Атина.Пристигане в Атина. Атина-родното място на демокрацията, люлката на европейската циливилизация, град с 3000-годишна история, който трябва да се посети поне веднъж в живота си-това е Атина – столицата на Гърция. Гръцката столица, носеща името на богинята на мъдростта и войната, неслучайно е приглекателна дестинация за милиони туристи и предлага изобилие от атракции и забележителности, който си заслужава да бъдат видени.

    Втори ден:

    След пристигането в столицата Атина ще започне и нашата Панорамна обиколка на града с посещение на Арката на император Адриан, площад „Синтагма“, парламента, храма за Зевс, стария олимпийски стадион. Посещение на Акропола ( входната такса се заплаша допълнително на място – 20 евро) Свободно време. Настаняване в хотела . По желание срещу доплащане посещение на новия Музей на Акропола с екскурзовод на български език ( входната такса на музея се заплаща допълнително на място . Музеят е археологически и е създаден, за да събере на едно място всички артефакти, открити на Акропола – от бронзовата до римската и византийската епохи. В него са изложени около 4000 експоната на площ от 14 хил. кв. м.Свободно време. Нощувка.

    Трети ден:

    Закуска.Нашето пътуване назад във времето ще започне с пътуване за полуостров Пелопонес. Фотопауза при Коринтския канал. Пътят към историческата обиколка започва с Коринтския канал, построен в края на XIX век, който се счита за едно от най-големите инженерни постижения на времето си – благодарение на него малките кораби си спестяват цели 700 км, които иначе биха загубили в заобикаляне на Пелопонес. Каналът съединява Егейско и Адриатическо море и отделя Пелопонес от сушата, превръщайки го в остров. Широк е 24 метра и тъй като е твърде тесен за големите товарни кораби, днес се използва предимно за преминаване на туристически кораби. Дължината му е 6343 м, дълбочината на водата е 8 м, а височината на стените му, които са от естествени скали, достига 75 м. Над канала са прокарани мостове, чиято най-ниска точка е 63 метра над морското равнище.Отпътуване за Епидавъра. Посещение на Епидаврос- Перфектно запазеният античен театър, който и до днес изумява с акустиката си – казаното на сцената може да се чуе идеално без усилватели от всички 15 000 зрители, разположени на 54 реда. Огромният театър впечатлява и с хармоничните си пропорции, както и с красивата околна среда. Епидавър е бил светилището на Асклепий – гръцкия бог на медицината. А през лятото сцената на театъра продължава да е домакин на театрални постановки.Свободно време.

     

    Отпътуване за старата гръцка столица Нафплио. В Арголическия залив, се намира Нафплио – първата столица на модерната гръцка държава и един от най-красивите градове в страната. В него са запазени много исторически паметници и архитектурни забележителности Старият град очарова със своите неокласически къщи, живописни улички, фонтани, дървени балкони с каскадни цветя. Наблизо се намират крепостта Акронапфилия, замъкът Торун и микенската цитадела Тиринт, която е паметник на световното наследство на ЮНЕСКО.

    Отпътуване за Микена- най-известният град в Гърция-царството на Агамемнон.Посещение на древният град мегаполис Микена. Микена – един от най-важните гръцки центрове в древността. Смята се, че микенската цивилизация е положила основите на класическата гръцка култура. Разкопките там са започнали в средата на XIX век и всички най-интересни находки могат да се видят в Националния археологически музей в Атина. В Акропола на Микена се влиза през реставрираната Порта на Лъва – най-старият пример за монументална скулптура в Европа. В него са открити дворцов комплекс, светилища, гробници на владетели с дарове, сред които златна маска, за която се счита, че е принадлежала на Агамемнон. Микена мястото от където е открадната „Хубавата Елена“ и е започнала троянската война. От върха се открива живописна гледка от която човек се пренася в друга епоха, хилядолетия назад във времето.

    Отпътуване за Спарта.Спарта –царството на Менелай и хубавата Елена. В древността Спарта била един от най-могъщите гръцки градове - държави. В негова чест била назована и цялата област. Съвременният град е построен в центъра на долината на река Еврот, в близост до мястото, в което била разположена легендарната антична Спарта. Днес от знаменития град са съхранени единствено руините на акропола и гробницата на цар Леонид. Спарта е един от най-красивите градове в южната ни съседка и силно се отличава от останалите със своя съвременен и изчистен градоустройствен план, големи площади, прекрасни паркове, зелени булеварди, красиви обществени сгради и музеи, както и с колоритен нощен живот. Свободно време. Нощувка.

    Четвърти ден:

    Закуска. Отпътуване за Олимпия. Посещение на археологическия музей на Древна Олимпия- едно от най-големите светилица на Древна Елада, посветено на бог Зевс, и мястото където са се провели първите Олимпийски игри ( входната такса от 12 евро се заплаща на място)

    Около обяд отпътуване за Делфи- В подножието на планината Парнасос, се намира Делфи, светилището на бог Аполон, където великият делфийски Оракул тълкувал на смъртните волята на боговете. Този древен град е пълен с история и митология вплетени в едно. Оракулът бил дарен на хората от Гея, богинята на Земята и ги пазел от исполинската змия Питон. Като убил Питон, Аполон, богът на Слънцето, завладял прорицалището и получил епитета Питийски. Седналата на триножник велика жрица Пития, изпадала в транс и бълвала предсказания, а неразбираемите й думи са били тълкувани от жреците. "Познай себе си!", това е надпис, който е посрещал хората на входа на храма на бог Аполон. В ранните векове влиянието на Оракула на Делфи е било толкова голямо, че няма война, която да е започвала без владетелят да се е допитал до жрицата. Ето защо и много хора в желанието си за себепознание са идвали тук за да разберат от Пития повече за своето бъдеще. Светилището е най-почитаното прорицалище в древността в цялото Средиземноморие. Според митологията тук се намира центъра на света, защото точно тук са се събрали двата орела, изпратени от бог Зевс, за да обиколят Земята и да намерят центъра на света. Пак според митологията бог Аполон се появил под формата на делфин, от където идва и името на градчето.Свободно време. Нощувка.

    Пети ден :

    Закуска.Отпътуване за България. По пътя посещение на втория по големина град в Гърция-Солун.

    Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.

    Цената включва:

    •  Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
    •  1 нощувка със закуска в Атина хотел 3 *
    •  1 нощувка със закуска в Спарта в хотел 3 * 
    •  1 нощувка със закуска в Делфи в хотел 3 *  

    Цената не включва:

    • Такси вход за новия Музей на Акропола (20 EUR),
    •  Панорамна обиколка - 10 лв.
    • Археологическия музей (7 EUR),
    • Византийския музей (4 EUR)
    • Музея „Бенаки” (6 EUR) в Атина;
    • Такси вход за Епидаврос (6 EUR)
    • Микена (8 EUR);
    • Такси вход за Музея в Делфи (6 EUR),
    • Археологическия обект (6 EUR) или комбиниран билет за двата обекта (9 EUR)
    • Такси вход за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт;

    Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ.

    НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

    Депозит 30 % от пакетната цена;
    Останалите 70 % -15 дни преди отпътуването.

    Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 5 дни преди датата на отпътуване.

    Настаняването в автобуса става по реда на записването!

    Забележка

    Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 15 туриста.

    Необходими документи:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Цената е валидна при минимум 40 туристи.

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация

    № РК-01-6716.

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ДЗИ-ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ"ЕАД със седалище гр.София ул"Г.Бенковски"3, застрахователна полица N 212116156000001/2016г,с валидност на действие от 01.04.2016г до 31.03.2017г.,с лимит на отговорност 25 000 лв

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Гърция
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори