• Важна информация за Вас скъпи приятели. Вижте повече
  • Септемврийски празници на най-красивите гръцки езера- Памвотис- Орестиада- Преспанско езеро

   1 2 3 4 5
   0 лв.
   • Автобус
   • 5
   • BB (нощувка със закуска)
   • Гърция
   • Пловдив-София-Янина-Кастория-Преспанско езеро
   Изпрати запитване
   • ЕКСКУРЗИЯ ДО ЯНИНА-КАСТОРИЯ-ОСТРОВ СВЕТИ АХИЛ
    И ЕДНИ ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ ЕЗЕРА НА ГЪРЦИЯ-
    ПАМВОТИС,ОРЕСТИАДА,ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО

    1 ден:

    Отпътуване от Пловдив- хотел Тримонциум спирка на ОББ в 22 часа , от София, стадион Васил Левски в 24:00 часа по маршрут: Кулата – Солун – Верия – Янина.

    2 ден:

    Сутринта пристигане в град ЯНИНА,разположен на западната част на езерото ПАМВОТИС. По възможност настаняване в хотел.


    Янина (Йоанина) – столицата на регион Епир - е град, който обикваш от пръв поглед. Той хармонично съчетава всичко, което толкова обичаме в провинцията (естественост, чистота, тишина, чист въздух, прекрасна природа, добродушни и гостоприемни местни жители, натурални продукти), както и всичко положително, което една столица съдържа в себе си (развита инфраструктура, огромен избор от интересни занимания, оживени улици, изгодно пазаруване). Иначе казано, Янина е град, в който всеки мечтае да живее!
    БОНУС –панорамна обиколка на града,по време на която ще видите:крепостта на Янина, построена през 528 г. по план за укрепване на Византийската империя на император Юстиниан I. Във вътрешната ѝ част е разположен Старият град, който ще Ви вдъхнови със сгради, построени в разнообразни архитектурни стилове, носещи отпечатъка на мултикултурния живот на града. В северозападната част , може да разгледате джамията на Аслан паша. В днешно време в нея е разположен етнографския музей,представящ подробно историята на три общности, съществували съвместно в течение на векове: гръцка, еврейска и мюсюлманска. Тук ще можете да видите единствения съхранен Хамам в региона Епир. Византийският музей в югоизточната цитадела на крепостта е заел мястото на стария дворец на Али паша. В крепостта Янина са разположени и други интересни постройки като кухни и хранилища за боеприпаси.Тук се намира и Фетих джамия-Джамията на победата, построена върху развалините на византийската църква Таксиархон. Именно в предната част на джамията е разположена гробницата на Али паша.Изключително красивия планински град Янина е разположен на езерото ПАМВОТИС.Именно за това в свободното време си заслужава да наемете лодка и да се отправите на пътешествие до острова Нисаки, разположен в средата на езерото.Островът е дом на около 100 семейства.Можете да посетите манастира на Св.Пантелеймон.Част от манастира е превърната в музей,който е посветен на Али паша.Посещавайки Янина, освен че ще се насладите на красотата и атмосферата ѝ, Вие ще имате възможността да разгледате и множество исторически паметници, ще опознаете един град, пълен със спомени от отминали времена, с прекрасен замък, джамии, къщи с впечатляваща архитектура и Стария град, където всяко кътче разказва своето минало и настояще. Свободно време.Нощувка.

    3 ден:

    Закуска.Отпътуване за гр.КАСТОРИЯ и езерото ОРЕСТИАДА.

    БОНУС-панорамна обиколка на града.Ако все още не сте посетили Кастория, представете си вдъхновяващ, красив и спокоен град със свеж планински въздух, тихи улички и многобройни старинни църкви, разположени на височина от 650 м. над морското равнище. Живописният град Костур, както някога е бил известен, се намира недалеч от Малкото преспанско езеро в северна Гърция. Той е разположен на полуостров в Костурското езеро, наречено с древното име Орестиада. Казват, че мястото много прилича на Охрид - от архитектурата на старинните черкви и къщи, застроени амфитеатрално по хълма, до китния пейзаж. Но Костур пленява и с високите си планини, чистия си въздух и... тишина. Заслужава си разходка из старите квартали,с тесни калдъръмени улички,красиви имения от 19 век и многобройни църкви,някои построени още в IX-X век.Градът процъфтява главно през 17 век,когато кожухарската индустрия бележи възход. Една от историите за произхода на името на града гласи, че то идва от гръцката дума касторас, която означава "бобър". Търговията с кожи от тези животни продължава и днес да оказва значение за икономическото развитие на града. През изминалите десетилетия Кастория е придобила широка популярност и извън пределите на Гърция, благодарение на изключителното майсторство на кожухарите. В града се намират над 3 хиляди фабрики за изработка на кожени изделия. Днес Кастория е водещ европейски център за производство на облекла и аксесоари от най-високо качество. Но сега, разбира се, тук няма нито замъци, нито митични същества, окото улавя други културно-исторически забележителности, с които местните се гордеят. Сред тях се нареждат паметникът на Павлос Мелас, който се намира срещу митрополията на Кастория, Музеят на македонската борба, Музеят на народните носии - в дома на гръцките революционери от XVIII век братя Емануил. Завидно добре запазени къщи от XIX век също грабват погледът със своята архитектура и подреденост. 
    Стръмните и тесни улици са характерна особеност за малкия град.Друга забележителност тук е известният в цялата страна театърът на Кастория, в който регулярно се провеждат разнообразни фестивали и концерти. В навечерието на новогодишните празници тук се организира знаменитият карнавал "Рагуцария" - един от най-големите в Гърция, събиращ хиляди местни жители и туристи.Известното езеро Орестиада е природен резерват ,богат на редки и застрашени видове птици. В района на езерото - дълго 30 км., се срещат над 20 вида птици, включително розово фламинго, лебеди, пеликани, патици, гъски. Дълго можете да се любувате на всички тях,а прелестната гледка допълват и немалкото корабчета и лодки, които спокойно плават из водната шир,с които можете да си направите романтична разходка.Огледалната повърхност на езерото Орестиада, живописните улици на стария град, очарователните църкви, чистият въздух и възхитителните природни картини – всичко това е гръцкият град Кастория.Настаняване в хотел.Свободно време.Нощувка.

    4 ден:

    Закуска.Свободно време в Кастория или срещу допълнително заплащане,екскурзия до МАЛКО ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО и по специално ОСТРОВ СВЕТИ АХИЛ.

    Малкото Преспанско езеро е разделено между Гърция и Албания. Езерото е част от големия Природен парк Преспа, оформен от трите правителства - на Република Македония, Гърция и Албания, в областта Преспа. Един остров в затънтените краища на Северозападна Гърция пази спомени за българското минало. Това е остров "Свети Ахил" в Малкото преспанско езеро,свързан с брега с понтонен мост. От острова ни делят само няколко километра и... десет века история, но земите край този остров са населявани с българи далеч преди това. Славянските племена на бърсяците и драговитите са дали името на тези земи - Преспа.По времето на княз Борис земите на Охрид и Преспа играят важна роля за разпространение на християнството сред тукашните българи. Тук е изпратен с мисия любимият Кирило-Методиев ученик Св.Климент Охридски. Близо един век по-късно,след превземането на Лариса ,цар Самуил пренася тук мощите на Св.Ахил,почитан като небесен покровител на областта. Нетленното тяло на светеца е донесено в Преспа, за да може той да стане закрилник на Самуиловата резиденция, на околните земи, както и цялата българска държава.Култът към Св. Ахил се разпространява сред преспанските българи и се запазва до наши дни, въпреки че мощите му отдавна са върнати в Лариса.И досега местните жители, потомци на преспански българи, почитат Св.Ахил като свой покровител. На острова се е намирал любимият дворец на цар Самуил. Той често обичал да идва тук, намирайки покой след тежки битки и бляскави победи.
    В нашата история са редки случаите, в които владетелска резиденция се намира на остров сред езеро. Изградената върху труднодостъпен остров Преспа била един затворен град, в който достъп имали само владетелят, аристокрацията и висшето духовенство. Дали целият хълм е бил обграден от една крепостна стена или е имало няколко укрепени части, може само да се гадае. Eдинствената връзка със сушата е била ивица земя, насипана върху най-плитката част на езерото, защитена с каменни стени. Този път отдавна е под водата, но над него в края на ХХ в. е изграден понтонен мост, който води до малко рибарско селище. Защитена от природата и изолирана от околния свят, Самуиловата резиденция олицетворава драмата на времето, в което е съградена. Тогава настъпвал залезът на Първото българско царство. Сред труднодостъпните планини на Охрид и Преспа Самуил сякаш искал да запази от напора на Византия последните отблясъци на българската държава...И останал завинаги по тези места. Няколко дни, след като на 6 октомври 1014 г. Самуил умира при вида на своите 15 хиляди ослепени войници, той е погребан в преспанската базилика "Св.Ахил".Когато в средата на ХХ в. на това място започват разкопки, археолозите откриват не само скелета на владетеля и гроба на неговия син цар Гаврил Радомир, но и останките на още 300 души, погребани около базиликата. Местните жители вярват, че това са телата на част от ослепените Самуилови войници, погребани редом с владетеля си и останали тук като вечни стражи, за да закрилят техните души острова... Свободно време.Завръщане в хотела.Нощувка.

    5 ден:

    Закуска.Отпътуване към България.БОНУС-Посещения на втория по големина гръцки град Солун.Солун е град с богата история и вълнуващо настояще, пълен с живот и енергия. Големи улици, паркове и площади осигуряват приятни зелени площи и редици с дървета,стари къщи и неокласически сгради, които стоят рамо до рамо с модерните конструкции. Хората от Солун са известни из цяла Гърция със своята любезност и гостоприемство. Градът е популярен и със страхотната си кухня - никой не може да устои на вкусните сладки и пайове и традиционни гръцки ястия. Само част от задължителните за посещение места са: "Бялата кула", разположена на крайбрежната алея (символът на град Солун), крепостните стени в Горния град, триумфалната арка на император Галерий, храмът "Свети Димитър" (покровител на града).Всичко това ще посетим в нашата панорамна обиколка на града.Ще имате свободно време за чаша ароматно гръцко кафе на брега на залива Термис или за шопинг.Веднъж посетиш ли този град и усетиш ли неговата душа и ритъм, ще искаш да се връщаш обратно отново и отново.Отпътуване за България.Пристигане в гр.София и гр.Пловдив късно вечерта.

    Цената е на човек настанен в двойна или тройна стая и включва:

    • Tранспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус
    • 1 нощувка с 1 закуска в хотел 3 * в Янина
    • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Кастория.
    • Туристическа програма в Янина,Кастория и Солун;
    • Екскурзоводско обслужване
    • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” за лица до 65 год.

    Пакетната цена НЕ включва:

    •  Посещение на Малко Преспанско езеро и остров Свети Ахил-20 лв
    •  Разходи от личен характер
    •  Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” за лица над 65 год.-16 лв.

    Забележка: Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туриста.

    Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ.

    НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

    Депозит 50 % от пакетната цена;
    Останалите 50 % -15 дни преди отпътуването.

    Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 5 дни преди датата на отпътуване.

    Настаняването в автобуса става по реда на записването!

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация 
    № РК-01-6716.
    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена с "ДЗИ-ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ"ЕАД със седалище гр.София ул"Г.Бенковски"3, застрахователна полица N 212116156000001/2016г,с валидност на действие от 01.04.2016г до 31.03.2017г.,с лимит на отговорност 25 000 лв
    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

     

  • Подобни оферти
   Няма открити резултати
  • Форма за запитване
  • Септемврийски празници