• Санторини- в прегръдките на вулкана

   1 2 3 4 5
   579 лв.
   • Автобус
   • 7
   • BB (нощувка със закуска)
   • Гърция
   • Пловдив-София-Атина-Санторини-Атина-София-Пловдив
   Изпрати запитване
   • ОСТРОВ САНТОРИНИ -В ПРЕГРЪДКАТА НА ВУЛКАНА

    ЕДНО НЕЗАБРАВИМО ПЪТУВАНЕ ДО НАЙ- РОМАНТИЧНИЯ ГРЪЦКИ ОСТРОВ.
    ДРАМАТИЧНА ИСТОРИЯ, ОГНЕНИ ЗАЛЕЗИ И НАСИТЕНО СИНЬО МОРЕ. ТРАДИЦИОНЕН ГРЪЦКИ СТИЛ, ЦИКЛАДСКА АРХИТЕКТУРА И АРИСТОКРАТИЧНО БЕЗГРИЖИЕ -ТОВА Е САНТОРИНИ….

    Първи ден:

    Отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел „Тримонциум” - 19:00 ч, от София автогара „Сердика”-21:00 ч - посока: Дупница-Благоевград-Сандански-Кулата. Правят се почивки на всеки 2-3 часа.

    Втори ден:

    Пристигане в столицата на Гърция - Атина.

     

    Изпълнена с романтичност, история и митология, Атина е приветлив град, оживен от кафенета на открито, пешеходни улици, изтъкан от старинни градски местенца и полагащия му се дял градски ексцентризъм. Ако опознаете истинската, вътрешна природа на Атина, ще се наслаждавате на един от най-привлекателните и чудни европейски градове. Автобусна обиколка на Атина: Академията, Библиотеката, Университета, Храма на Зевс, Арката на Адриан, площад Синтагма, Парламента, Паметника на Незнайния войн. По желание – посещение на Акропола и новия музей на Акропола и Плака. По желание нощна пешеходна разходка до хълма Ликавитос. Всеки град има своята най-висока точка- вид "стълба към небето". Място където местните жители идват, за да се издигнат нависоко. По-високо от покрива на своя дом, по-високо от самия град, по-високо самите себе си. Да се покатерят на "покрива на града". Ликавитос или "хълма на влюбените" е най-накрая и среща с любовта. Няма истински влюбена двойка, която да не е пожелала да се качи на "покрива на града" и да погледне поне веднъж света от високо. А влюбени в Атина съвсем не липсват… И едва ли има атинянин, който да не е помилвал с поглед града си отгоре. Градът, който никога не заспива. Човек идва тук за нови надежди, мечти и пожелания. Защото да си пожелаеш нещо на Ликавитос е като да хвърлиш паричка в шадраван– за късмет и да се завърнеш пак. Свободно време. Настаняване в хотела. Нощувка.

    Трети ден:

    Рано сутринта - закуска. Отпътуване с ферибот за острова Санторини в 07:25 ч

     

    Пристигане на пристанището на острова - около 15:00 ч. Санторини е един от Цикладските острови. Малък, но събрал в себе си множество забележителности, древни градове, плажове с блестящ черен пясък и вулкан, навяващ страхопочитание, обвеян с легенди. Това е остров – уникат, жив учебник по геология, география, история, изкуство и оцеляване на човечеството. Кратка екскурзия /включена в пакетната цена/ до най-северната точка на о-в Санторини -

     

    невероятната Ойа /Ия/. Най-впечатляващо селище в цялото Средиземоморие. От Ия се разкрива чудесна панорамна гледка към вулкана /о-в Неа Камени/, о-в Тирасия и Калдера. Разходка в лабиринта от стъпаловидни улички, цветни кукленски къщи, безбройните църкви със сини камбанарии и варосани стени слети с вулканичната скала. Привечер, хиляди туристи се събират на ръба на калдерата, за да наблюдават "представлението" на залязващото слънце. Един от най-прекрасните залези в света, превърнал се в символ на Санторини. Настаняване в хотел. Нощувка.

    Четвърти ден:

    Закуска в хотела.

     

    Еднодневна обиколка на Санторини – Пиргос, амфитеатрално разположен по склоновете на планината Пророк Илия. Разглеждане /отвън/ на едноименния манастир, изграден в най-високата точка на Санторини. Посещение в най-старата и голяма винарска изба на острова с възможност за дегустация на невероятните местни вина. Единственият в света подземен музей на виното е разположен на 8 метра под земята и има формата на лабиринт. В него е представена историята на виното и живота на винопроизводителите от Санторини - /1660 г - 1970 г/. За създаването на музея са били необходими цели 21 години здрава работа. Оформянето е изцяло финансирано от собствениците. Дегустация на четери от най-хубавите вина, които произвежда винарната днес. Разходка в столицата на острова – Фира, чийто бели сгради са накацали по ръба на калдерата. Калдъръмени улици оживени от магазини, таверни, хотели, кафенета и невероятната гледка към старото пристанище.Продължителност 8 часа. По желание традиционна гръцка вечер в таверна.Нощувка.

    Пети ден:

    Закуска.

    Свободен ден за плаж или /по желание/ екскурзия до о-в Неа Камени и горещите извори на о-в Палиа Камени. През 1646 пр.н.е. вулканът изригва с такава мощ, че централната част на Санторини излита във въздуха. На нейно място се образува огромен кратер, наречен Калдера, запълнен с морска вода. Днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в Калдерата, има активен вулкански кратер. За тази екскурзия е препоръчително да имате обувки, слънчеви очила и шапка. Продължителност 4 часа.След обяд по желание екскурзия до селището Периса, църквата „Санта Ирини” – дала името на остров Санторини. Прословутите „Бял”плаж, „Червен” плаж и Акротири. Санторинския "Помпей" се нарича Акротири - пристанищно селище от праисторически времена. Покрито с тонове вулканична пепел при изригването на вулкана, разкъсал острова 1646 години преди новата ера. От селището е разкрита много малка част, но площта му (близо 20 хектара), сложната дренажна система, устройството на сградите, изящните стенописи, украсявали помещенията, доказват, че това е бил един от главните пристанищни центрове за епохата. Катаклизъм от изригването обезлюдява остров Санторини. Вулканичната пепел и цунамито на водните маси нанасят необратими поражения на съседните острови, достигайки Крит и унищожавайки Минойската цивилизация. Именно тези събития създават легендата за потъналата Атлантида. Откритите фрески се смятат от специалистите за изключително ценни /изложени са в Националният археологически музей – Атина/. Целият комплекс на праисторическото селище се намира под специално изградена покривна конструкция, оборудвана с климатична инсталация.Тук в Акротири не са намерени следи от скелети на хора, само скелети на прасета, явно е, че жителите са се изселили при първите сеизмични трусове преди изригването на вулкана.Нощувка в хотела.

    Шести ден:

    Закуска. Свободно време . Преди обяд отпътуване за Атина с ферибот 15:30ч. Пристигане на пристанището в Пирея около полунощ. Нощен преход.

    Седми ден:

    Пристигане в София и Пловдив.

    Цената е на турист настанен в двойна или тройна стая и включва:

    • Транспорт с автобус 3*
    • 1 нощувка в Атина в хотел * * *
    • 3 нощувки със закуски на остров Санторини
    • Медицинска застраховка
    • Екскурзоводско обслужване

    Цената не включва:

    • входна такса за Акропола – 12 евро
    • входна такса за новия музей на Акропола – 5 евро
    • билет за телефирик /подземна зъбчата железница/ за качване на хълма Ликавитос в Атина - 7 евро в двете посоки
    • Екскурзия до Вулкана и горещите извори - 28 евро
    • Екскурзия до Периса, Белия плаж, Червения плаж и Акротири- 25 евро
    • Входна такса за Акротири – 5 евро
    • Гръцка вечер с фолклорна програма – 25 евро

     

    ВАЖНО!!!СЧИТАНО ОТ 01/01/2018 Г. ГРЪЦКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ВЪВЕЖДА НОВА ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА (ТАКСА "ПРЕСТОЙ")!!!Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа, калкулира се на база нощувка и категория хотел и се заплаща само и единствено на място от туристите при настаняване!!! 

    Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания!
    Сумата е следната:

    • за 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка
    • за 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка
    • за 3* хотели - 1.50 евро /стая/ нощувка
    • 2*, 1* хотели - 0.50 евро /стая/ нощувка

    Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати такстата. 

    Условия на плащане:

    Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

    Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

    В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператотър удържа следните неустойки:

    - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

    - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

    - от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

    - от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  75% от цената

     на организираното пътуване в лева;

    - под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на 100% от цената

    на организираното пътуване в лева;

    При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста,

    както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването,

     като удържа същите неустойки.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

    В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

     

    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

    Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

    В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

    За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.

    При посещение на църкви не се позволява влизане с голи рамене и колене.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

    По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    ДРИЙМ ТУР"ЕООД сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застрахованеЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

    Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването.

    Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Паспортни и визови изисквания:

    До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

     

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.

    Седалище и адрес на управление:

    гр.Пловдив ул”Кап.Райчо”57 ,офис:ул”Гладстон”5 тел:032/62 62 40 ,0876 20 62 62

     

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС"АД със седалище гр.София бул"Христофор Колумб"43,с лимит на отговорност 25 000 лв

     

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

     

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Гърция
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори