• Санторини- в прегръдките на вулкана

   1 2 3 4 5
   559 лв.
   • Автобус
   • 7
   • BB (нощувка със закуска)
   • Гърция
   • Пловдив-София-Атина-Санторини-Атина-София-Пловдив
   Изпрати запитване
   • ОСТРОВ САНТОРИНИ В ПРЕГРЪДКАТА НА ВУЛКАНА

    ЕДНО НЕЗАБРАВИМО ПЪТУВАНЕ ДО НАЙ- РОМАНТИЧНИЯ ГРЪЦКИ ОСТРОВ.
    ДРАМАТИЧНА ИСТОРИЯ, ОГНЕНИ ЗАЛЕЗИ И НАСИТЕНО СИНЬО МОРЕ. ТРАДИЦИОНЕН ГРЪЦКИ СТИЛ, ЦИКЛАДСКА АРХИТЕКТУРА И АРИСТОКРАТИЧНО БЕЗГРИЖИЕ -ТОВА Е САНТОРИНИ….

    Първи ден:

    Отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел „Тримонциум” - 19:00 ч, от София автогара „Сердика”-21:00 ч - посока: Дупница-Благоевград-Сандански-Кулата. Правят се почивки на всеки 2-3 часа.

    Втори ден:

    Пристигане в столицата на Гърция - Атина.

    Изпълнена с романтичност, история и митология, Атина е приветлив град, оживен от кафенета на открито, пешеходни улици, изтъкан от старинни градски местенца и полагащия му се дял градски ексцентризъм. Ако опознаете истинската, вътрешна природа на Атина, ще се наслаждавате на един от най-привлекателните и чудни европейски градове. Автобусна обиколка на Атина: Академията, Библиотеката, Университета, Храма на Зевс, Арката на Адриан, площад Синтагма, Парламента, Паметника на Незнайния войн. По желание – посещение на Акропола и новия музей на Акропола и Плака. По желание нощна пешеходна разходка до хълма Ликавитос. Всеки град има своята най-висока точка- вид "стълба към небето". Място където местните жители идват, за да се издигнат нависоко. По-високо от покрива на своя дом, по-високо от самия град, по-високо самите себе си. Да се покатерят на "покрива на града". Ликавитос или "хълма на влюбените" е най-накрая и среща с любовта. Няма истински влюбена двойка, която да не е пожелала да се качи на "покрива на града" и да погледне поне веднъж света от високо. А влюбени в Атина съвсем не липсват… И едва ли има атинянин, който да не е помилвал с поглед града си отгоре. Градът, който никога не заспива. Човек идва тук за нови надежди, мечти и пожелания. Защото да си пожелаеш нещо на Ликавитос е като да хвърлиш паричка в шадраван– за късмет и да се завърнеш пак. Свободно време. Настаняване в хотела. Нощувка.

    Трети ден:

    Рано сутринта - закуска. Отпътуване с ферибот за острова Санторини в 07:25 ч

    Пристигане на пристанището на острова - около 15:00 ч. Санторини е един от Цикладските острови. Малък, но събрал в себе си множество забележителности, древни градове, плажове с блестящ черен пясък и вулкан, навяващ страхопочитание, обвеян с легенди. Това е остров – уникат, жив учебник по геология, география, история, изкуство и оцеляване на човечеството. Кратка екскурзия /включена в пакетната цена/ до най-северната точка на о-в Санторини -

    невероятната Ойа /Ия/. Най-впечатляващо селище в цялото Средиземоморие. От Ия се разкрива чудесна панорамна гледка към вулкана /о-в Неа Камени/, о-в Тирасия и Калдера. Разходка в лабиринта от стъпаловидни улички, цветни кукленски къщи, безбройните църкви със сини камбанарии и варосани стени слети с вулканичната скала. Привечер, хиляди туристи се събират на ръба на калдерата, за да наблюдават "представлението" на залязващото слънце. Един от най-прекрасните залези в света, превърнал се в символ на Санторини. Настаняване в хотел. Нощувка.

    Четвърти ден:

    Закуска в хотела.

    Еднодневна обиколка на Санторини – Пиргос, амфитеатрално разположен по склоновете на планината Пророк Илия. Разглеждане /отвън/ на едноименния манастир, изграден в най-високата точка на Санторини. Посещение в най-старата и голяма винарска изба на острова с възможност за дегустация на невероятните местни вина. Единственият в света подземен музей на виното е разположен на 8 метра под земята и има формата на лабиринт. В него е представена историята на виното и живота на винопроизводителите от Санторини - /1660 г - 1970 г/. За създаването на музея са били необходими цели 21 години здрава работа. Оформянето е изцяло финансирано от собствениците. Дегустация на четери от най-хубавите вина, които произвежда винарната днес. Разходка в столицата на острова – Фира, чийто бели сгради са накацали по ръба на калдерата. Калдъръмени улици оживени от магазини, таверни, хотели, кафенета и невероятната гледка към старото пристанище.Продължителност 8 часа. По желание традиционна гръцка вечер в таверна.Нощувка.

    Пети ден:

    Закуска.

    Свободен ден за плаж или /по желание/ екскурзия до о-в Неа Камени и горещите извори на о-в Палиа Камени. През 1646 пр.н.е. вулканът изригва с такава мощ, че централната част на Санторини излита във въздуха. На нейно място се образува огромен кратер, наречен Калдера, запълнен с морска вода. Днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в Калдерата, има активен вулкански кратер. За тази екскурзия е препоръчително да имате обувки, слънчеви очила и шапка. Продължителност 4 часа.След обяд по желание екскурзия до селището Периса, църквата „Санта Ирини” – дала името на остров Санторини. Прословутите „Бял”плаж, „Червен” плаж и Акротири. Санторинския "Помпей" се нарича Акротири - пристанищно селище от праисторически времена. Покрито с тонове вулканична пепел при изригването на вулкана, разкъсал острова 1646 години преди новата ера. От селището е разкрита много малка част, но площта му (близо 20 хектара), сложната дренажна система, устройството на сградите, изящните стенописи, украсявали помещенията, доказват, че това е бил един от главните пристанищни центрове за епохата. Катаклизъм от изригването обезлюдява остров Санторини. Вулканичната пепел и цунамито на водните маси нанасят необратими поражения на съседните острови, достигайки Крит и унищожавайки Минойската цивилизация. Именно тези събития създават легендата за потъналата Атлантида. Откритите фрески се смятат от специалистите за изключително ценни /изложени са в Националният археологически музей – Атина/. Целият комплекс на праисторическото селище се намира под специално изградена покривна конструкция, оборудвана с климатична инсталация.Тук в Акротири не са намерени следи от скелети на хора, само скелети на прасета, явно е, че жителите са се изселили при първите сеизмични трусове преди изригването на вулкана.Нощувка в хотела.

    Шести ден:

    Закуска. Свободно време . Преди обяд отпътуване за Атина с ферибот 15:30ч. Пристигане на пристанището в Пирея около полунощ. Нощен преход.

    Седми ден:

    Пристигане в София и Пловдив.

    Цената е на турист настанен в двойна или тройна стая и включва:

    • Транспорт с автобус 3*
    • 1 нощувка в Атина в хотел * * *
    • 3 нощувки със закуски на остров Санторини
    • Медицинска застраховка
    • Екскурзоводско обслужване

    Цената не включва:

    • входна такса за Акропола – 12 евро
    • входна такса за новия музей на Акропола – 5 евро
    • билет за телефирик /подземна зъбчата железница/ за качване на хълма Ликавитос в Атина - 7 евро в двете посоки
    • Панорамна обиколка на Санторини с посещение на винарска изба и дегустация на 4 вина. - 39 евро
    • Екскурзия до Вулкана и горещите извори - 28 евро
    • Екскурзия до Периса, Белия плаж, Червения плаж и Акротири- 25 евро
    • Входна такса за Акротири – 5 евро
    • Гръцка вечер с фолклорна програма – 25 евро

    ВАЖНО!!!

    СЧИТАНО ОТ 01/01/2018 Г. ГРЪЦКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ВЪВЕЖДА НОВА ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА (ТАКСА "ПРЕСТОЙ")!!!

     
    Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа, калкулира се на база нощувка и категория хотел и се заплаща само и единствено на място от туристите при настаняване!!! Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания!
     
    Сумата е следната:
     
     
    • за 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка
    • за 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка
    • за 3* хотели - 1.50 евро /стая/ нощувка
    • 2*, 1* хотели - 0.50 евро /стая/ нощувка
     
    Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати такстата

     

     

    Забележка:

    Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туриста.

    Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

    ВАЖНО!!!

    СЧИТАНО ОТ 01/01/2018 Г. ГРЪЦКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ВЪВЕЖДА НОВА ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА (ТАКСА "ПРЕСТОЙ")!!!

     
    Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа, калкулира се на база нощувка и категория хотел и се заплаща само и единствено на място от туристите при настаняване!!! Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания!
     
    Сумата е следната:
     
     
    • за 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка
    • за 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка
    • за 3* хотели - 1.50 евро /стая/ нощувка
    • 2*, 1* хотели - 0.50 евро /стая/ нощувка
     
    Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати такстата

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ.

    НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

    Депозит 30 % от пакетната цена;
    Останалите 70 % -15 дни преди отпътуването.

    Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 5 дни преди датата на отпътуване.

    Настаняването в автобуса става по реда на записването!

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация
    № РК-01-6716.

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Гърция
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори