• ПРЕДКОЛЕДНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ДРАМА И КАВАЛА

   1 2 3 4 5
   130 лв.
   • Автобус
   • 2
   • BB (нощувка със закуска)
   • Гърция
   • Пловдив-Гоце Делчев-Кавала
   Изпрати запитване
   • ПРЕДКОЛЕДНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ДРАМА И КАВАЛА

    Всяка година през декември гръцкото градче Драма предлага едно от най-хубавите атракции на своите посетители!  С тази коледна програма ще се потопите в духа на предстоящия празник. Ще усетете истинска коледна магия! Украса, кокетни приказни малки къщички, коледна музика и ...  толкова много коледно настроение ..... Шоу, музика, танци, песни, театрални изяви, изложби, различни интерактивни дейности ... .Почувствайте Духа на Коледа!

    1 ДЕН: Тръгване в 06:00 ч. от Пловдив от спирката  на Тримонциум за Гърция през ГКПП “Илинден”. По обяд пристигане в Кавала. Настаняване в хотел***. Свободно време. Възможност за посещение на местния пазар, разположен срещу хотела. На него се предлагат дрехи, чанти, обувки , както и хранителни стоки, плодове и зеленчуци. В 16:00 часа отпътуване за Драма. Притегателен център на града са изворите на Агиа Варвара, които образуват невероятен парк в сърцето на Драма. Много подходящо място за разпускане и освобождаване от стреса на градския живот. Тук ще видите останки от потопената църква „Света Варвара” и ще чуете нейната история.Тук се намира и Коледният град със специално построените дървени къщички с украсените си с лампички прозорци, многобройните магазини на Коледния базар , с най-различни играчки, меденки и коледни мечета. Свободно време за разглеждане на коледния базар. Връщане в хотела в Кавала. Възможност за посещение на таверна (доплаща се допълнително около 25 евро на човек). Нощувка.

    2 ДЕН: Закуска. Разглеждане на забележителностите на Кавала: Камарес, Имарета, паметника на Мехмед Али паша, крепостта, църквата "Света Богородица" (Панагия). Освобождаване на хотела и отпътуване за България. По пътя фотопауза на Филипи. Продължаваме за Банско.Тук можете да разгледате родната къща на поета-революционер Никола Вапцаров, къщата на Неофит Рилски, църквата „Св. Троица”, която е един от символите на Банско, заедно с кулата и уникалния звън на камбаните. Около 16:00 часа отпътуване за Пловдив.

    Дата: 07-08.12.2019

    Цена:  130.00   лв. на човек в двойна стая

    Деца до 11,99 г. настанени в стая с двама възрастни – 99 лв.

    Цената включва:

    • транспорт с лицензиран автобус с климатик;
    • 1 нощувка със закуска в хотел*** в Кавала;
    • разглеждане забележителностите на Кавала;
    • фотопауза при Филипи
    • посещение на коледния град в Драма
    • посещение на Банско
    • екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
    • медицинска застраховка за лица до 65 г.

    Цената не включва:

    • входни такси на посещаваните обекти и мероприятия по желание – 3 евро крепостта в Кавала;
    • градска такса 1,5 евро се заплаща от туристите на рецепция
    • градска такса (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 евро на стая на ден в хотел*/**; 1.5. евро на стая на ден в хотел***; 3.00евро на стая на ден в хотел*** и 4.00 евро на стая на ден в хотел***** (заплаща се задължително и индивидуално на рецепция на хотела
    • медицинска застраховка за лица над 65 г. доплащат според условията на застрахователната компания
    • доплащане за таверна около 25 евро на човек. Примерно меню -  100гр. Узо; салата; основно ястие(месо с гарнитура), чаша вино, музикална програма)

    ВАЖНО!!!СЧИТАНО ОТ 01/01/2018 Г. ГРЪЦКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ВЪВЕЖДА НОВА ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА (ТАКСА "ПРЕСТОЙ")!!!Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа, калкулира се на база нощувка и категория хотел и се заплаща само и единствено на място от туристите при настаняване!!! 

    Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания!
    Сумата е следната:

    • за 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка
    • за 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка
    • за 3* хотели - 1.50 евро /стая/ нощувка
    • 2*, 1* хотели - 0.50 евро /стая/ нощувка

    Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати такстата. 

    Условия на плащане:

    Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

    Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

    В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

    - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

    - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

    от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

    от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  75% от цената

     на организираното пътуване в лева;

    под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на 100% от цената

    на организираното пътуване в лева;

    При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста,

    както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването,

     като удържа същите неустойки.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

    В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

     

    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

    Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

    В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

    За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.

    При посещение на църкви не се позволява влизане с голи рамене и колене.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

    По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    ДРИЙМ ТУР"ЕООД сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застрахованеЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

    Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването.

    Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Паспортни и визови изисквания:

    До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

     

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.

    Седалище и адрес на управление:

    гр.Пловдив ул”Кап.Райчо”57 ,офис:ул”Гладстон”5 тел:032/62 62 40 ,0876 20 62 62


    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС"АД със седалище гр.София бул"Христофор Колумб"43,с лимит на отговорност 25 000 лв

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

     

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Гърция
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори