• Предколеден Рим

   1 2 3 4 5
   988 лв.
   • Самолет
   • 5
   • BB (нощувка със закуска)
   • Италия
   • София-Рим-София
   Изпрати запитване
   • Рим - петдневна - предколедна

    Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Рим и богата екскурзоводска програма на български и трансфери. Лети се с „България Ер” или „Алиталия”.

    ПРОГРАМА

    ПЪРВИ ДЕН -

    Отпътуване от аерогара София. Пристигане в Рим. Трансфер.Пешеходна обиколка “Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Настаняване в хотела. Нощувка.

    ВТОРИ ДЕН -

    Закуска. Пешеходна обиколка „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона (входната такса е 3 евро и не е включена в цената), фонтана „Треви“, пл. “Испания”. Следобед - по желание факултативна програма “Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала „Трастевере“ - римския Монмартър (с доплащане 40 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

    ТРЕТИ ДЕН -

    Закуска. Свободен ден. По жeлание – факултативна полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи” (с доплащане 35 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на св. Кирил. Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

    ЧЕТВЪРТИ ДЕН -

    Закуска. Свободен ден. По желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватиканските музеи с доплащане 85 лв. за възрастни и 69 лв. за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника. Нощувка.

    ПЕТИ ДЕН -

    Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището. Отпътуване за София.

    Цени на човек в лв според настаняването:

     

    КатегорияABCDEF
    цена на възрастен в двойна стая 988 лв. 999 лв. 1078 лв. 1039 лв. 1095 лв. 1435 лв.
    цена на човек в индивидуална стая 1074 лв. 1124 лв. 1430 лв. 1266 лв. 1228 лв. 1873 лв.
    цена на трети възрастен в стая 972 лв. 952 лв. 1047 лв. 1016 лв. 1040 лв. 1388 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 848 лв. 859 лв. 938 лв. 859 лв. 915 лв. 1255 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 888 лв. 899 лв. 978 лв. 939 лв. 995 лв. 1335 лв.

    ВАЖНО:

    При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

    ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

    • Самолетен билет;
    • Летищни такси;
    • Трансфер;
    • Съответния брой нощувки + закуски;
    • Екскурзоводски услуги;
    • Екскурзоводска програма “Класически Рим”;
    • Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”.

    ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :

    • Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
    • Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек);
    • Факлутативните програми срещу допълнително заплащане;
    • Градска такса;
    • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
    • Билети за римската опера (при заявка).

    ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

    • ВАТИКАНА И ВАТИКАНСКИ МУЗЕИ 85 ЛВ.

     Разглеждане   на   Ватикана  и  Ватикански  музеи  с  екскурзовод  на български. С предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. 
     Цената  включва  екскурзовод на  български по време на визитата на пл. "Св.  Петър",  базиликата "Св. Петър" и Ватиканските музеи, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата, такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника.

     ВАТИКАНА И ВАТИКАНСКИ МУЗЕИ ЗА ДЕЦА ДО 18 Г. 69 ЛВ.

     Разглеждане   на   Ватикана  и  Ватикански  музеи  с  екскурзовод  на български. С предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. 
     Цената  включва  екскурзовод на  български по време на визитата на пл. "Св.  Петър",  базиликата "Св. Петър" и Ватиканските музеи, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата, такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника.

     ЦВЕТОВЕТЕ И АРОМАТИТЕ НА РИМ 40 ЛВ.

     Факултативна пограма “Цветовете и ароматите на Рим” – полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български. Резервации се правят при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Обиколката се провежда при минимум 8 участника.

     Обиколката влючва пл. „Кампо дей Фиори”палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”Изола Тиберинаквартала Трастевере - римския Монмартър.

     ТРИ БАЗИЛИКИ В РИМ 35 ЛВ.

     Полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”„Сан Клементе”„Сан Пиетро ин Винколи”

     Организира се при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе”, където се намира гробът на Св. Кирил. Обиколката се провежда при минимум 8 участника.

    ХОТЕЛИ

    Всички хотели са в историческия център на Рим, в района на пл. „Република” и операта. 

    ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

    ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим -  4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

    Билети за Римската опера: При заявка от страна на клиентите, пътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Римската опера. Заплаща се цената на билета + 10 лв. такса за закупуване на билета. При заявка от страна на клиенти, непътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Римската опера. Заплаща се цената на билета + 50 лв. такса за закупуване на билета.

    Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и 50% от стойността на самолетните пакети, и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева;
    • ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
    • ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
    • ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
    • ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Италия
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори