• Почивка в Саранда-другото лице на Албания

   1 2 3 4 5
   465 лв.
   • Автобус
   • 7
   • HB (закуска и вечеря)
   • Албания
   • Пловдив-София- Солун-Янина-Саранда
   Изпрати запитване
   • Почивка в Саранда – другото лице на Албания

    Колкото и скептично да се приема Албания като туристическа дестинация, тя всъщност крие няколко божествени кътчета за отдих. Едно от тях е Саранда – курорт с 290 слънчеви дни в годината и с непокварена екзотика, показващ другото лице на Албания.Съвместяващо екзотиката на няколко култури, куротното градче Саранда се счита за вратата към южна Албания и е една от най-важните туристически атракции на Албанската ривиера. Със своите малки къщички, пръснати по склоновете, малките лодки, плаващи в морето, живописната панорама, многообразието от растителни видове и хората, курортът се е превърнал в предпочитан център за почивка с важно туристическо значение за страната.

     

     

    1-ви ден: Отпътуване от Пловдив в 19:00ч от паркинга на хотел "Тримонциум".,отпътуване от София в 21:00ч от автогара "Сердика" по посока на ГКПП Кулата-Солун-Янина-Саранда.

    2-ри ден:Пристигане преди обед.Настаняване в избрания хотел след 14ч(по възможност и по-рано).Свободно време за плаж и опознаване на курорта.

    Град Саранда е разположен в открит залив между високи планини и водите на Йонийско море, на около 10 км от великолепния гръцки остров Корфу и на около 160 км от столицата Тирана. Именно благодарение на това благоприятно географско положение и на топлия средиземноморски климат, Саранда се радва на изключителна популярност и посещаемост. Името си (от гръцки – 40) Саранда получава от византийския манастир „Четиридесет светци“, построен в чест на четиридесет монаси – римски легионери. Според легендата те открито се наричали християни, заради което били безмилостно убити от турците. В очите на местните жители и на църквата обаче те били мъченици, и след като ги обявили за светци, издигнали множество храмове в тяхна памет. Днес, оглеждайки се във великолепието на Корфу, Саранда по-скоро прилича на негов събрат, а благодарение на фериботна връзка с острова се явява като идеален посредник между Гърция и Албания.

    Повечето от атракциите на Саранда се намират извън самия град, но при разходката ви в пределите ще видите достатъчно красоти, които да определите като забележителности. Важно е да споменем, че въпреки, че по-голяма част от албанското население е мюсюлманско, насред крайбрежната алея ви очаква великолепна бяла православна църква, в която можете спокойно да запалите свещ и да се помолите за здраве.Причината? Саранда е домът на етнически гръцкото малцинство и градчето се смята за един от центровете на гръцкото малцинство изобщо в Албания.

     

    Свободно време за плаж и разходка. Нощувка.

     

    3-ти ден:Закуска. Свободно време за плаж или по желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до природния феномен „Синьото Око” и Гирокастра-град музей под защитата на Юнеско.

     

    Пътувайки покрай река Бистрица с води толкова бистри,че дори от автобуса се виждат камъчетата по дъното й,стигаме до града –музей  Гирокастра. Градът е забележителен както с природните си красоти, така и с хармоничното съчетание на албански, византийски и османски традиции и наследство, които могат да бъдат видени в многото исторически сгради и обекти. Много къщи тук имат отличителен стил, който е спечелил на града прозвището "каменния град", тъй като повечето от старите къщи имат покриви, покрити с камъни. Днес повече от 200 къщи са съхранени като паметници на културата.История, както и наименованието на града са забулени в мистерията на множество легенди.Първи заселници тук преди две хиляди години са илирийското племе арги, които са и строители на крепостта, един от обектите на посещение в нашата разходка. В 16 век наличната крепост е допълнително укрепена от Янинския Бонапарт – Али паша, казват, че стените са й дебели цели три метра! Днес на територията на крепостта се намира военен музей, а самата крепост е сцена на провеждан на всеки пет години – международен фестивал на фолклорната музика на Балканите. Разходката ни продължава в стария град- вписан в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО,местния базар с магазинчета, предлагащи сувенири и старата джамия. Ще посетим и етнографския музей, помещаващ се в къщата, в която е роден диктатора на Албания – Енвер Ходжа. Свободно време за покупки, самостоятелна разходка и възможност за обяд. На връщане за Саранда ще посетим редкия природен феномен – Синьото око.

    „Синьото око” е един от 18-те на брой извора, даващи началото на река Бистрица Изворът е естествен природен феномен, образуван насред течащата река. Водата му е колкото ледена, толкова и искрящо синя, наподобявайки същинско тюркоазеносиньо око. Известно е, че дълбочината му достига над 50 м., но въпреки водолазните проучвания, не е точно установена, тъй като според вярванията силата на водата е толкова голяма, че изтласка към повърхността всичко, устремило се към дъното. Можете да се уверите сами като хвърлите някое камъче.  

    Завръщане в хотела.Нощувка.

     

    4-ти ден: Закуска. Свободно време за плаж

     

    5-ти ден: Закуска.Свободно време за плаж или по желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до остров Корфу с посещение на столицата Керкира и двореца "Ахилион". 

    Островът е една от най-популярните туристически дестинации в света. Корфу е най-зеленият сред йонийските острови, с богата и многовековна история известен още от времето на древногръцката цивилизация. Наричан е още „Дамата на Йонийско море”,  „Смарагдовия остров”, Острова на Нимфите”. Туристическа програма на остров Корфу .Посещение на Аахилион”-двореца на австрийската императрица Елизабет Баварска. Не включва входна такса . Разположен в селището Гастури, на около 10 км от Кeркира, дворецът е известен като " тихото гнездо" на най-известната принцеса в света. Посещение на градините и вътрешността на двореца: покоите на Сиси, покоите на Кайзера, капелата и т.н

     Отпътуване към столицата. По пътя фотопауза на полуостров Канони - това е мястото с най-красива панорама към Понтикониси - Мишия остров и църквата "Влачерна Богородица Мария".

    Пешеходна обиколка на град Корфу (Керкира) - град на две крепости - Венецианска и Византийска, кацнал на брега на Йонийско море така, че напомня на романтичната Венеция и о-в Капри едновременно. Разглеждане на най-големият площад в Гърция - площад Еспланада, Дворецът "Св. Св. Михаил и Георги" отвън, където към днешна дата се помещава Музеят на азиатското изкуство, булевардът с аркадите Листон с триумфалната арка, създаден по подобие на Парижкия Риволи, Кметството, църквата "Св. Спиридон" отвън , посветена на покровителя на острова.

    Завръщане в хотела.Нощувка.

     

    6-ти ден: Закуска. Свободно време за плаж или  по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до античния и средновековен град Бутринт.

    Отпътуване в 10.00ч

    Повечето от забележителностите в околностите на Саранда са добре съхранени останки на древни градове, които са още едно доказателство за богатата и многовековна история на района. Сред най-популярните е хипнотизиращият с величието и красотата си древен римски град Бутринт.Спиращият дъха античен град е разположен на крачка от границата с Гърция,срещу източните брегове на остров Корфу, в естествен парк от 20 кв.км, заобиколен от великолепният канал Вивари, свързващ соленото езеро Бутринт с Йонийско море.Според легенди,днешният Бутринт е античната „малка Троя”. Запознавайки се отблизо с грандиозните някога постройки,ще си дадем сметка за уникалната хармония в строителството на древен Бутринт, дело на четири цивилизации: Елините от времето на Александър Велики, два века по-късно – Римляните, последвани от Византийците и Венецианците. И всяка от тези цивилизации строила, достроявала и обогатявала своя славен Бутринт, който откриваме тук - в тази все още не достатъчно популярна земя на орлите – Шкиперия! Този културно-исторически шедьовър е част от обектите в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. 

    Разглеждането на града отнема около 1,5 – 2 часа.

    След двучасовата разходка във времето из Бутринт, посещение на селището Ксамил (наричан „Бора-Бора“ на Балканите) за плаж в някой от прекрасните пясъчни плажове, скътани измежду островчетата (чадър и шезлонг се заплащат или се ползват срещу консумация в някои от множеството таверни на плажовете).Завръщане в Саранда .

    Свободно време.Вечеря.Нощувка.

     

    7-ми ден: Закуска.

    Отпътуване за България.Почивка на всеки 2.5ч-3ч.Пристигане в София и Пловдив вечерта.

     

     

    База на изхранване HВ –нощувка със закускаи вечеря

    Дата

    База

    на изхранване

    Цена на човек

    настанен

    в

     двойна стая

    Трети човек настанен в тройна стая

    Единична стая

    Деца

    0г.-3 год.

    Деца-

    3г.-10г.

    08.09.2019г.-12.09.2019г.

    5 НВ

    465 лв.

     465лв.

     645лв.

     170лв.

    300лв.

     

     

     

     

     

     

     

    Цената е на турист и  включва : 

    Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;

    5 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в близост до морето.

    Екскурзоводско обслужване;

    Туристическа програма в Саранда.

    Медицинска застраховка;

                                                         

     Допълнителни посещения и мероприятия,не включени в пакетната цена:

    Екскурзия до античния и средновековен град Бутринт и посещение на селището Ксамил (наричан „Бора-Бора“ на Балканите) за плаж - 15 евро

    Екскурзия до природния феномен „Синьото Око” и Гирокастра-град музей под защитата на Юнеско - 25 евро

    Целодневна екскурзия до остров Корфу с посещение на столицата Керкира и двореца "Ахилион"  - 65 евро

    Разходи от личен характер

    Условия на плащане:

    Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

    Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

    В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператотър удържа следните неустойки:

    - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

    - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

    - от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

    - от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  75% от цената

     на организираното пътуване в лева;

    - под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на 100% от цената

    на организираното пътуване в лева;

    При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста,

    както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването,

     като удържа същите неустойки.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

    В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

     

    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

    Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

    В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

    За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.

    При посещение на църкви не се позволява влизане с голи рамене и колене.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

    По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    ДРИЙМ ТУР"ЕООД сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застрахованеЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

    Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването.

    Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Паспортни и визови изисквания:

    До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

     

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.

    Седалище и адрес на управление:

    гр.Пловдив ул”Кап.Райчо”57 ,офис:ул”Гладстон”5 тел:032/62 62 40 ,0876 20 62 62


    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ"АД със седалище гр.София бул"Княз Ал.Дондуков"68,с лимит на отговорност 25 000 лв

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

     

     

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Албания
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори