• ПО СЛЕДИТЕ НА ТРИТЕ СЕСТРИ

   1 2 3 4 5
   199 лв.
   • Автобус
   • 3
   • BB (нощувка със закуска)
   • Сърбия
   • Пловдив-Видин-Зайчар-Ниш-Пловдив
   Изпрати запитване
   • По следите на трите сестри

    Легендата за Гъмза,Кула и Вида

    /Видин, Кула ,Зайчар  и Ниш/

    Дати:

    25.09.-27.09.2020г.

    23.10.-25.10.2020г.

    20.11.-22.11.2020г.

    До нас достига една легенда която пленява въображението и предизвиква да тръгнем по следите и. Живял мощен болярин, който имал обширни владения от Карпатите до Балкана (Стара планина). След неговата смърт трите му дъщери – Вида, Кула и Гъмза, разделили владенията му помежду си,двете по-малки сестри Кула и Гъмза се омъжили прибързано. Те попаднали на лоши мъже, които с лека ръка пропилели бащиното им наследство.Гъмза се установила на запад и основала Гъмзеград, който бил наследник на Феликс Ромулияна но и той последвал съдбата на предшественика си, бавно залязла и неговата слава.Кула не отишла толкова далече , върху руините на античната Кастра Мартис изградила тя своя град, но и той не просперирал дълго.Най-голямата сестра Вида като видяла това, избрала да остане стара мома цял живот. Под нейно ръководство бил изграден замъкът „Баба Вида”, в който тя доживяла до дълбока старост, като успешно отбранявала своите поданици и земи от чужди нашествия. В знак на благодарност след смъртта й хората от този край дали на крепостта нейното име – „Баба Вида” или „Бабини Видини кули”. 

     

    1 Ден. От пътуване

    от Асеновград в 04.30 ч, (срещу допълнително доплащане),

    от гр.Пловдив в 05.00ч.спирката на банка ОББ (срещу хотел Тримонциум).

    от София в 07.00 от автогара Сердика 

    Отправяме се към Видин, където ще проследим легендата за Вида, посещавайки крепостта Бабини Видини кули.След нея продължавайки по следата ще се спрем във град Кула за да разгледаме крепост Кастра Мартис, и преминавайки през ГКПП Връшка чука ще влезем в Република Сърбия.Последната следа от легендата ще ни заведе в град Зайчар. По желание и срещу допълнително заплащане можете да се насладите на традиционна сръбска вечер с музика хубава храна и местни напитки. Нощувка .

    2 Ден

    Закуска.Напускане на хотела.Преди да отпътуваме ще рагледаме античния Феликс Ромулияна / Гъмзеград/ наследството на Гъмза. Пътуването ни продължава към Ниш, като по пътя ще се отбием за дегустация в местна винарна( по желание и срещу допълнително заплащане ).Туристическа обиколка на Ниш. Настаняване в хотел, свободна вечер в града. По желание и срещу допълнително заплащане можете да се насладите на традиционна сръбска вечер с музика хубава храна и местни напитки.Нощувка .

    3.Ден

    Закуска.Напускане на хотела.Свободно време за пазар и разходка в Ниш.Около обед потегляме за Пловдив. Пристигане вечерта.

     Цена :199 лв.

    Цената включва:

    • Транспорт с лицензиран автобус 3*;
    • 2 нощувки (в двойна стая при настанени двама) със закуска в хотел 3*
    •  Екскурзоводско обслужване по време на пътуването.
    • Медицинска застраховка на лица до 65 год.

    Цената не включва:

    • Доплащане за настаняване в единична стая - ….лв;
    • Сръбска вечер в Зайчар –
    • Сръбска вечер в Ниш-
    • Посещение на Винарна в Княжевац
    •  Входни такси 
    •  Лични разходи;

    *Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата. 

    *Отпътуване от Асеновград се осъществява при минимун 10 записани туриста с доплащане 4 лв. на човек.

    *Програмата се осъществява при  40 туриста.Срок за уведомявление при несъбрал се необходим брой  туристи е  една седмица преди отпътуването.

     • Условия на плащане:

      Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

      Такса прекратяване:

      Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

      Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

      В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператотър удържа следните неустойки:

      - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

      - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

      от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

      от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  75% от цената

       на организираното пътуване в лева;

      под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на 100% от цената

      на организираното пътуване в лева;

      При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста,

      както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването,

       като удържа същите неустойки.

      Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

      Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

      В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

      Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

       

      Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

      Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

      Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

      Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

      По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

      Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

      ДРИЙМ ТУР"ЕООД сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застрахованеЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

      Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

      Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването.

      Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

      Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

      НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

      Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

      Паспортни и визови изисквания:

      До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

      Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

       

      Информация за агенцията

      ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.

      Седалище и адрес на управление:

      гр.Пловдив ул”Кап.Райчо”57 ,офис:ул”Гладстон”5 тел:032/62 62 40 ,0876 20 62 62

       

      ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС"АД със седалище гр.София бул"Христофор Колумб"43,с лимит на отговорност 25 000 лв

       

      Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

    •  
  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Автобусни екскурзии
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори