• ПАРИЖ И ОЩЕ НЕЩО ........

   1 2 3 4 5
   795 лв.
   • Автобус
   • 9
   • BB (нощувка със закуска)
   • Франция
   • Русе-Пловдив-София-Залцбрг-Париж-Прага-Белград-София-Пловдив-Русе
   Изпрати запитване
   • Париж и още нещо....

    Русе-Пловдив-София-Залцбург-Париж-Прага-Белград-София-Пловдив-Русе

    Автобусна програма

    9 дни/5 нощувки

    ПЪРВИ ДЕН 

    Отпътуване от Русе в 18,00 ч. от паркинга на Централна ЖП гара, от Велико Търново в 19.30 ч. от х-л „Етър“, от Габрово - 20.30 ч. от бензиностанция „Лукойл“ до дома на Хумора и сатирата, от Стара Загора в 22,00 ч. от ОМВ – Автогара, от Пловдив в 23.00 ч. от х-л „Тримонциум“, от София в 01.15 ч. от Автогара “Сердика“ бивш Трафик Маркет в посока Залцбург/през Сърбия – Хърватска - Словения/.

    ВТОРИ ДЕН 

    Пристигане в Залцбург вечерта. Настаняване в хотела. Нощувка.

    ТРЕТИ ДЕН

    Закуска. Пешеходна разходка в Стария град: Градините на дворецът “Мирабел” - лятна резиденция на залцбургските архиепископи; улица “Гетрайдегасе”, с Къщата на Моцарт, където е роден великият композитор; площадите "Резиденцплац", “Моцартплац”, "Капителплац", „Домплац“. Свободно време и възможност за самостоятелно посещение на двореца „Мирабел“ или замъка "Хоензалцбург" - символ на Моцартовия град, най-голямата напълно запазена крепост в Средна  Европа. След обяд – свободно време. Вечерта - отпътуване за Париж. Нощен преход. Пристигане сутринта в Париж. Панорамна обиколка /автобусна и пешеходна/ на Париж с местен екскурзовод, при която ще се видят емблематичните места на града - Площад „Конкорд“ – разходката започва точно от тук не само, защото този площад се намира в сърцето на Париж - между Лувъра и Триумфалната арка, между Елисейският дворец и Айфеловата кула, а и защото той е съхранил както богатството на историята, така и красотата и величието на настоящето на Франция; Бул. „Шанз Елизе“ - тук са представени бутиците на най-известните марки в света на модата и автомобилите, а така сащо и шикозни кафета и ресторанти; Триумфалната арка или арката на победата, построена от Наполеон. Ако се качим на Триумфалната арка и погледнем отгоре ще видим 12 -те булеварда, които като 12 лъча излизат от нея и забързаният поток от автомобили; Площад „Трокадеро“ - тук е най-хубавата гледка към Айфеловата кула и любимо място на парижани и туристите на Париж; Айфеловата кула (изисква се доплащане за входна такса); Малък круиз по р. Сена (срещу заплащане) - круизът по реката ще ни даде възможност да отпочинем след разходката, а така също и да видим най-големите забележителности на Париж - Музеят на Инвалидите, Музеят Дорсе, Лувърът, Островчето Сите и Нотър Дам и още много забележителности. Настаняване в района на Париж. Нощувка.

    ЧЕТВЪРТИ ДЕН

    Пристигане сутринта в Париж. Панорамна обиколка /автобусна и пешеходна/ на Париж с местен екскурзовод, при която ще се видят емблематичните места на града - Площад „Конкорд“ – разходката започва точно от тук не само, защото този площад се намира в сърцето на Париж - между Лувъра и Триумфалната арка, между Елисейският дворец и Айфеловата кула, а и защото той е съхранил както богатството на историята, така и красотата и величието на настоящето на Франция; Бул. „Шанз Елизе“ - тук са представени бутиците на най-известните марки в света на модата и автомобилите, а така сащо и шикозни кафета и ресторанти; Триумфалната арка или арката на победата, построена от Наполеон. Ако се качим на Триумфалната арка и погледнем отгоре ще видим 12 -те булеварда, които като 12 лъча излизат от нея и забързаният поток от автомобили; Площад „Трокадеро“ - тук е най-хубавата гледка към Айфеловата кула и любимо място на парижани и туристите на Париж; Айфеловата кула (изисква се доплащане за входна такса); Малък круиз по р. Сена (срещу заплащане) - круизът по реката ще ни даде възможност да отпочинем след разходката, а така също и да видим най-големите забележителности на Париж - Музеят на Инвалидите, Музеят Дорсе, Лувърът, Островчето Сите и Нотър Дам и още много забележителности. Настаняване в района на Париж. Нощувка.

    ПЕТИ ДЕН

    Остров Сите - разходката в Париж този ден ще започне от островчето на което е възникнал Париж; Нотър Дам - готическата катедрала, строена в продължение а 3 века е един от символите на Париж; Островчето Сеинт Луи - тук ще се разгледат малките улички, малките магазинчета, може да опитаме домашно приготвен топъл шоколад или най-вкусния сладолед на Париж; Сейнт Шапел още една изключително красива катедрала, която е известна със своите витражи; Замъка Консиерж - ще надникнем в замъкът, които е известен с това, че е бил затвор и в него са били затворени Мария Антоанета и децата й; Малката арка; Градините Тюйлери - тук може да поспрем и да отдъхнем сред изключителната атмосфера на скулптури, малко езеро и много много цветя, характерни за Париж. Свободно време или възможност за посещение на Лувърът /срещу заплащане/- това е най-големият музей на изкуствата в света. Тук можем да се разгледат както картини и скулптури на най-големите майстори в света (Джокондата, Венера Милоска, "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи), а така също апартамента на Наполеон III. Нощувка.

     

    ШЕСТИ ДЕН

    По желание /срещу заплащане/- екскурзия с местен екскурзовод до Двореца ВЕРСАЙ- ще се потопим в лукса и великолепието на френските крале от XVII и XVIII век. Ще надникнем в спалните на Мария-Антоанета, на Луи XVI (Краля Слънце) и техните наследници, ще се докоснем до великолепието на огледалната зала, съхранила спомени за множество приеми и балове, а също и подписването на

    Версайският договор след Първата световна воина. Разходка в градините на Версай (при хубаво време) в които цветята, фонтаните, скулптурите и красотата като че ли нямат край. Посещение на Гран Трианон и Пти Трианон, които са били любимите места за работа и отмора на краля и кралицата. Свободно време. Вечерта отпътуване за Прага. Нощен преход.
    (За тези, които не желаят посещение на „Версай“– свободен ден в Париж, но стаите в хотела се освобождават задължително до 12.00 ч. и изчакват автобуса пред хотела).

    СЕДМИ ДЕН

    Пристигане в Прага преди обяд - всепризнатата перла в короната на Централна€па. Панорамна обиколка на града - по време на тази обиколка ще имате възможност да видите Старховският манастир с една от най-красивите панорами на Прага, Лоретанският площад с Чернинския дворец – днес седалище на Министерството на Външните работи и красивата барокова църква Лорета. Ще се посети и Храдчанският площад с известния Пражки храд, готическата катедрала Св. Вит.
    Обиколката ще продължи по романтичната Нерудова улица, горната част на Малостранския площад с величественият бароков храм Св. Николай, след това ще посетите църквата Дева Мария победителка с прочутата скулптура Бамбино ди Прага, следва Музеят на музиката, Малтийският площад с романската църква Дева Мария под синджирите, Буквойският дворец, стената на Джон Ленън, остров Кампа, Карловият мост, Староместкият площад с прочутия часовник с апостолите „Орлой”. Настаняване в хотела. Нощувка.

    ОСМИ ДЕН

    Закуска. Възможност за круиз по р. Вълтава /срещу заплащане/. Отпътуване за Белград. Късно пристигане и настаняване в хотел -3*в Белград. Нощувка.

     

    ДЕВЕТИ ДЕН


    Закуска. Туристическа обиколка на Белград. По обяд отпътуване за България.

     

    ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

    • Транспорт с комфортен туристически автобус
    • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Залцбург,
    • 2 нощувки в хотел 2/3* в района на Париж;
    • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Прага;
    • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Белград
    • Екскурзоводско обслужване в Париж по време на панорамната обиколка и всички обекти посочени за посещение;
    • Панорамна обиколка на Прага с местен екскурзовод;
    • Пешеходна обиколка в Залцбург с екскурзовод;
    • Туристическа обиколка на Белград
    • Представител от ТА “Вени Травел“

    ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

    • Пътни и магистрални такси -40евро на турист заплащат се допълнително към туроператора
    • Доплащане за застраховка - За лица от 70 до 79 години доплащане 4 лв/човек. За лица над 80 години допълнително се уточнява сумата със застрахователя;
    • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за лица до 69,99 години-2лв/ден/човек
    • В Залцбург: билет за лифт и входна такса за крепостта "Хоензалцбург" (11€), входна такса за музея на Моцарт (7€)
    • Посещение на Айфелова кула до трето ниво: входна такса 14€
    • Разходка с корабче по р.Сена – 15€/човек; групова цена при минимум 30 туриста
    • Посещение на музея Лувър с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса)при минимум 20 туристи: 20€/човек + 3€ за слушалки;
    • Посещение на двореца “Версай” с местен екскурзовод – целодневна екскурзия с включен транспорт, такса резервация и екскурзовод – 20лв/човек при 20 туриста
    • Входна такса дворец 15€ с аудио гид на 11 езика
    • Градините на двореца – вход 9,00€
    • Двореца Трианон и имението на Мария-Антоанета – вход 10€
    • Разходка с корабче по р. Вълтава /около 1 час/– 15€ /човек;
    • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт - градски транспорт: Залцбург (2 EUR – еднопосочен билет), Прага (26 CZK - еднопосочен билет);

    ДОПЛАЩАНЕ:

    • Единична стая: 280 лв
    • Ползване на двойна седалка от един турист: 375 лв

    ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

    • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации /напр. Айфелова кула, Лувъра и Версай / и има ограничение в максималния брой туристи в група.
    • Ако не заявите навреме допълнителните посещения и местата в групата вече са изчерпани или резервацията на билетите вече е направена към обекта, закупуването на входните билети остава за сметка на туристите и посещенията са индивидуални в свободното време след обиколките.

     

    Начин на плащане: В брой или по банков път.

    При оферта по ранно записване – 50% аванс при записване и доплащане до 15.07.2015 !

    В останалите случаи 30% капаро и доплащане до 20 дни преди отпътуване.

    Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.

    Срок за уведомяване на туриста в случай, че екскурзията няма да се осъществи - 7 дни преди датата на отпътуване.

    Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

    АГЕНЦИЯТА НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ПРИ ПОСЛЕДВАЛА ПРОМЯНА НА ВХОДНИТЕ ТАКСИ НА ОБЕКТИТЕ. ПРИ ПОЯВИЛА СЕ ТАКАВА, ВЕНИ ТРАВЕЛ ЩЕ ВИ УВЕДОМИ СВОЕВРЕМЕННО.

    ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

    За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации /напр. Айфелова кула, Лувъра и Версай / и има ограничение в максималния брой туристи в група.

    Ако не заявите навреме допълнителните посещения и местата в групата вече са изчерпани или резервацията на билетите вече е направена към обекта, закупуването на входните билети остава за сметка на туристите и посещенията са индивидуални в свободното време след обиколките.

    Забележка: За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничния паспорт или личната карта.

    При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещеваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!

    Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане:

    От 4-то място до 8- мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.

    От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.

    Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста.както и за съдържанието на багажа.

    ВАЖНО:Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата- партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

     

    Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове:

    Отпътуването от Шумен, Варна, Разград, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

    Места за отпътуване и връщане:

    Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА

    Шумен – отбивка 5-ти километър

    Разград –Автогара Разград

    Русе – паркинг на Централна ЖП гара

    Велико Търново – пред хотел „Етър“

    Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатерата“

    Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара

    Пловдив – Паркинг хотел “Тримонциум“

    София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

    • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Залцбург, • 2 нощувки в хотел 2/3* в района на Париж; • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Прага; • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Белград
  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Франция
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори