• Парга-красавицата на Йонийско море

   1 2 3 4 5
   319 лв.
   • Автобус
   • 5
   • BB (нощувка със закуска)
   • Гърция
   • Пловдив-София-Кулата-Верия-Янина-Парга
   Изпрати запитване
   • КРАСАВИЦАТА НА ЙОНИЙСКО МОРЕ

    Градчето Парга е едно от най-загадъчните и магични места в Гърция.Тук според древните хора е бил входа за Подземното царство Хадес, край което протичала реката Ахерон. Един от ръкавите на реката, по който нейният демон или божество  Херон, пренасял в лодка душите на умрелите през тъмните й води, минавал под земята, поради което се е считало, че тя  е входът към Хадес. За древния грък, тази северозападна територия е била краят на обозримия и познат свят.

    И за съвременните хора Парга е магнетично място,най-вълшебното в Епир и един от най-красивите градове на Гърция. Всяко лято хиляди туристи, привлечени от природните красоти и прекрасни плажове, посещават Парга, която като една благородна деликатна дама, лениво изтегнала се в сянката на старинната крепост, с непринудената си красота очарова своите посетители. По тесните калдъръмени улички, изкачващи се нагоре по хълма, се достига до самата крепост, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива и островчето Панагия - перлата на Парга, с красивата църква и средновековна крепост от 14 век.

    Парга-едно райско кътче, изпълнено с красота и спокойствие, съчетаващо по уникален начин тъмнозеления цвят на пищна средиземноморска растителност със смарагдово синьо прозрачно и топло море.

    1 ден:

    Отпътуване от Пловдив-паркинг хотел Тримонциум в 20:00 часа , от София, автогара Сердика в 22:00 часа по маршрут: Кулата – Солун – Верия – Янина-Парга.

    2 ден:

    Сутринта пристигане в град Парга.По възможност настаняване в хотел(при готовност от страна на  хотела).

    А самата Парга е едно малко заливче – тихо и невероятно красиво. Пристигаш и се пренасяш като в друга планета. Едно артистично място, в което автентичните сгради от времето на 30-40-те години на миналия век, сякаш те пренасят в романтичен филм. Миниатюрните къщички в средиземноморски стил, с големи палми отпред, фикуси, дървета бенджамини и още много, много цветя в градините, придават чар на това място, изглеждащо като декор на филм. И навсякъде сред тази лежерна красота цари едно спокойствие, морето е смарагдово синьо, прозрачно и топло още от ранно утро.Всичко те кара да се чувстваш истински щастлив, сякаш си „попаднал в безвремието”, застинало в състояние на пълна хармония е тялото ти, като в медитация. Животът сякаш тече на забавен кадър.Малки улички с малки магазинчета, а хората - ведри, усмихнати и дружелюбни.

    Крайбрежието е осеяно с малки островчета, а самият залив е като изрисувана човешка ръка.

     БОНУС –пешеходна разходка в града. 

    Свободно време.Нощувка.

    3 ден:

    Закуска.Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане, круиз до двата малки острова Антипаксос и Паксос. 

    Тези от Вас,които желаят да видят двата острова ще отпътуват с туристическо корабче от пристанището на града. След около 1.30 мин. ще минат покрай остров Антипаксос. Легендата твърди, че Посейдон е отделил с един удар с тризъбеца си Паксос и Антипаксос от южната част на остров Корфу и ги подарил на любимата си съпруга Амфитрита. По време на круиза се предвиждат спирки за гмуркане и плуване в залива, спиращ дъха с естествената си красота и тюркоазено сини води на Йонийско море. Ако времето позволява се прави и спирка за плуване при Сините пещери Камара и Ортолито. По време на цялото пътуване очите Ви се докосват до невероятни скални образования и кристално чисти води. Акостиране на остров Паксос и разходка из главния му град Гайос със запазени старинни църкви, вятърни мелници, съоръжения за добив на зехтин и останки от крепостни стени. 

    Връщане в  Парга и в хотела с приятни спомени от прекрасните пейзажи на тези Йонийски острови. 

    Свободно време.Нощувка.

     4 ден:

    Закуска.Свободно време в Парга или срещу допълнително заплащане екскурзия по избор:

    -Целодневна екскурзия до Албания-стъпка към  друг свят.

    Отправяме се към античния и средновековен албански град Бутринт. Спиращият дъха град е разположен на крачка от границата с Гърция,срещу източните брегове на остров Корфу, в естествен парк от 20 кв.км, заобиколен от великолепният канал Вивари, свързващ соленото езеро Бутринт с Йонийско море.Според легенди,днешният Бутринт е античната „малка Троя”. Запознавайки се отблизо с грандиозните някога постройки,ще си дадем сметка за уникалната хармония в строителството на древен Бутринт, дело на четири цивилизации: Елините от времето на Александър Велики, два века по-късно – Римляните, последвани от Византийците и Венецианците. И всяка от тези цивилизации строила, достроявала и обогатявала своя славен Бутринт, който откриваме тук - в тази все още не достатъчно популярна земя на орлите – Шкиперия! Този културно-исторически шедьовър е част от обектите в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. 

    В града ще бъдем около 2 – 2.5 часа.

    Около 13:00 часа ще се отправим на разходка в градът на слънцето-Саранда ,където ще обядваме(обяда е включен в цената).

    Градът е разположен в открит залив между високи планини и водите на Йонийско море, на около 10 км от великолепния гръцки остров Корфу и на около 160 км от столицата Тирана. Именно благодарение на това благоприятно географско положение и на топлия средиземноморски климат, Саранда се радва на изключителна популярност и посещаемост. Името си (от гръцки – 40) Саранда получава от византийския манастир „Четиридесет светци“, построен в чест на четиридесет монаси – римски легионери. Според легендата те открито се наричали християни, заради което били безмилостно убити от турците. В очите на местните жители и на църквата обаче те били мъченици, и след като ги обявили за светци, издигнали множество храмове в тяхна памет. Днес, оглеждайки се във великолепието на Корфу, Саранда по-скоро прилича на негов събрат, а благодарение на фериботна връзка с острова се явява като идеален посредник между Гърция и Албания.

    В 16:00 часа отпътуване от Саранда за Гърция и Парга.

    ИЛИ

    - Екскурзия”Мистерията на Епир”.Открийте скритата красота на Епир и се върнете назад във времето. Турът започва с посещение на местността ЗАЛОНГО – място, свързано с историята, символ на жертвоприношението и любовта към свободата. През 1803 г. след падането на Сули, Али Паша се договаря с местните сулиьоти и им дава 72 часа срок да се изселят от планините.Той не спазва този срок и ги подгонва. Хората се скриват в манастира,а част от жените с децата се качват на хълма над манастира , заплитат си косите на плитки  и задянали децата на гръб  и играейки хоро към скалите,скачат една след друга, само и само да не станат турски робини. Паметникът е издигнат в тяхна чест. До него се достига посредством 410 стълби, започващи от манастира Св. Димитър. Продължаваме с посещение на устието на река река АХЕРОН и разходка с лодка по реката, която според Гръцката Митология води до подземното царство на бог Хадес. Тук може да се насладите на прекрасната природа – птици, водни костенурки, пеперуди и др. В живописното селце Амудия можете да се насладите на вкусен обяд край реката. НЕКРОМАНТЕО – друга забележителност на р. Ахерон – Оракул, като този в Делфи и Додони, но със свой уникален характер и история. Наречен „Оракулът на смъртта” той е построен на вратата на Хадес и е ползван в древността от живите да комуникират със свои починали близки и роднини, да получат отговори на въпроси и помощ от тях. / Има входна такса от 2 евро за възрастен, 1 евро за дете /. Прекрасната екскурзия продължава покрай кристалните води на р. Ахерон към нейните извори. Според митологията долината на р. Ахерон е била място за отдих и дом на душите. От тук ги е вземал Хадес и прекарвал с лодка в своето подземно царство. Екскурзията е целодневна, автобусна, препоръчват се удобни обувки.

    Завръщане в хотела.Нощувка.

    5 ден:

    Закуска.Отпътуване за България.Пристигане в гр.София и гр.Пловдив късно вечерта.  

    Цената е на човек настанен в двойна или тройна стая и включва:

     Tранспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус
     3 нощувка със закуски в хотел *** в Парга или в околкостите на Парга
     Бонус-Туристическа програма в Парга;
     Екскурзоводско обслужване
     Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” за лица до 65 год.

    Пакетната цена НЕ включва:

     Круиз по островите Паксос и Антипаксос- 50 лева
     Целодневна екскурзия до Албания- 110 лева
     Екскурзия”Мистерията на Епир”-40 лева
     Входни и други такси:
     за археологическия обект "Некромантио" -8 евро
    -за граждани на страна членка на ЕС до 18 г навършени - БЕЗПЛАТНО -изисква се документ за самоличност
    -за граждани над 65 години - 50% намаление-4 евро
     Круиз по река Ахерон-5 евро на човек
     Разходи от личен характер
     Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” за лица над 65 год.-16 лв.

     

    ВАЖНО!!!

    СЧИТАНО ОТ 01/01/2018 Г. ГРЪЦКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ВЪВЕЖДА НОВА ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА (ТАКСА "ПРЕСТОЙ")!!!

     
    Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа, калкулира се на база нощувка и категория хотел и се заплаща само и единствено на място от туристите при настаняване!!! Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания!
     
    Сумата е следната:
     
     
    • за 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка
    • за 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка
    • за 3* хотели - 1.50 евро /стая/ нощувка
    • 2*, 1* хотели - 0.50 евро /стая/ нощувка
     
    Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата.

     

     

    ВАЖНО!!!

    СЧИТАНО ОТ 01/01/2018 Г. ГРЪЦКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ВЪВЕЖДА НОВА ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА (ТАКСА "ПРЕСТОЙ")!!!

     
    Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа, калкулира се на база нощувка и категория хотел и се заплаща само и единствено на място от туристите при настаняване!!! Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания!
     
    Сумата е следната:
     
     
    • за 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка
    • за 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка
    • за 3* хотели - 1.50 евро /стая/ нощувка
    • 2*, 1* хотели - 0.50 евро /стая/ нощувка
     
    Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата

    Забележка:

    Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туриста.
    Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.
    За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо те да бъдат заявени и заплатени при доплащане на основния пакет, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България). За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ.

    НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

    Депозит 30 % от пакетната цена;
    Останалите 70 % -15 дни преди отпътуването.
    Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 5 дни преди датата на отпътуване.

    Настаняването в автобуса става по реда на записването!

    Информация за агенцията
    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация
    № РК-01-6716.

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Гърция
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори