• Важна информация за Вас скъпи приятели. Вижте повече
  • Парад на лалетата в градините на Двореца в Балчик и посещение на резиденция”Евксиноград”

   1 2 3 4 5
   120 лв.
   • Автобус
   • 2
   • BB (нощувка със закуска)
   • България
   • Пловдив-Бургас-Варна-Кранево-Балчик-Пловдив
   Изпрати запитване
   • Парад на лалетата

    в градините на Двореца в Балчик

    и посещение на резиденцияЕвксиноград

     

    17.04.-18.04.2021 г.

    ЦЕНА : 120 лв.

     

    През пролетта в Холандия и Турция се провеждат фестивали на лалетата.Двете страни спорят коя е родината на красивите цветя и коя ги е направила популярна в света. Всъщност истината е, че лалетата наистина произхождат от Османската империя. Първите градини за лалета са в Хасково и Одрин, които са български територии, завзети със сила. Така че всъщност лалетата произхождат от България.

    За да се убедите в този факт посетете Ботаническата градина в Балчик до първите дни на май. Дотогава можете да се порадвате на уникални цветни комбинации от лалета, теменужки, зюмбюли и нарциси при това на фона на искрящо синьото море.

    Освен на бели, жълти, червени, лилави, пъстри и черни лалета в Ботаническата градина можете да посетите и постоянната експозиция на кактуси. И да се порадвате както на мъниците с големина от по няколко сантиметра, така и на екземпляри, преживели вече няколко човешки живота. В самата градина дълго можете да се разхождате наслаждавайки се на зеленината, фонтани, водопади и вековни дървета.

    В Ботаническата градина има и още една забележителност, макар и от друг тип – винарна Queen’s Winery House. В нея  можете да опитате от разнообразните сладки вина, с които се гордеят производителите. Или да се насладите на нестандартните ракии от пъпеш и тиква. Или просто да си подсладите живота със сироп от смокини или рози.

     

    Заради приказно красивите гледки и аромат на лалета, Ботаническата градина край Балчик посреща през Април винаги много гости - все любители на красотата, пролетта, морския бриз и българска история - събрани в изобилие тук.

     

    ПРОГРАМА:

     

    Първи ден

     

    Отпътуване в 04.15ч от Асеновград (срещу допълнително доплащане),

    в 05.00ч от гр.Пловдив,спирката на банка ОББ (срещу хотел Тримонциум).

    Пристигане във Варна. Свободно време за обяд и разходка.

     

    Отпътуване за Кранево.По пътя посещение на резиденция «Еквсиноград»,която се намира на 8 км северно от гр. Варна и е разположена на 3-километрова крайбрежна ивица в непосредствена блзиост до курорта „Св. Константин и Елена”. Комплексът е бил лятна резиденция на монарсите, управлявали България след освобождението от османско владичество– Александър Батенберг, Фердинанд и Борис ІІІ.

    Посещавайки Варна,Княз Батенберг се влюбва във това място. Няколко години след това той започва изграждането на своя дворец, наречен от местните хора Сандрово (по името на княза), но проектът е довършен от неговия приемник – княз Фердинанд.

    По-късно дворецът “Сандрово” е преименуван в “Евксиноград”. Новото име произлиза от древногръцкото наименование на Черно море “Евксинос понтос”. По това време при двореца е построена и една от първите електрически централи в България. Неразделна съставна част от комплекса Евксиноград е и дворцовият парк. В него се разграничават няколко зони: централна

    (с двореца), гръцка градина, английска градина, крайречна, плажна и производствено-стопанска. Всяка от тях се отличава със свой специфичен облик и настроение. Най-елегантната и представителна част на парка е пространството пред двореца с водна площ и бронзова статуя на Нептун, доставена от Франция. През 1891 г. като част от комплекса и като приемственик на старата манастирска изба е създадена дворцовата винарна. Вината от Евксиноград са прочути и днес с отличното си качество. 

    По желание и срещу допълнително заплащане на входна такса,посещение на резиденцията. Туристическият маршрут включва историческото ядро на парка с оранжериите, сградата на двореца, слънчевия часовник (подарък на цар Фердинанд от кралица Виктория), параклиса “Св. Димитър” и сградата на избата.

     

    Настаняване в хотел  в малкия морски курорт Кранево,разположен в красив залив на около 15 км от Балчик.Нощувка.

     

    Втори ден

     

    Закуска.

    Отправяме се в посока гр.Балчик за да посетим парада на лалето в Ботаническата Градина в Дворецът на румънската кралица Мария.

    Посещавайки за първи път Балчик през 1921 г., кралица Мария остава очарована от красотата и спокойствието на живописния морски бряг и не след дълго решава да се върне и остане там завинаги. Така през 1924 г. по проект на италиански архитекти започва изграждането на дворцовия комплекс на кралицата. Мария имала строго изискване – сътвореният от човешката ръка дворец да не нарушава красотата и великолепието на местността, пленила сърцето й. Дворцовия комплекс на кралицата се превръща в изящно произведение на изкуството, в което се преплитат различни архитектурни елементи в старобългарски, готически, ориенталски и мавритански стил.

    Уникалните градини на Двореца също носят усещане на различни култури, стилове и вярвания.  

    В днешно време дворецът и Ботаническата градина, обединени в архитектурно-парков комплекс, са  късче земен рай и задължителен за посещение туристически обект по българското Черноморие.

     

    Университетската Ботаническа градина е създадена през 1955 година на територията на парка в бившата лятна резиденция на румънската кралица. Днес тя е разположена на площ от около 65 дка и разполага с втората по големина след Монако колекция от едрогабаритни кактуси в Европа.В нея има над 3000 вида растения от цял свят, между които субтропични и тропични видове.

     

    През тази пролет за Парада на лалетата в ботаническата градина ще разцъфнат над 54 000 бр. луковици лалета, зюмбюли, нарциси, мускари и други. От всички само лалетата наброяват 50 000, от над 90 сорта. Изцяло новите сортове за градината, които ще могат да бъдат видяни за пръв път от посетителите напролет, са 32 от всички групи, като преобладаваща е групата Триумф – средно ранно цъфтящи лалета. 

     

    Свободно време за разходка.

     

    Отпътуване за Пловдив около 15,30ч. Пристигане вечерта.

     

    Цената включва:

    • Транспорт с лицензиран автобус;
    • Нощувка със закуска в хотел 
    • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването;
    • Медицинска застраховка;

     

    Цената не включва:

     

    • Отпътуване от Асеновград се осъществява при минимун 10 записани туриста с доплащане 4 лв. на човек.
    • Входни такси на посещаваните туристически обекти;
    • Еквсиноград :

            възрастни - 12 лв.(при група под 10 човека)

            възрастни - 10 лв.(при група над 10 човека)

            ученици и пенсионери-3 лв

    Разходката е с продължителност до 1 час и 30 минути.

    • Балчик двореца:

    Деца (до18 г.) - 10,00 лв.; цените са за целия комплекс
    възрастни - 14,00 лв.; цените са за целия комплекс.

    Важно: Цената на входа за Двореца в Балчик и Ботаническата градина се формира на база два отделни билета за двете, но тъй като те са едно цяло не може да се плати само единия.

    • Разходи от личен характер.

    *Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата. 

    *Отпътуване от Асеновград се осъществява при минимун 10 записани туриста с доплащане 4 лв. на човек.

    *Програмата се осъществява при  40 туриста.Срок за уведомявление при несъбрал се необходим брой  туристи е  една седмица преди отпътуването.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Условия на плащане:

    Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

    Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

    В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

    - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

    - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

    от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

    от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  75% от цената

     на организираното пътуване в лева;

    под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на 100% от цената

    на организираното пътуване в лева;

    При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста,

    както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването,

     като удържа същите неустойки.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

    В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

     

    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

    Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

    По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    „ДРИЙМ ТУР"ЕООД

    сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застрахованеЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

    Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя оригинал на застрахователната

    полица преди началото на пътуването.

    Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,

    която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.

    Седалище и адрес на управление:

    гр.Пловдив ул”Кап.Райчо”57 ,офис:ул”Гладстон”5 тел:032/62 62 40 ,0876 20 62 62


    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС"АД със седалище гр.София бул"Христофор Колумб"43,с лимит на отговорност 25 000 лв

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.           

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Автобусни екскурзии