• Важна информация за Вас скъпи приятели. Вижте повече
  • ОХРИД,СТРУГА,БИТОЛЯ,СКОПИЕ-ПЕРЛИТЕ НА МАКЕДОНИЯ

   1 2 3 4 5
   165 лв.
   • Автобус
   • 3
   • BB (нощувка със закуска)
   • Македония
   • Пловдив - Скопие - Охрид – Струга - Пловдив
   Изпрати запитване
   • ПЕРЛИТЕ НА МАКЕДОНИЯ-ОХРИД,СТРУГА,БИТОЛЯ,СКОПИЕ

     

    ПЛОВДИВ-СОФИЯ-ПЕТРИЧ-БИТОЛЯ –

    СКОПИЕ-КЮСТЕНДИЛ-СОФИЯ-ПЛОВДИВ

     

     

    1 Ден: Отпътуване от Пловдив ,паркинга на хотел „Тримоциум“ в 05:00ч., от София – автогара „Сердика“ в 07:00ч ,по маршрут– Петрич - Златарево-Битоля.

    БОНУС!!!

    Пауза в град Битоля (включено в цената)-втори по големина град в Македония. Той е важен административен, културен, исторически и образователен център.

    Основан е от Филип Втори Македонски и е един от най-старите градове. През Средновековието е седалище на епископи и митрополити, а по-късно в него се заселват славяни. Името на града произхожда от старославянската дума Orbitel, означаваща "обител", "манастир", тъй като градът е бил изключително богат на всякакви манастири и църкви. С годините, когато се забравя значението на думата, "О"-то отпада и така се стига до днешна Битоля. В периода 1016-1018 г. Битоля е столица на България.

     Пешеходна разходка: часовниковата кула (Саат кула), символ на града, Широк сокак, църквата "Св. Димитър",в която има прекрасна арка на Исус и апостолите, както и френски епископски трон, изработен от дърво. Построена е чрез дарения на търговци и местни занаятчии.

    Свободно време в Битоля

     

    Отпътуване за Охрид - град, съчетал в себе си вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Днес градът е истинска туристическа перла на Република Македония.

    Настаняване в хотел/студио.Свободно време.Нощувка.

     

    2 ден: Закуска.

    Пешеходна разходка в Охрид (включено в цената) с местен екскурзовод в Стария град (минимум 2 ч.): църквата "Света Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата "Свети Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент Охридски; църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия.

     

    Свободно време в Охрид или по желание и срещу допълнително заплащане, автобусна екскурзия до Струга: кратка разходка покрай река Черни Дрим до градската чаршия и родната къща на братя Миладинови

     

    По желание и срещу допълнително заплащане  автобусна екскурзия до манастира "Свети Наум", разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота.
    Не пропускайте да посетите един от най-обаятелните манастири в Македония – „Свети Наум”. Манастирът датира от дълбока древност. За негово начало се смята края на 9 век, а за негов творец - ученикът на Кирил и Методий Наум. Самият Свети Наум почива във вечния си покой, от дясната страна на манастира, където се намира неговият гроб. Манастирът е преустрояван няколко пъти, именно заради това днес неговата архитектура е толкова уникална. Посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум.  

    Свободно време в парка на Охридските извори.

    Тази екскурзия включва и посещение на известните Билянини извори-една от най-големите забележителности в близост до град Охрид, до река Струга. С Билянини извори са свързани древни легенди. Най-известната от тях разказва за любовта на българския цар Самуил и обикновеното момиче от народа .Затова днес туристите могат да видят статуята на красивата Биляна в близост до Охридското езеро. В чест на красавицата изворите, край които се срещала със цар Самуил, били наречени на нейно име.

    В близост до Билянини извори има разкошен малък парк, където туристите и местните жители с удоволствие се разхождат. 

    Завръщане в хотела.

    По желание и предварителна заявка – традиционна македонска вечеря в ресторант с музика.Нощувка.

     

    3 ден: Закуска.

     

    БОНУС!!!

    Отпътуване за Скопие. Пешеходна разходка в града - площад "Македония" с паметника "Воин на кон", Триумфалната арка, Каменният мост - символ на града; старият квартал Вароша - скопската чаршия; крепостта Скопско кале и църквата "Св. Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време.

    Отпътуване за България.Пристигане в гр.София и гр.Пловдив късно вечерта. 

     

     

    Цената е на човек настанен в двойна или тройна стая и включва:

     

    • транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус
    • 2 нощувки с 2 закуски в стая/студио в къща за гости.
    • пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод;
    • туристическа програма в Скопие и Битоля;
    • Екскурзоводско обслужване
    • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” за лица до 65 год.

     

     

    Цената НЕ включва:

    • Автобусна екскурзия до манастира "Св. Наум" (без включена входна такса за манастира)+ Билянините извори-20лв.
    • Автобусна екскурзия до Струга -10 лв.
    • Доплащане за традиционна македонска вечер в ресторант - 40 лв.
    • Доплащане за настаняване в хотел *** - 27 лв
    • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” за лица над 65 год.-10 лв.

     

    Условия на плащане:

    Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

    Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

    В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператотър удържа следните неустойки:

    - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване

    е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

    - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване

     е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

    - от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване

    е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

    - от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване

    е в размер на  75% от цената

     на организираното пътуване в лева;

    - под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване

    е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

    При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста,

    както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването,

     като удържа същите неустойки.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

    В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

     

    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

    Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

    По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    ДРИЙМ ТУР"ЕООД сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застрахованеЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

    Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването.

    Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Паспортни и визови изисквания:

    До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

     

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.

    Седалище и адрес на управление:

    гр.Пловдив ул”Кап.Райчо”57 ,офис:ул”Гладстон”5 тел:032/62 62 40 ,0876 20 62 62


    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ"АД със седалище гр.София бул"Княз Ал.Дондуков"68,с лимит на отговорност 25 000 лв

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

     

     

                                                                                                                  

     

  • Подобни оферти
   Няма открити резултати
  • Форма за запитване
  • Македония