• НОВА ГОДИНА ВЪВ ВАРАЖДИН-бароковото бижу на Хърватия

   1 2 3 4 5
   30 лв.
   • Автобус
   • 4
   • HB (закуска и вечеря)
   • Хърватия
   • Пловдив - София - Вараждин, Марибор*, Птуй*, Загреб
   Изпрати запитване
   • НОВА ГОДИНА 2019 във ВАРАЖДИН – бароковото бижу на Хърватия

    30.12.2018 – 02.01.2019 

    Екскурзията е 4 дневна и включва 3 нощувки, 2 стандартни вечери, 1 ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ с богато меню и неограничена консумация на напитки местно производство и жива музика.

    Хотел по програмата - Turist 3* (www.hotel-turist.hr) 

    Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева, Плевен - 25 лева. От Варна 55 лв; от Велико Търново - 35 лв; от ПЛЕВЕН - 25 лв. Посочените цени са за двупосочен трансфер.

    ВАРАЖДИН е средновековен град и курорт, разположен близо до бреговете на р. Драва и е административен център на едноименната жупания. От 1756 до 1776 г. (по времето на Мария Терезия) градът е бил столица на Хърватия! По това време процъфтява строителството на многобройни дворци, запазени до наши дни. След големия пожар през 1776 г. столицата е преместена в Загреб. Често наричат Вараждин Музей на барока под открито небе. Стария град е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тук всяко кътче има своя история, а сградите, площадите и църквите пленяват с красотата си всеки.     1 ДЕН | 30.12 | СОФИЯ – ВАРАЖДИН 
    Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 05.00ч. Пътуване по маршрут: София – Ниш – Белград – Загреб – Вараждин. Настаняване в хотела и вечеря в ресторанта. Нощувка. 


    2 ДЕН | 31.12 | ВАРАЖДИН 
    Закуска. Туристическа обикола на Вараждин, често наричан „бароковата столица на Хърватия” . Града притежава особена, незабравима атмосфера, като историческият център на Вараждин е признат за един от най-красивите и добре запазени градове в стил барок в Юго-източна Европа. Централният градски площад на името на Крал Томислав е заобиколен от дворци с красиви тераси. Особено се откроява Кметството от XVI в. с висока часовникова кула. Продължаваме към Катедралата Възнесение на Дева Мария, оранжевия дворец Шермага, където днес се помещава градската Художествена галерия с експозиции на стари и съвременни майстори. Стигаме до Замъка (наричан „стари град”), който през XVI в. е играл важна роля за отбраната срещу турските нашественици. Следват църквата Св. Троица на ордена на Капуцините, църквата Св. Николай, църквата Св. Йоан Кръстител и др. Връщане в хотела и подготовка за празничната вечер. ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ И ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2019 г. 
    Нощувка. 


    3 ДЕН | 01.01 | ВАРАЖДИН – ПТУЙ* – МАРИБОР* 
    Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Птуй и Марибор в Словения. 
    Пресичане на границата със Словения (моля, носете Личните си карти). Пристигане в Птуй: пешеходна разходка в централната част: Францисканският манастир, площад Местни, сградата на Кметството, площад Словенски, Часовниковата кула, ректорската църква Св.Юри. Отпътуване за Марибор – един от най-красивите градове на Словения, икономически и културен център на североизточната част на страната. През 2012г. Марибор е бил Културна столица на Европа, а през 2013 – Младежка столица на Европа. Градът е разположен в подножието на планината Похорие, по бреговете на река Драва. Първите писмени свидетелства за замъка Маркбурх датират от XII в. След като получава градски статут в средата на XIII в., започва бурното му развитие, за да стане един от най-важните търговски центрове на региона. През XVIв. и XVIIв. Марибор успешно отблъсква обсадите на турците. Преди Първата световна война 80% от населението на града е немско, като немците са доминирали в обществения живот и управлението. След присъединяването на Марибор към Югославия повечето немци напускат града, емигрирайки в Австрия. Закриват се немските училища и организации. Пешеходна разходка в центъра на града. Ще видим най-почутите забележителности – Мариборския замък, Францисканската църква, Чумната колона, Старото кметство (Ратуша). Връщане във Вараждин. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка. 


    4 ДЕН | 02.01 | ВАРАЖДИН – ЗАГРЕБ – СОФИЯ 
    Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Загреб. Кратка панорамна обиколка и пешеходна разходка в сърцето на хърватската столица: площад Бан Йосип Йелачич, Катедралата, площад Каптол, улица Илица, Горни град, църквата Св.Марк. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта. 

    ЦЕНА: 

    * човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
    Цена при записване до 15.10.2018г.  495лв.  475 лв.  615 лв.  465 лв.
    Цена при записване след 15.10.2018г.  525лв.  505 лв.  650 лв.  495 лв.

     

    • При желание за пътуване със собствен транспорт, от цената на пакета се изваждат 60 лева / на човек. В този случай, отпада включената в пакета мед.застраховка за пътуване в чужбина и следва да се застраховатe самостоятелно. Също така няматe запазени места в автобуса, можете да се включите в туристическата програма и екскурзиите на място само при наличие на свободни седалки.    ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

    • 3 нощувки в стаи тип standard в хотел Turist 3*, разположен в центъра на Вараждин

     

    • 3 закуски на блок маса

     

    • 2 стандартни вечери на блок маса

     

    • 1 празнична новогодишна вечеря на блок маса, включени 1 чаша аперетив, ½ l вино и ½ l минерална вода (на човек), с интернационална музика на живо

     

    • транспорт с туристически автобус 3*

     

    • водач от фирмата организатор

     

    • екскурзоводско обслужване

     

    • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец


    ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

    • входни такси и билети за забележителностите

     

    • екскурзия до до Птуй и Марибор – 20 евро (при група минимум 25 души, заявява се и заплаща на място)

     

    • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.

     

    • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лев,Плевен - 25 лева 

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО: 
    ▪валидна лична карта или задграничен паспорт. 
    ▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие. 
    ▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция. 

    НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 
    ▪депозит в размер на 200 лева на човек при записване 
    ▪доплащане 30 дни преди датата на отпътуване. 

    ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ: 
    ▪до 61 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса 
    ▪от 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – се удържа такса в размер на внесения депозит 
    ▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет 
    ▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет 
    ▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет. 

    ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 
    ▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 40 души. 
    ▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници: 

    • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
    • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
    • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни

    При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет. 
    ▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица. 
    ▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията. 
    ▪Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност. 
    ▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания. 
    ▪Срок за записване: до запълване на свободните места. 
    ▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване). 
    ▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване. 
    ▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им. 
    ▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
    ▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон. 

    Turist 3* (www.hotel-turist.hr)
  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори