• Ниш

   1 2 3 4 5
   39 лв.
   • Автобус
   • 1
   • Сърбия
   • Пловдив-София-Ниш-София-Пловдив
   Изпрати запитване
   • ЕДНОДНЕВНА РАЗХОДКА В СЪРБИЯ С ПОСЕЩЕНИЕ НА ПИРОТ И НИШ

    1 Ден:  

    Отпътуване от Пловдив ,паркинга на хотел „Тримоциум“ в 04:30ч., от София – автогара „Сердика“ в 06:30ч,по маршрут– Калотина – Пирот.

    Свободно време в Пирот с възможност за посещение на съботния пазар.

    Градът има пъстра и многоцветна културна история.Известен е още с традиционните си ръчно изтъкани килими от естествени материи и вълна.

    Едни от символите на Пирот е пиротският пазар,който от година на година става все по-известен.Пазара е един малък хаотичен град в града.Докато се разхождате из него, ще ви се стори че сте се върнали назад във времето.От двете му страни има пекарни,месарници и магазини за дребни предмети за дома.Месото тук е с отлично качество,както и кашкавалът и млечните продукти,а тестените закуски ви изкушават от всяка пекарна-сладки или солени, но неизменно току що извадени от фурната и ухаещи неустоимо.

     Отпътуване за Ниш.

    Ниш е разположен на река Нишава и е един от най-старите градове на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. От древни времена градът е бил пресечна точка на големите търговски пътища.Основан е  от Келтите през трети век преди Христа,а праисторическите жители са го наричали Нависос - градът на Феите.

    Пешеходна разходка в центъра на Ниш: Площадът на освободителите, централната пешеходна улица "Обреновичева", Казанджийското сокаче, Нишката крепост.Построена през 18 век,Нишката крепост се намира на десния бряг на река Нишава, в центъра на града. Крепостта има четири големи порти – Стамбул, Белград, Видин и Великата порта. Докато се разхождате из крепостта, може да хапнете в някой от ресторантите. Всяко лято Нишката крепост става домакин на джаз фестивала „Нишвил“, а наесен - на музикалния фестивал „Нисомниа“, където могат да се чуят най-разнообразни стилове музика.

    Свободно време за разходка и шопинг

     Отпътуване за България.Пристигане в гр.София и гр.Пловдив късно вечерта.

    Цената е на човек настанен в двойна или тройна стая и включва:

    •  транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус
    • Посещение на Пирот и туристическа програма в Ниш;
    • Екскурзоводско обслужване

     Пакетната цена НЕ включва:

    •  Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” за лица до 65 год.-2 лева
    • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” за лица над 65 год.-3 лева
    • Входни такси
    • Разходи от личен характер

     Полезна информация:

     

    Часово време: София – 12 ч.Белград –11 ч.

    ВАЖНО! В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари

      

     

     

    Условия на плащане:

    Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

    Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

    В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператотър удържа следните неустойки:

    - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

    - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

    - от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

    - от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  75% от цената

     на организираното пътуване в лева;

    - под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на 100% от цената

    на организираното пътуване в лева;

    При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста,

    както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването,

     като удържа същите неустойки.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

    В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

     

    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

    Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

    По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    ДРИЙМ ТУР"ЕООД сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застрахованеЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

    Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването.

    Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Паспортни и визови изисквания:

    До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

     

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.

    Седалище и адрес на управление:

    гр.Пловдив ул”Кап.Райчо”57 ,офис:ул”Гладстон”5 тел:032/62 62 40 ,0876 20 62 62

     

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС"АД със седалище гр.София бул"Христофор Колумб"43,с лимит на отговорност 25 000 лв

     

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

     

     

                                                                                                                                                              

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Сърбия
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори