• Най-красивите езера на Гърция Памвотис-Кастория-Орестиада-Преспанско езеро

   1 2 3 4 5
   279 лв.
   • Автобус
   • 5
   • BB (нощувка със закуска)
   • Гърция
   • Пловдив-София-Янина-Кастория-Преспанско езеро
   Изпрати запитване
   • ЕКСКУРЗИЯ ДО ЯНИНА-КАСТОРИЯ-ОСТРОВ СВЕТИ АХИЛ
    И ЕДНИ ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ ЕЗЕРА НА ГЪРЦИЯ-
    ПАМВОТИС,ОРЕСТИАДА,ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО

    РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 31.03.2019г -отстъпка 5 % от пакетната цена

    1 ден:

    Отпътуване от Пловдив-паркинг хотел Тримонциум в 22 часа , от София, автогара "Сердика" в 24:00 часа по маршрут: Кулата – Солун – Верия – Янина.

    2 ден:

    Сутринта пристигане в град ЯНИНА,разположен на западната част на езерото ПАМВОТИС. По възможност настаняване в хотел.


    Янина (Йоанина) – столицата на регион Епир - е град, който обикваш от пръв поглед. Той хармонично съчетава всичко, което толкова обичаме в провинцията (естественост, чистота, тишина, чист въздух, прекрасна природа, добродушни и гостоприемни местни жители, натурални продукти), както и всичко положително, което една столица съдържа в себе си (развита инфраструктура, огромен избор от интересни занимания, оживени улици, изгодно пазаруване). Иначе казано, Янина е град, в който всеки мечтае да живее!
    БОНУС –панорамна обиколка на града,по време на която ще видите:крепостта на Янина, построена през 528 г. по план за укрепване на Византийската империя на император Юстиниан I. Във вътрешната ѝ част е разположен Старият град, който ще Ви вдъхнови със сгради, построени в разнообразни архитектурни стилове, носещи отпечатъка на мултикултурния живот на града. В северозападната част , може да разгледате джамията на Аслан паша. В днешно време в нея е разположен етнографския музей,представящ подробно историята на три общности, съществували съвместно в течение на векове: гръцка, еврейска и мюсюлманска. Тук ще можете да видите единствения съхранен Хамам в региона Епир. Византийският музей в югоизточната цитадела на крепостта е заел мястото на стария дворец на Али паша. В крепостта Янина са разположени и други интересни постройки като кухни и хранилища за боеприпаси.Тук се намира и Фетих джамия-Джамията на победата, построена върху развалините на византийската църква Таксиархон. Именно в предната част на джамията е разположена гробницата на Али паша.Изключително красивия планински град Янина е разположен на езерото ПАМВОТИС.Именно за това в свободното време си заслужава да наемете лодка и да се отправите на пътешествие до острова Нисаки, разположен в средата на езерото.Островът е дом на около 100 семейства.Можете да посетите манастира на Св.Пантелеймон.Част от манастира е превърната в музей,който е посветен на Али паша.Посещавайки Янина, освен че ще се насладите на красотата и атмосферата ѝ, Вие ще имате възможността да разгледате и множество исторически паметници, ще опознаете един град, пълен със спомени от отминали времена, с прекрасен замък, джамии, къщи с впечатляваща архитектура и Стария град, където всяко кътче разказва своето минало и настояще. Свободно време.Нощувка.

    3 ден:

    Закуска.Отпътуване за гр.КАСТОРИЯ и езерото ОРЕСТИАДА.

    БОНУС-панорамна обиколка на града.Ако все още не сте посетили Кастория, представете си вдъхновяващ, красив и спокоен град със свеж планински въздух, тихи улички и многобройни старинни църкви, разположени на височина от 650 м. над морското равнище. Живописният град Костур, както някога е бил известен, се намира недалеч от Малкото преспанско езеро в северна Гърция. Той е разположен на полуостров в Костурското езеро, наречено с древното име Орестиада. Казват, че мястото много прилича на Охрид - от архитектурата на старинните черкви и къщи, застроени амфитеатрално по хълма, до китния пейзаж. Но Костур пленява и с високите си планини, чистия си въздух и... тишина. Заслужава си разходка из старите квартали,с тесни калдъръмени улички,красиви имения от 19 век и многобройни църкви,някои построени още в IX-X век.Градът процъфтява главно през 17 век,когато кожухарската индустрия бележи възход. Една от историите за произхода на името на града гласи, че то идва от гръцката дума касторас, която означава "бобър". Търговията с кожи от тези животни продължава и днес да оказва значение за икономическото развитие на града. През изминалите десетилетия Кастория е придобила широка популярност и извън пределите на Гърция, благодарение на изключителното майсторство на кожухарите. В града се намират над 3 хиляди фабрики за изработка на кожени изделия. Днес Кастория е водещ европейски център за производство на облекла и аксесоари от най-високо качество. Но сега, разбира се, тук няма нито замъци, нито митични същества, окото улавя други културно-исторически забележителности, с които местните се гордеят. Сред тях се нареждат паметникът на Павлос Мелас, който се намира срещу митрополията на Кастория, Музеят на македонската борба, Музеят на народните носии - в дома на гръцките революционери от XVIII век братя Емануил. Завидно добре запазени къщи от XIX век също грабват погледът със своята архитектура и подреденост.
    Стръмните и тесни улици са характерна особеност за малкия град.Друга забележителност тук е известният в цялата страна театърът на Кастория, в който регулярно се провеждат разнообразни фестивали и концерти. В навечерието на новогодишните празници тук се организира знаменитият карнавал "Рагуцария" - един от най-големите в Гърция, събиращ хиляди местни жители и туристи.Известното езеро Орестиада е природен резерват ,богат на редки и застрашени видове птици. В района на езерото - дълго 30 км., се срещат над 20 вида птици, включително розово фламинго, лебеди, пеликани, патици, гъски. Дълго можете да се любувате на всички тях,а прелестната гледка допълват и немалкото корабчета и лодки, които спокойно плават из водната шир,с които можете да си направите романтична разходка.Огледалната повърхност на езерото Орестиада, живописните улици на стария град, очарователните църкви, чистият въздух и възхитителните природни картини – всичко това е гръцкият град Кастория.Настаняване в хотел.Свободно време.Нощувка.

    4 ден:

    Закуска.Свободно време в Кастория или срещу допълнително заплащане,екскурзия до МАЛКО ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО и по специално ОСТРОВ СВЕТИ АХИЛ.

    Малкото Преспанско езеро е разделено между Гърция и Албания. Езерото е част от големия Природен парк Преспа, оформен от трите правителства - на Република Македония, Гърция и Албания, в областта Преспа. Един остров в затънтените краища на Северозападна Гърция пази спомени за българското минало. Това е остров "Свети Ахил" в Малкото преспанско езеро,свързан с брега с понтонен мост. От острова ни делят само няколко километра и... десет века история, но земите край този остров са населявани с българи далеч преди това. Славянските племена на бърсяците и драговитите са дали името на тези земи - Преспа.По времето на княз Борис земите на Охрид и Преспа играят важна роля за разпространение на християнството сред тукашните българи. Тук е изпратен с мисия любимият Кирило-Методиев ученик Св.Климент Охридски. Близо един век по-късно,след превземането на Лариса ,цар Самуил пренася тук мощите на Св.Ахил,почитан като небесен покровител на областта. Нетленното тяло на светеца е донесено в Преспа, за да може той да стане закрилник на Самуиловата резиденция, на околните земи, както и цялата българска държава.Култът към Св. Ахил се разпространява сред преспанските българи и се запазва до наши дни, въпреки че мощите му отдавна са върнати в Лариса.И досега местните жители, потомци на преспански българи, почитат Св.Ахил като свой покровител. На острова се е намирал любимият дворец на цар Самуил. Той често обичал да идва тук, намирайки покой след тежки битки и бляскави победи.
    В нашата история са редки случаите, в които владетелска резиденция се намира на остров сред езеро. Изградената върху труднодостъпен остров Преспа била един затворен град, в който достъп имали само владетелят, аристокрацията и висшето духовенство. Дали целият хълм е бил обграден от една крепостна стена или е имало няколко укрепени части, може само да се гадае. Eдинствената връзка със сушата е била ивица земя, насипана върху най-плитката част на езерото, защитена с каменни стени. Този път отдавна е под водата, но над него в края на ХХ в. е изграден понтонен мост, който води до малко рибарско селище. Защитена от природата и изолирана от околния свят, Самуиловата резиденция олицетворава драмата на времето, в което е съградена. Тогава настъпвал залезът на Първото българско царство. Сред труднодостъпните планини на Охрид и Преспа Самуил сякаш искал да запази от напора на Византия последните отблясъци на българската държава...И останал завинаги по тези места. Няколко дни, след като на 6 октомври 1014 г. Самуил умира при вида на своите 15 хиляди ослепени войници, той е погребан в преспанската базилика "Св.Ахил".Когато в средата на ХХ в. на това място започват разкопки, археолозите откриват не само скелета на владетеля и гроба на неговия син цар Гаврил Радомир, но и останките на още 300 души, погребани около базиликата. Местните жители вярват, че това са телата на част от ослепените Самуилови войници, погребани редом с владетеля си и останали тук като вечни стражи, за да закрилят техните души острова... Свободно време.Завръщане в хотела.Нощувка.

    5 ден:

    Закуска.Отпътуване към България.БОНУС-Посещения на втория по големина гръцки град Солун.Солун е град с богата история и вълнуващо настояще, пълен с живот и енергия. Големи улици, паркове и площади осигуряват приятни зелени площи и редици с дървета,стари къщи и неокласически сгради, които стоят рамо до рамо с модерните конструкции. Хората от Солун са известни из цяла Гърция със своята любезност и гостоприемство. Градът е популярен и със страхотната си кухня - никой не може да устои на вкусните сладки и пайове и традиционни гръцки ястия. Само част от задължителните за посещение места са: "Бялата кула", разположена на крайбрежната алея (символът на град Солун), крепостните стени в Горния град, триумфалната арка на император Галерий, храмът "Свети Димитър" (покровител на града).Всичко това ще посетим в нашата панорамна обиколка на града.Ще имате свободно време за чаша ароматно гръцко кафе на брега на залива Термис или за шопинг.Веднъж посетиш ли този град и усетиш ли неговата душа и ритъм, ще искаш да се връщаш обратно отново и отново.Отпътуване за България.Пристигане в гр.София и гр.Пловдив късно вечерта.

     

    Цената е на човек настанен в двойна или тройна стая и включва:

    • Tранспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус
    • 1 нощувка с 1 закуска в хотел 3 * в Янина
    • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Кастория.
    • Туристическа програма в Янина,Кастория и Солун;
    • Екскурзоводско обслужване
    • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” за лица до 65 год.

    Пакетната цена НЕ включва:

    •  Посещение на Малко Преспанско езеро и остров Свети Ахил-20 лв
    •  Разходи от личен характер
    •  Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” за лица над 65 год.-16 лв.

    ВАЖНО!!!СЧИТАНО ОТ 01/01/2018 Г. ГРЪЦКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ВЪВЕЖДА НОВА ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА (ТАКСА "ПРЕСТОЙ")!!!Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа, калкулира се на база нощувка и категория хотел и се заплаща само и единствено на място от туристите при настаняване!!! 

    Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания!
    Сумата е следната:

    • за 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка
    • за 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка
    • за 3* хотели - 1.50 евро /стая/ нощувка
    • 2*, 1* хотели - 0.50 евро /стая/ нощувка

    Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати такстата. 

     

    Условия на плащане:

    Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

    Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

    В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператотър удържа следните неустойки:

    - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

    - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

    - от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

    - от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  75% от цената на организираното пътуване в лева;

    - под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

    При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста, както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването, като удържа същите неустойки.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

    В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

     

    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

    Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

    В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

    За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.

    При посещение на църкви не се позволява влизане с голи рамене и колене.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

    По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    ДРИЙМ ТУР"ЕООД сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застрахованеЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

    Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването.

    Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Паспортни и визови изисквания:

    До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

     

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.

    Седалище и адрес на управление:

    гр.Пловдив ул”Кап.Райчо”57 ,офис:ул”Гладстон”5 тел:032/62 62 40 ,0876 20 62 62


    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ"АД със седалище гр.София бул"Княз Ал.Дондуков"68,с лимит на отговорност 25 000 лв

     

    1 нощувка с 1 закуска в хотел 3 * в Янина 2 нощувки със закуски в хотел *** в Кастория.
  • Подобни оферти
   Няма открити резултати
  • Форма за запитване
  • Екскурзии
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори