• Важна информация за Вас скъпи приятели. Вижте повече
  • МИНИ ПОЧИВКА В СЛЪНЧЕВА ГЪРЦИЯ В ПАРАЛИЯ КАТЕРИНИ

   1 2 3 4 5
   329 лв.
   • Автобус
   • 6
   • BB (нощувка със закуска)
   • Гърция
   • Пловдив-София-Катерини-Паралия
   Изпрати запитване
   •  

    МИНИ ПОЧИВКА В СЛЪНЧЕВА ГЪРЦИЯ - ПАРАЛИЯ КАТЕРИНИ

     

    Дата:03.09-09.09.2020

     

     

    Има ли друга страна като нея, в която вековете да са оставили толкова ярки дири? Това е Гърция,известна с митичните си легенди, вкусната средиземноморска кухня и множеството си забележителни места - Божествена страна. Гърция е една пленителна и очарователна дестинация, където можете да се наслаждавате на слънцето, излежавайки се на плажната ивица или да изучавате останалите от античността реликви.

    Слънчевият курорт Паралия Катерини се намира  на брега на Егейско море. Разположен е в близост до много забележителности във вътрешността на страната. Курортът има яхтено пристанище и голямо разнообразие от  ресторанти и таверни, предлагащи международна и гръцка кухня и се предлагат възможности за практикуване на водни спортове, има и водни пързалки.Съчетанието между широкият, със златист пясък плаж и  иглолистните гори на планината Олимп,правят курорта желано място за почивки.

    1-ви ден: Отпътуване от Пловдив в 05:00ч отпаркинга на хотел „Тримонциум”. Отпътуване от София в 07:00ч от автогара  "Сердика"по посока на ГКПП Кулата-Солун.

    Посещение на град Солун.Солун (на гръцки: Тесалоники) е вторият по големина град в Гърция след столицата Атина. Солун е главен град на географската област Македония и административен център на областта Централна Македония. 

    Отпътуване към Паралия.

     Курорта Паралия Катерини е разположен по продължението на морската ивица и се намира на 6км от окръжния град Катерини. Настаняване в хотел..Свободно време за плаж.Нощувка.

    2-ри ден: Закуска.Свободно време за плаж или по желание  срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Метеора-уникално място, разположено в подножието на селището Каламбака. В Гърция освен красивите,екзотични и слънчеви гръцки острови  е отредено още едно от чудесата на Майката Природа-Метеора.В превод думата означава „във въздуха”.Манастирите, сякаш накацали върху забитите в земята скали омайват погледа на туриста,запътил се да види феномена,смятан за  Осмото чудо на света. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонение пред Бога. Изключителна възможност за разглеждане на някои от прочутите скални манастири. Кратка спирка в работилницата за изработване на Византийски икони и сувенири.Разглеждане на един от шестте функциониращи манастира–"Преображение Господне"

    На връщане към Паралия-посещение на параклиса "Св. Параскева" в подножието на митичния Олимп и чудотворните "извори на Афродита" с лековита и светена вода.

    Пристигане в хотела.Свободно време.Нощувка.

    3-ти ден: Закуска.Свободно време за плаж.Нощувка.

    По желание срещу допълнително заплащане посещение на гръцка вечер в заведение с традиционна кухня,жива музика и фолклорна програма.

    4-ти ден: Закуска

    Свободно време. 12 ч отпътуване за България.

     

    Цена : 329 лв. 

     

    Цената е на турист,настанен в двойна или тройна стая и включва:

    v 4 нощувки със закуски в хотел S*** в Паралия Катерини

    v Транспорт с лицензиран автобус за международни превози

    v  Медицинска застраховка за лица до 65 год.

     

     Допълнителни посещения и мероприятия,не включени в пакетната цена:

    v  Целодневна екскурзия до Метеора-20 евро;

    v  Гръцка вечер с посещение на  таверна с жива музика и шоу програма в Паралия - 25 евро;

    v  Разходи от личен характер

     

     

    ВАЖНО!!!СЧИТАНО ОТ 01/01/2018 Г. ГРЪЦКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ВЪВЕЖДА НОВА ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА (ТАКСА "ПРЕСТОЙ")!!!Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа, калкулира се на база нощувка и категория хотел и се заплаща само и единствено на място от туристите при настаняване!!! 

    Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания!
    Сумата е следната:

    • за 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка
    • за 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка
    • за 3* хотели - 1.50 евро /стая/ нощувка
    • 2*, 1* хотели - 0.50 евро /стая/ нощувка

    Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати такстата. 

    Условия на плащане:

    Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

    Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

    В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператотър удържа следните неустойки:

    - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

    - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

    от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

    от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  75% от цената на организираното пътуване в лева;

    под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

    При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста, както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването, като удържа същите неустойки.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

    В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

     

    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

    Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

    В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

    За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.

    При посещение на църкви не се позволява влизане с голи рамене и колене.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

    По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    ДРИЙМ ТУР"ЕООД сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застраховане”ЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

    Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването.

    Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Паспортни и визови изисквания:

    До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

     

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.

    Седалище и адрес на управление:

    гр.Пловдив ул”Кап.Райчо”57 ,офис:ул”Гладстон”5 тел:032/62 62 40 ,0876 20 62 62


    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ"АД със седалище гр.София бул"Княз Ал.Дондуков"68,с лимит на отговорност 25 000 лв

    Хотел RG STATUS** http://www.rgstatushotel.gr/
  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Гърция