• Важна информация за Вас скъпи приятели. Вижте повече
  • Мини почивка на Тасос –островът на сирените

   1 2 3 4 5
   295 лв. 355 лв.
   • Автобус
   • 4
   • HB (закуска и вечеря)
   • Гърция
   • Пловдив-Драма-Кавала-Тасос
   Изпрати запитване
   • Мини почивка  на Тасос –островът на сирените 


    /04.09-07.09.2020г./

    1-ви ден Отпътуване от Пловдив от автобусната спирка на х-л „Тримонциум”, в05.30ч., от Пазарджик 06,00ч., по маршрут: Драма–  Кавала – Керамоти. Трансфер с ферибот до о-в Тасос. Пристигане вСкала Рахони  в хотел Hotel Coral***.Свободновреме.  Вечеря. Нощувка.

     

    2-ри ден Закуска. Свободновреме. *По желание- панорамна обиколка на о.Тасос: Попътна спирка в работилницазазлато Iris Gold.Разходка в Лименария, втори по големина град на Тасос. Посещение на манастира „Св. Архангел Михаил”, основан от Светогорския манастир Филотей,разположен на скала над морето с прекрасна панорама към заливите на острова. В манастира се съхраняват реликви като частица от Честния пирон (един от пироните, с които Христос е бил прикован на Кръста). Разглеждане на Панагия –старата столица на острова и посещение на църквата „Св.Богородица”. Посещение на фабриказа производство напървокачественстуденопресованзехтин.Разглеждане на Лименас - настояща столица и най-голям град на Тасос: стария град, руините на древния централен пазар – агората, светилищата на Артемида и Дионис. Разходка доЕвреокастро, малък нос в най-североизточната част на град Лименас. От него се открива хубава гледка към пристанището. На носа е построен бар Карнагио, който функционира като бийч бар с приятна тераса. Катко предполага името му ("кастро" означава "замък"), Евреокастро е било част от Акропола и

    разкопките в района са разкрили останки от сгради, колони и др. До носа се издига малката църква Агии Апостоли. След обяд връщане в хотела. Вечеря.Нощувка. 

     

    3- ти денЗакуска.Свободно време.*По желаниетрансфер до старото пристанище на Лименария за отпътуване с корабче в 09:00 ч. Плажен круиз около бреговете на остров Тасос (около 7 часа) с включен трансфер до пристанището, лека закуска на кораба и обяд с напитка. По време на круиза са предвидени три спирки (около 30 минути всяка) за плуване и една спирка за обяд (около 1 час и 30 мин.). Връщане на пристанището в Лименария следобед. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.


    4–ти ден  Закуска. Свободновремедо 11 часа.Освобождаваненахотела и отпътуванеза  Кавала - единотнай– красивитеградовенаСевернаГърция и най-важнопристанище в регион Източна Македония. Туристическа  програмав Кавала: пешеходнаобиколканастаратачаст- Панагия: акведуктаКамарес, Крепостнатастена,Имарет, църквата„Св. Богородица”, паметника и къщатанародения в КавалаМохамедАлиПаша- султан и основателнасъвремененЕгипет, и др. Свободно време. Отпътуване за България.Пристигане в София/Пазарджик/Пловдиввечерта.

     

    Цена:

    Редовна цена: 355лв.

    295лв. ранни записвания до 15.06.2020г.

     

     
     

    Цената включва : транспортсавтобус;3нощувкисъс закуски и вечери в Hotel Coral*** ,настаняване в двойни и тройни стаи,екскурзоводско обслужване; посещениенаградКавала, фериботнибилети и пристанищнитакси.

    Цената не включва: панорамнаобиколканаостровТасос – 15 евро;плажен круиз около бреговете на остров Тасос (около 7 часа) с включен трансфер до пристанището, лека закуска на кораба и обяд с напитка /провежда се при благоприятни метеорологични условия и при минимум 20 записани туристи/ -30евро, таксапрестой в Гърция - 3евронаденнапомещение (задължителнодоплащане, нарецепция в хотела); медицинсказастраховказалицаот65до 79 г.– 6 лв ( доплащасезадължително); входнитаксизапосещаванитеобекти; личниразходи;

     

    Hotel Coral ***  е малък и уютен семеен хотел на остров Тасос. Разположен е в близост до морския бряг, на голяма зелена площ, в тихото крайбрежно селце Скала Рахони в западната част на острова, на около 10км от столицата Лименас и на около 20км от Лименария. Хотелът е реновиран през 2007 година.

     

    В хотела:  

    ресторант, рецепция, дневен бар с барбекю, басейн, безплатен интернет.

     

    Стаите са оборудвани с климатик (срещу допълнително заплащане), сателитна телевизия, телефон, Wi-Fi (безплатно), сейф (срещу допълнително заплащане), баня/душ, мини хладилник, балкон / тераса.

     

     

    Записванетосеизвършвасрещувнесендепозит в размерна 30%, и сключендоговорзаорганизиранопътуване.

    • Заплащанетонаостатъкаотизцялодължиматасумасеизвършванепо-късноот 20 днипредиобявенатаначалнадатанаотпътуване.


    Таксапрекратяване: 

    Неустойките, коитосеудържатприотказотпътуванеотстрананатуриста, независимоотпричините, сакактоследва: отденя, следващденяназаписването, до 30 днипредидататаназаминаване – 50 % отосновнатаценанапътуването, от 29 дендоденяназаминаването – 100% отобщатаценанапътуването.

    Минималенбройзаписанизаосъществяваненаекскурзията: 

    Всичкиавтобусниекскурзиисеосъществяватприминимум 35 туриста.

    • В случайчеминималниятбройзаписанизаосъществяваненаекскурзиятане е достигнат, туроператорътможедаанулирапътуванетокатовъзстановинапътуващияизцяловсичкиплащания, направенизатуристическияпакет, бездадължидопълнителнообезщетение.
    • Туроператорът е длъжендауведомипътуващитезаанулиранетонаекскурзията, спазвайкиусловиятаначл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.


    Допълнителнаинформация: 

    • Автобусите, коитосеизползватсаследнитемарки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, ВанХол, снабдени с климатик, видео, кафемашина, минибар, лицензиранизаизвършваненамеждународенпревознапътници. Повременапътуването в автобуса, всеки е задължендапоставяпредпазнияколаннаседалката, коятозаема.
    • Екскурзиятане е подходящазалица с ограниченаподвижност.
    • Медицинскатазастраховкакъмтуристическияпакет,  полицата е с общопокритие 5000 ЕUR задържавитеГърция, Турция, Македония, Албания и Румъния и  10 000 ЕUR завсичкиостаналидържави в Европа  +  включенасистанс, катопокривавъзникналимедицинскиразноскиотзлополукаилиакутнозаболяване, медицинскотранспортиране и репатриране.
    • Туроператорътпредлаганатуриститедасключатзастраховка „отмянанапътуване“, коятопокриваразходитезапрекратяваненадоговоразатуристическипакетотстрананапътуващия.
    • Здравниизисквания: нямаспециалниздравниизисквания.

    Паспортни и визовиизисквания: Додържавиот ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, ЧернаГора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландиясепътува с валидналичнакарта. Довсичкиостаналидържависепътува с международенпаспорт, валиденнай-малко 3 месецаследдататаназавръщане

     

    • Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30%, и сключен договор за организирано пътуване.
    • Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 20 дни преди обявената начална дата на отпътуване.


    Такса прекратяване: 

    Неустойките, които се удържат при отказ от пътуване от страна на туриста, независимо от причините, са както следва: от деня, следващ деня на записването, до 30 дни преди датата на заминаване – 50 % от основната цена на пътуването, от 29 ден до деня на заминаването – 100% от общата цена на пътуването.


    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: 

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 35 туриста.

    • В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
    • Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.


    Допълнителна информация: 

     

    • Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.
    • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
    • Медицинската застраховка към туристическия пакет,  полицата е с общо покритие 5000 ЕUR за държавите Гърция, Турция, Македония, Албания и Румъния и  10 000 ЕUR за всички останали държави в Европа  +  включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.
    • Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.
    • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
    • Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 3 месеца след датата на завръщане.

     

    Ценатавключва : транспортсавтобус;3нощувкисъс закуски и вечери в Hotel Coral***
    Хотел 3*/4*
  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Гърция