• Мартенски празници в Истанбул

   1 2 3 4 5
   215 лв.
   • Автобус
   • 4
   • BB (нощувка със закуска)
   • Турция
   • Пазарджик-Пловдив - Истанбул-Пловдив-Пазарджик
   Изпрати запитване
   •  

    Истанбул – град на мечтите, град на два континента

     С ВКЛЮЧЕНA ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА

    29.02 – 03.03.2020

     

    1 ден /събота/ : 

    Отпътуване от Пазарджик в 05:00. Старата Автогара, 05:30 ч ОМВ Санкт Петербург. Преминаване на КПП “Капитан Андреево” и КПП "Капъкуле". Пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел.

    По желание – посещение на закрития пазар “Капъль чаршъ” и Египетският пазар.

    Свободно време за пазаруване. Връщане с метро до хотела. Нощувка /1/.

     

    2 ден / неделя/ : 

    Закуска.

    Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод: Синята джамия /отвън/,, “Св. София”/отвън/, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, дворците “Топкапъ”/отвън/, “Долмабахче”/ отвън/, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над залива "Босфора", фото-пауза на брега, българската желязна църква “Свети  Стефан”, намираща се на брега на залива Златен рог.

    По желание * (срещу доплащане) - 15.00 ч. - парк „Миниатюрк”/ Паркът Миниатюрк е разположен в квартал Сютлютдже на брега на Златния рог. В парка има над 100 миниатюри в мащаб 1:25 на всички известни туристически места или държавни учреждения в Турция.  Могат да се видят макети на двореца Долма бахче, Джамията Султан Ахмед, стадионите Ататюрк и Бешикташ, църквата Света София и много други./.

    По желание * (срещу доплащане) -18.30 ч. - Пеещите фонтани на Истанбул Water Gardens . Нощувка /2/.

     

    3 ден :  Закуска.

    По желание * (срещу доплащане)  разходка с корабче по "Босфора" - новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербеи", Кулата на девицата и др.

    По желание* (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на султанския дворец „Долмабахче” секскурзовод на български език.

    По желание * (срещу доплащане)  - изкачване с фоникуляр / зъбчата железница / до площад Таксим   (срещу доплащане ). Разходка по улица „ Истиклял“. Свободно време за пазаруване. Връщане с метро до хотела.

    По желание * (срещу доплащане) -  вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство . Нощувка /3/.

     

    4 ден : Закуска.

    9.30 ч.- отпътуване за МОЛ „Форум – Истанбул. По желание посещение на  Аквариума“Turkuazoo” – www.turkuazoo.com или свободно време за пазаруване. 11:30 ч. отпътуване за  България . Пристигане в България - вечерта.

     

     Цената е валидна за група от 40 човека и включва:

    • Транспорт с автобус категория три звезди;
    • 3 нощувки със закуски на човек в двойна или тройна стая в хотел 3*;
    • Панорамна и пешеходна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод;
    • Представител от агенцията;
    • Медицинска застраховка с асистанс на база 5000 евро за лица до 65 години; 

    Цената НЕ включва:

    • Разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод на български език - 34 лева;
    • Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с местен екскурзовод на български език – 50 лева (екскурзовод+ транспорт+ входна такса);
    • посещение на парка „ Миниатюрк” /транспорт и входна такса / -20 лева /при минимум 20 бр./;
    • Вечерна автобусна разходка с посещение на  МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL20 лева;
    • Куверт за  атракционно заведение - Гар Мюзик Хол60 лева
    •  /Програмата включва ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи, шоу програма с изпълнение на песни на всички езици, вечеря- салата, предястие, основно ястие, десерт- плодове, две питиета по желание/;
    • Посещение на рибен ресторант в Кумкапъ – 50 лева / салата , предястие, основно ястие- риба – ципура или лаврак, плодове и 1 питие по избор/;
    • Разходка до площад Таксим- 10 лева/ транспорт и водач.
    • Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 80 лева
    • Доплащане за медицинска застраховка с асистанс на база 5000 евро за лица над 65 години; 

     

     

    Туристическата агенция си запазва правото на промени на цените и последователността на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

    Условия на плащане:

    Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

    Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

    В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператотър удържа следните неустойки:

    - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

    - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

    - от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

    - от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  75% от цената

     на организираното пътуване в лева;

    - под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на 100% от цената

    на организираното пътуване в лева;

    При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста,

    както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването,

     като удържа същите неустойки.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

    В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

     

    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

    Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

    По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    ДРИЙМ ТУР"ЕООД сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  

    в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застрахованеЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

    Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя

    оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването.

    Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,

    която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България). За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Паспортни и визови изисквания:

    До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

     

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.

    Седалище и адрес на управление:

    гр.Пловдив ул”Кап.Райчо”57 ,офис:ул”Гладстон”5 тел:032/62 62 40 ,0876 20 62 62


    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ"АД със седалище гр.София бул"Княз Ал.Дондуков"68,с лимит на отговорност 25 000 лв

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

     

     

                                                                                                                                                              

     

    Истанбул е бил столица на три от най-големите империи: Римската, Византийската и Османската.
    Съобщава се в рамките на три работни дни преди заминаването.
  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Турция
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори