• Мароко – свят на цветовете

   1 2 3 4 5
   1 230 лв.
   • Самолет
   • 6
   • HB (закуска и вечеря)
   • София-Мадрид-Маракеш-София
   Изпрати запитване
   • Мароко – свят на цветовете

    Пътуване в имперските градове Маракеш, Рабат и  Фес

    и още: Казабланка, Шефшауен и Танжер

    03 -08  ноември 2019 г.

     

    1-ви ден  София-Маракеш Отпътуване от летище София за Мадрид с полет на Ryanair  в 07.00ч. (Среща на Терминал 2 в 5.00 ч.)*.  Кацане в Мадрид в 09.50 ч. Отпътуване за Маракеш с полет на Ryanair в 14.35 ч. Пристигане в Маракеш в 16.40 ч. Маракеш на берберски означава „Земята на Бог” и това не е случайно. Градът е уникално съчетание на ислямска и арабска архитектура, разнообразни етнически групи, пъстри пазари и очарователни улички, невероятни дворци и разкошни градини. Трансфер и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

     

    2-ри ден Маракеш Закуска. Панорамна обиколка на Маракеш - един от имперските градове на Мароко. Известен е като „Розовия град“ заради традиционно преобладаващия керемидено-розов цвят на сградите. Обиколката включва: Медината (Старият град)- най-голямата в Мароко, исторически център на града и на традиционните търговия и занаяти, забележителната джамия Кутубия (отвън), площад Джема-Ел-Фна (обявен е за паметник на ЮНЕСКО, „Шедьовър на устното и нематериалното наследство на човечеството“). Площадът е сърцето на Медината и сред пъстрата му тълпа се срещат дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакви улични артисти. Разглеждане на запазената сграда на средновековния дворец Бахия.

    Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия:

    *Посещение на градините Мажорел. Историята на градините започва през 1920 г., когато колониалната епоха е в разгара си, Мароко е окупирана от Франция и в Маракеш се заселва известния френски художник  Жак Мажорел. Той купува градината и с артистичния си стил успява да й вдъхне нов живот: построява басейн, засажда много палми, бугенвилии, бананови дървета и създава малък оазис на спокойствието и свежестта. През 1980 г. Ив Сен Лоран купува градината, обогатява я и тя става негово любимо място за разходка и работа. След смъртта му градината е превърната в музей.

    *Камилски керван в Палмовата Гора (с продължителност 1 час и 30 минути).  Едно от най-интересните изживявания е разходка в палмовата гора след изгрев слънце,качени на гърба на камила.  Палмовата гораобхваща  54 хектара площ,  а палмите са наричани “Огнените деца на Африка и слънцето“. Хилядолетна легенда разказва, че когато Султан Мехмед Бен Тачфин  минал с армията си  към Фес, гората била съвсем малка, но стъпките на  конницата оставила дупки по земята,  от където  започнали да изникват нови и нови палми. Към  момента  има над 100 хиляди палми, а  по време на 2 часовата разходка  в камилски керван ще бъдем почерпени със сладък берберски чай.

    Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

     

    3-ти ден Маракеш–Казабланка–Рабат Закуска. Отпътуване за космополитната Казабланка, разположена на брега на Атлантическия океан. Туристическа програма: живописния крайбрежен булевард Корниш, обграден с шпалир от палмови дървета и с луксозни ресторанти, хотели и барове, съчетали модерен с мавритански стил, джамията на Хасан II – втора  по големина съвременна джамия в света, преминаване в с автобуса през луксозния квартал Анфа. Посещение на Площада на Обединените нации. Отпътуване за Рабат - столицата на Кралство Мароко. Туристическа програма: Мавзолея на Мохамед V, Кулата на Хасан и Кралския дворец (разглеждане отвън), Касбата Удая. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

     

     

     

    4-ти ден Рабат- Фес Закуска. Отпътуване за Фес - най-стария имперски град и трети по големина в страната след Казабланка и Рабат. С повече от 12 века история, Медина, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и най-стария религиозен университет, град Фес е известен с мноогобразието си и  добре запазените си занаятчийски квартали. Медината - Фес ел Бали е огромен лабиринт от калдъръмени улички, пазени от древни крепостни стени. Mинаване покрай фонтана Нежарин, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха. Посещение на Шувара Тенери-фабрика за производство на кожени изделия, показваща техниките за боядисване на кожа, използвани през вековете чак до наши дни. Настаняване  в хотел.

    *Възможност за посещение на „Мароканска вечер”  с шоу програма.

    Вечеря. Нощувка.

     

    5-ти ден Фес–Шефшауен–Танжер Закуска. Отпътуване за Шефшауен– популярна туристическа дестинация, поради близостта си до Танжер и испанския анклав Сеута. Името на града произлиза от берберската дума за рог и е свързано с планинските върхове, извисяващи се над града, които приличат на кози рога. Характерни за Шефшауен са сградите в син цвят. Градът възниква като крепост- военен пост за защита от португалските нашественици. Време за разходка  в най-синия град в Мароко, където дори въздуха трепти в сини отенъци, сини врати, сини чешми, сини стени, сини саксии и синьо небе. Отпътуване за Танжер. Наричат го „Вратата на Африка“ - привлекателен марокански град, който предлага всичко, което туристите търсят – екзотика, история, красиви пейзажи, плажове. Под името Тингис в миналото градът е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко. С население от 600 хил. души, той е важен икономически и културен център на страната. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

     

    6- ти ден Маракеш– София Закуска. Освобождаване на стаите. Обзорна обиколка на Танжер с автобус. Преминаване покрай крепостните стени на Медината и крайбрежния булевард, възможност за снимки на панорамната площадка, от която се разкрива невероятна гледка- гледка към два свята- Африка и Европа. Трансфер до летището  и отпътуване за Мадрид с полет на Ryanair в 14.20 ч. Кацане в Мадрид в 15.40 ч. Отпътуване за София с полет на Ryanair  в 20.20 ч. Пристигане в София в 00.50 ч.

    * Възможност за трансфер Пловдив – София- Пловдив  - 30 лв. на турист

    Цена

    Турист  в двойна/тройна стая

    Турист в единична стая

    1230 лв.

    1490 лв.

     

    Цената е на човек в лева и включва:

    -Самолетен билет София – Мадрид; Мадрид – Маракеш, Танжер-Мадрид, Мадрид - София с полети на Ryanair с включени летищни такси;

    -Трансфер летище – хотел – летище;

    -Малък ръчен багаж (макс. 40x20x25 см)

    -2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш;

    -1 нощувка със закуска и вечеряв Рабат;

    -1 нощувки със закуска и вечеря във Фес;

    -1 нощувка със закуска и вечеряв Танжер;

    -Посещение и разглеждане на Рабат;

    -Посещение и обиколка на Казабланка;

    -Посещение и обиколка на Фес;

    -Посещение и обиколка на Маракеш;

    -Посещение и обиколка на Танжер;

    -Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро в ЗАД Армеец;

    -Представител на туроператора с български език за целия престой.

     

    Цената не включва:

    - Доплащане за  багаж  до 10 кг. с размери до 55 x 40 x 20 см – 55 евро общо.

    -Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;

    - Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;

    -Допълнителна полудневна екскурзия – Посещение на градините Мажорел – 19 евро с включена входна такса;

    - Допълнителна сутрешна екскурзия “Камилски Керван“ – На гърба на камила в палмова гора – 30 евро за възрастен/ 15 за дете до 11,99 г.;

    - Традиционна мароканска вечер  с включена напитка и шоу програма– 25 евро на човек;

    - Посещение на Шефшауен – 15 евро на човек.

    - Бакшиш от 10 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място;

    - В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

     

    Полетно разписание:

    София- Мадрид: излита: 07:00 / каца: 09:50 ч.

    Мадрид - Маракеш: излита: 14:35/ каца: 16:40 ч.

    Танжер-Мадрид: излита: 14:20/ каца: 15:40 ч.

    Мадрид - София: излита: 20:20/ каца: 00:50 ч.

     

    Резервации:

    Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.

    Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

     

    ВАЖНО:

    1. Минимален брой туристи: 30 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
    2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
    3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
    4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
    5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
    6. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗК Армеец.

     

     

    ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

     

    Рабат

    Включена в цената

    След закуска отпътуване за Рабат, административната столица на Мароко.

    Разположен е на крайбрежието на Атлантическия океан, в устието на река Боу Регрег. Рабат има собствено летище и пристанище. Градът е основан през 12 век, а през 17 век е разделен със стена на северна и южна част. Панорамната обиколка на града включва: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън.

    Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.

    Цената не включва: разходи от личен характер.

     

    Маракеш  - „Перлата на запада“

    Включена в цената

    Градът e основан през 11 век - втората имперска столица - удивителен град,  със своята ислямска и арабска архитектура, със своите разнообразни етнически групи, със своите пазари и улички.  Алморавидите, които се установяват на територията на днешен Маракеш оставят след себе си невероятни дворци и градини. Посещение на градините на  Менара с подземните си напоителни канали, на територията, на които има около 30 000 маслинови дървета, разположени около водно огледало, джамията Кутубия-  най- голямата джамия в Мароко и двореца Бахия. Посещение на търговската улица със занаятчийски дюкянчета и разходка по улучките на сука. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – от  разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти.

    Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входна такса за Двореца Бахия.

    Цената  не включва: разходи от личен характер.

     

    Фес

    Включена в цената

    Най - старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части:Фес ел Бали – старата част оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т.нар. Мела – еврейски квартал в Мароко; Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Ще имате възможност да посетите Средновековната Медина, медресето Бу Инания -   построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамия, която е единствената във Фес, която има минаре и е една от малкото отворени за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Втората по големина джамия в Мароко „Ал Карауин“ която е построена през 859г. като мадраса, е една от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видим и известният Фонтан Нежарин. Обиколката продължава по малките улички на медината изпълнени с  хиляди магазинчета и сергии.

    Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.

    Цената не включва: разходи от личен характер.

     

    Казабланка

    Включена в цената

    Продължаване към Казабланка. Казабланка се намира в западната част на Мароко и е най-големият град в страната. Разположен е на брега на Атлантическият океан, представлява основен икономически център на арабската държава. Градът е известен с 2 имена - Дар ел-Бейда и Казабланка. Интересни забележителности: площада на Обединените нации; туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан II - втората по големина джамия в света след тази в Мека. Обзорна обиколка на Казабланка включва:

    Разходка на площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930-та година. Посещение на площада на Обединение нации и най-големия парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. Свобдно време на Булевард Де Ла Корниш, автобусна обиколка на квартал Анфа. Посещение на джамията на Хасан II(заплаща се входна такса).

    Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.

    Цената не включва: разходи от личен характер, входна такса за джамията на Хасан II.

     

    Камилски Керван в “Palmeraie”(полудневна екскурзия)


    30 евро / 20евро (деца 2 – 11,99 г.)

    Едно от най- интересните изживявания е разходка в палмовата гора на изгрев слънце, качени на гърба на камила. Палмовата гора обхваща 54 хектара площ,  а палмите са наричани “Огнените деца на Африка и слънцето“.  Хилядолетната легенда разказва, че когато Султан Мехмед Бен Тачефин  минал с армията си към Фес, гората била съвсем малка, но стъпките на  конницата оставила дупки по земята,  от където  започнали да изникват нови и нови палми.

    Към  момента  има над 100 хиляди палми, а  по време на 2 часовата разходка   в камилски керван ще бъдем почерпени  със сладък берберски чай.

    Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод, яздене на камила, берберски чай.

    Цената не включва: разходи от личен характер.

     

    Градините на Мажорел

    19 евро с включена входна такса

    Възможност за посещение на градините на Мажорел. Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината с идеалната цел да й вдъхне нов живот. И успява. Той построява басейн, навсякъде слага кокосови палми, дъхави бугенвилии, бананови дървета, като по този начин създава един малък оазис на спокойствието сред тежката мараня на пустинята. Всичко това се допълва от основния цвят, който контрастира в градината и придава тежест на цялостната обстановка – кобалтово синьо. Днес Жак Мажорел е позабравен от историята, но градината -точно обратното, благодарение на едно голямо име в света на висшата мода - Ив Сен Лоран. Именно на прочутия  дизайнер дължим това прекрасно малко късче от рая. Той поема стопанисването на градината през 1980г, обогатява я, не позволява да затъне в забвение. По-късно в градината е построен и малък музей посветен на ислямското изкуство.

    Цената включва: трансфер от хотела и входна такса.

    Цената не включва: разходи от личен характер.

     

    Шефшауен-Синият град на Мароко.

    15 евро за възрастен

    ШефшауенКазват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). Възникнало е още през 15 век от преселници от Гранада, днешна Испания. Обликът му е смесица от арабска, берберска и средиземноморска архитектура, но най- впечатляващото е, че градчето е изцяло синьо. Обиколката включва разходка из медината, минаване през занаятчийски дюкянчета за занаяти, които са характерни само за Шефшауен. Голямата Джамия и посещение на старата касба (възможна е входна такса). Свободно време.

    Цената включва: трансфер и местен лицензиран екскурзовод

    Цената не включва: разходи от личен характер.

     

    Традиционна мароканска вечер

    25 евро с включена напитка

    Най-популярното вечерно забавление за туристите - фолклорна програма, съчетана с демонстрация на  традиционен берберски сватбен ритуал.

    Цената включва: трансфер от хотела.

    Цената не включва: разходи от личен характер.

    Условия на плащане:

    Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

    Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

    В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

    - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

    - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

    - от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

    - от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  75% от цената

     на организираното пътуване в лева;

    - под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на 100% от цената

    на организираното пътуване в лева;

    При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста,

    както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването,

     като удържа същите неустойки.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

    В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

     

    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

    Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

    По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    ДРИЙМ ТУР"ЕООД сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застрахованеЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

    Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването.

    Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Паспортни и визови изисквания:

    До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

     

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.

    Седалище и адрес на управление:

    гр.Пловдив ул”Кап.Райчо”57 ,офис:ул”Гладстон”5 тел:032/62 62 40 ,0876 20 62 62


    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС"АД със седалище гр.София бул"Христофор Колумб"43,с лимит на отговорност 25 000 лв

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.           

  • Подобни оферти
   Няма открити резултати
  • Форма за запитване
  • Мароко
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори