• Важна информация за Вас скъпи приятели. Вижте повече
  • КРАСОТИТЕ НА ЗАПАДА-ОГНЯНОВО-ЛЕЩЕН- КОВАЧЕВИЦА

   1 2 3 4 5
   105 лв.
   • Автобус
   • 2
   • BB (нощувка със закуска)
   • България
   • ПЛОВДИВ-ОГНЯНОВО-ЛЕЩЕН-КОВАЧЕВИЦА
   Изпрати запитване
   • КРАСОТИТЕ НА ЗАПАДА-ОГНЯНОВО-ЛЕЩЕН- КОВАЧЕВИЦА

    Дата:

    29.05-30.05.2021г.

    26.06-27.06.2021г.

     

    31.06-01.07.2021г.

     

    28.08-29.08.2021г.

    25.09-26.09.2021г.

    30.10-31.10.2021г.

     

    ПРОГРАМА:

        1 ден – Отпътуване от Пловдив в 07:00ч.  ,от спирката на ОББ срещу хотел“Тримонциум“ в посока Пазарджик -Юндола–Хаджидимово. Над града се намира Манастира Свети Георги, с него  е свързана интересна легенда, според която един овчар от близкото село Горна Сингартия ,(селото е предшественик на днешния град Хаджидимово) упорито сънувал три нощи подред млад мъж на бял кон, който му нареждал да разкопае хълма край селото. След третата нощ овчарят се вслушал в съня си и започнал да разкопава хълма.,имало доста спънки, но накрая при разкопките била открита икона на свети Георги. Смята се, че това е иконата, която и днес може да се види в манастирския храм и която се счита за чудотворна. На мястото първоначално бил изграден малък параклис в чест на светеца, а малко по-късно бил построен и самият манастир. Край манастира се намира и атрактивен зоокът.

    По желание и срещу допълнително заплащане ще посетим еко  селище Омая

     Седемте уникални по своята архитектура и обзавеждане къщички в Омая, са изградени изцяло от камък, глина и дърво. Всяка от тях поразява с развихрената фантазия на създателя си, като излезли от приказен, нереален свят.

    В двата ресторанта се предлага екологична храна от собствено стопанство със затворен цикъл на производство – зеленчукови и овощни градини, лозя, ягоди, малини, къпини… всичко е за вас!

    В магазина на стопанството предлагат  домашни продукти. Любителите на дивеч могат да направят заявка за менюто си. Запалените рибари да ловят риба от езерата и в ресторанта с удоволствие ще им я приготвят и сервират. Можете да си устроите и пикник в многобройните обособени за това кътчета. От ресторанта ще получите кошници с приготвена храна. А в летния бар до басейна да дегустирате домашен сладолед и коктейли, както и да релаксирате вечер с приятна музика под звездите..

    . Отпътуване за  Огняново. Настаняване в хотел***. Свободно време. Нощувка.

     

    2-ри ден. Закуска. Отпътуване за Ковачевица и Лещен. Пристигане в с.Ковачевица, селото се намира в поречието на река Канина, по-известна като Кървава река. Запазило е автентичния си вид от XVIII – XIX век и е обявено за архитектурно-исторически резерват. Къщите са почти изцяло изграден и от камък, включително и покривите, като само принай-високите последния етаж е отдърво. Всяка от тях носи името на своя стопанин, издялано върху дървена табела, закачена до портата. Ще разгледаме църквата“Св.Никола“. В годините на Османско владичество, тя е вдъхвала надежда за по-добър живот на хората в селото. Тук всяка къща е късче история. Не случайно Ковачевица е любим декор на много режисьори на български и чуждестранни филми, сред които „Мера според Мера“, „Мъжки времена“, „Закъде пътувате“. Свободно време по интереси.

     Отпътуване за Лещен. Първото нещо, което ще Ви посрещне в село Лещен, е гледката към накацалите по стръмните склонове на планината къщички, изградени в ковачевския архитектурен стил.Те още пазят в себе си истинския дух на българското село. Сред архитектурните паметници се открояват църквата „Св. Параскева” от 1836 година и килийното училище. Стенописите на църквата изпъкват с едрия си щрих и ярките си цветове. Една от интересните атракции на селото е  глинената  къща,  позната сред гостите като „КъщатанаФлинстоун”. Свободно време за разходка и обяд..

    Свободно време.Отпътуване  за Пловдив.

    Цена: 105лв.

    Цената включва:

    Транспорт с лицензиран туристически  автобус;

    1нощувка+закуска *** в Огняново;

    Екскурзоводско обслужване по маршрута;

    Разглеждане на Хаджидимовския манастир, Ковачевица, Лещен, и Огняново

    Медицинска застраховка 

    Цената не включва:

    Входни такси на посещаваните обекти;

    Зоокът -1лв.

    Екскурзия до еко селище Омая – 20лв./ цената включва транспорт,екскурзовод и входна такса за селището/

     Разходи от личен характер;

    Цената е валидна при 18 плащащи.

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Екскурзии