• Важна информация за Вас скъпи приятели. Вижте повече
  • КАПАДОКИЯ – ПРИКАЗНАТА ЗЕМЯ НА КРАСИВИТЕ КОНЕ -АНКАРА - КАПАДОКИЯ - КОНИЯ - БУРСА

   1 2 3 4 5
   539 лв.
   • Автобус
   • 6
   • HB (закуска и вечеря)
   • Турция
   • Пловдив-Кападокия-Пловдив
   Изпрати запитване
   • КАПАДОКИЯ – ПРИКАЗНАТА ЗЕМЯ НА КРАСИВИТЕ КОНЕ

    АНКАРА - КАПАДОКИЯ - КОНИЯ - БУРСА

    Дати: 05.05-10.05.2020 г

    Кападокия, което в превод от персийски значи „Земя на красивите коне",

    е историческа област в Мала Азия. Разположено между древните страни Понт, Армения, Киликия, Галатия и Фригия в поречието на река Къзълърмак, това място сякаш е извадено от приказките.

         Кападокия е формирана от изригването на връх Ерджиес и връх Хасан преди около 60 милиона години. Тогава се разпространява дебел слой пепел над района и с течение на времето той се втвърдява в мек порест камък, известен като туфи. Дъждът и вятърът създават долина в меката скала, която оставя след себе високи участъци от интересни образувания, които са известни като "приказни комини".

        Чудноватите образувания са дооформени от човешката ръка, която е издълбала в тях домове и едни от най-старите християнски църкви и манастири. С причудливите си скални пирамиди, с подземните си градове и скалните църкви днес Кападокия е един музей на открито и е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.

    ПРОГРАМА:

    1 ДЕН:

    Отпътуване от София от паркинга на стадион "Васил Левски"  в 05:00ч.; от Пловдив в 07:00 ч. от паркинга на хотел" Тримонциум" по маршрут: Свиленград - Истанбул - Анкара. Пристигане в Анкара. Настаняване в хотел***. Вечеря. Нощувка.

    2 ДЕН: Анкара - Кападокия

    Закуска. Туристическа програма в град Анкара - столица на Република Турция и един от най-оживените градове в страната - Мавзолеят на Ататюрк, Националният площад с конната статуя на Ататюрк. Възможност за разглеждане на музея на Анадолските цивилизации, в който се съхранява уникална по рода си колекция от експонати от палеолита и неолита, както и находки, свързани с хетите, с фригийците и с римската цивилизация. Отпътуване за Кападокия.  Фотопауза при соленото езеро - Туз Гьолу, разположено на 905м. надморска височина. Настаняване в хотел***/**** в района на Кападокия. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане - посещение на представление с ориенталски танци. Нощувка.

     

    3 ДЕН: Кападокия (Каймаклъ - Аванос - Зелве - Пашабаа - Юргюп - Гьореме - Учхисар) - люлката на ранното християнство.

    Закуска. Туристическата програма, включена в пакетната цена с местен екскурзовод. Разглеждане на произведения на местни грънчари в Аванос /наричан в древността Венеса/, изработени по традиционен начин, запазен още от времето на хетите. Посещение на емблематичната местност Зелве - с три долини и с няколко селища от жилища в скалните комини, в които живеели ранни християни, намерили тук убежище от гоненията на римските войници, а според преданията преди тях те са били обитавани от добри духове. Програмата продължава с Пашабаа - район със скални пирамиди сред лозови масиви, известен в миналото като Долината на монасите. Следва разглеждане на Юргюп - едно от най-старите селища в района, известно с винарството си и с традициите си в ръчното тъкане на килими. Посещение на долината на Гьореме (UNESKO), изпъстрена с характерните за цяла Кападокия скални пирамиди и няколко църкви, издълбани в скалите от първите христиани, установили се в района по време на Римската империя - Църквата с ябълката, Църквата Света Варвара и др. Отпътуване към град Учхисар с неговата цитадела, от върха на която човешкият поглед може да обхване цялото вълшебство на околния пейзаж. Връщане в хотела. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на шоу на "Въртящите дервиши". Вечеря. Нощувка.

     

    4 ДЕН: Кападокия - Коня - градът на танцуващите дервиши

    По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Кападокия (мероприятието се провежда рано сутринта около 05:30ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат. Кападокия е смятана за най-впечатляващото и вълнуващо място за полет с балон). Закуска.

    Посещение на подземния град Каймаклъ - най-големия в Кападокия, възникнал вероятно в края на второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80м. дълбочина и е съставен от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения на няколко нива, свързани с тунели. Отпътуване за Коня. Коня е зелен оазис насред гола равнина, център на анадолския ислям.Тук е основан световноизвестния орден на Руми.Посещение на гробницата на ислямския философ Мевляна Джелаладдин Руми от XIII век - създател на учението и ордена на въртящите се Дервиши - търсещи любов , толерантност и познание, чрез практиката на въртене - изпадайки в подобно на транс състояние. Дервишите смятат, че чрез въртенето около собствената ос, духът се освобождава, отърсва се от земното и тленното и успява да се устреми към божественото.

    Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

     

    5 ДЕН: Коня - Бурса

    Закуска. Отпътуване за Бурса. По пътя разглеждане  гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници. Посещение на чаршията за порцелан в Кютахя, свободно време за обяд и възможност за покупка на сувенири. Пристигане в Бурса - Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия - Улуджами - с 20 блещящи малки купола и забележителен шадраван (фонтан) във вътрешната й част. Настаняване в хотел***. Вечеря. Нощувка.

     

    6 ДЕН: Бурса - Пловдив/София

    Закуска. Разглеждане на етнографския комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей, Големия чинар /800м./. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив късно вечерта.

     

    Цената  включва:

    - транспорт с комфортен автобус***;

    - 1 нощувка + закуска + вечеря в хотел***  в Анкара;

    - 2 нощувки + 2 закуски + 2 вечери в хотел***/**** в района на Кападокия;

    - 1 нощувка + закуска + вечеря в хотел*** в Кония;

    - 1 нощувка + закуска + вечеря в хотел**** в Бурса;

    - екскурзиите се осъществяват с местен екскурзовод на български език, придружаващ групата по време на пътуването;

    - представител на фирмата;

    - медицинска застраховка.

     

    Цената не включва:

    -входните такси на музейните обекти и допълнителните мероприятия:

    -представление с ориенталски танци - 25 EUR(с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки, гостите стават свидетели на едно истинско представление);

    -шоу на "Въртящите се дервиши" (около 40 мин. същевременно докосвайки се до турските традиции и до церемонията на Дервишите, която пресъздава мистичния цикъл на съвършенството) - 20 EUR (при записани минимум 20 туристи двете мероприятия се осъществяват със собствен автобус, при събран недостатъчен минимум туристи - трансферът се осъществява с местен автобус с доплащане в размер на 5 EUR ),

    -летене с балон над Кападокия - 120 EUR, за деца до 12г. - 60.00 EUR.

    Входни такси за музеите:

    Музеят на Анадолските цивилизации в Анкара  - 15 TRL,

    Кападокия - Каймаклъ 15 TRL, деца до 12г. - безплатно,

    Гьореме - Музей на открито - 15 TRL, деца до 12г. - безплатно,

    Ючхисар крепостта - 5 TRL за възрастни, за деца до 12г. - 2 TRL,

    Зелве - вход за комплекса - 8.00 TRL, деца до 12г. безплатно  (музейните такси се заплащат в турски лири, желателно обмяната да е от България );

    входна такса за гробницата на Мевляна,Коня - 3TRL , при група над 14 човека се заплащат задължително и слушалки - 3 лири;

    За медицинска застраховка за лица над 70г. до 79. 99г. с покритие 10 000 евро - 12.00лв.

    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи

    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди началната дата.

    Необходими документи: задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Турция.

    Начин на плащане: депозит - 30% от пакетната цена, доплащане - до 20 дни преди отпътуване.

    Туроператорът си запазва правото на промени в програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи , недопуснати от съответнте страни.

    Цените  на допълнителните мероприятия са ориентировъчни!!!

     

     

    Туристическата агенция е сключила  застрахователен  договор  по член 97, ал. 1 с    „Групама Застраховане” ЕАД, София, бул.”Цариградско шосе” № 47 А,бл.В,ет.3 СЕРТИФИКАТ № 7500180000129/2018

    Хотел ***/**** в Анкара,Кападокия,Кония,Бурса
  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Шопинг Уикенд Чорлу Текердаг Люлебургас