• Израел – пътешествие в Светите земи

   1 2 3 4 5
   1 399 лв.
   • Самолет
   • 6
   • HB (закуска и вечеря)
   • Израел
   • София-Тел Авив – Кумран – Крепостта "Масада" – Мъртво море – Тверия – Назарет – Табха – Капернаум – Галилейското езеро – Ярденит – Тверия – Кесария – Хайфа – Акко – Тел Авив – Яфо – Йерусалим – Тел Авив – София
   Изпрати запитване
   • Израел – пътешествие в Светите земи 

    (Тел Авив-Яфо–Лод–Витлеем-Йерусалим–Мъртво море-Галилейско езеро и Назарет)

    /06-10.10.2019/

    1-ви ден Отпътуване от Терминал 1 на летище София с полет на авиокомпания "Wizz Air" в 06.35 ч. за Тел Авив. Пристигане в Тел Авив в 09.05 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Посещение на църквата с гроба на Св. Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, разположен на възвишение с неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Панорамна обиколка на Тел Авив – икономически и финансов център на Израел: Рамат Ган– квартала на богатите; квартала Белия град, обявен от ЮНЕСКО за световно архитектурно наследство с десетките си сгради в стил Баухаус, съчетаващи различни течения в модерната архитектура. Отпътуване за Витлеем и настаняване в хотел.  Вечеря. Нощувка.  

     

    2-ри ден Закуска. Посещение на църквата "Рождество Христово" във Витлеем с разглеждане на яслите, в които е роден Иисус. Отпътуване за Йерусалим. Туристическа програма в града: Елеонският хълм, от който Исус се възнесъл към небесата, с панорама към Стария град и златния купол на Храмовия хълм, Стената на плача- единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм (названието идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма); разходка по "Виа Долороса" (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието - Голгота; храмовият комплекс Божи гроб - най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; получаване на поименен сертификат за хаджийство. Връщане във Витлеем. Вечеря. Нощувка. 

     

    3-ти ден Закуска. Отпътуване към Маслинения хълм и панорамна фотопауза към Йерусалим. Разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини. Разглеждане на Гетсиманската градина- традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомня една базилика, посветена на страданията Христови и няколко стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години, както и църквата с гроба на Дева Мария. Посещение на хълма Цион (Давидовият град) - придобил символично значение за възраждането и независимостта на евреите, разглеждане на гроба на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Връщане във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

     

     

    4-ти ден Закуска. Отпътуване за Кана Галилейска, където Христос извършва своето първо чудо, превръщайки водата във винo. Посещение на Капернаум- мястото където Иисус среща първите си ученици и Планината на блаженствата, известна с красивите си градини и величествени гледки към Галилейското езеро. Възможност за обяд в ресторант на бреговете на езерото, където се предлага местният специалитет "Рибата на Св. Петър". Отпътуване за Мъртво море през Юдейската пустиня. Пристигане в  Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Отпътуване за Ярденит - известната кръщелна зона и мястото, където Йоан Кръстител кръстил Иисус. Отпътуване за Назаред и настаняване в хотел.  Вечеря. Нощувка.

     

     

    5-ти ден Закуска (рано сутринта или сух пакет). Отпътуване за Тел Авив. Трансфер до летище „Бен Гурион”. Отпътуване за България  в 10.00ч.. Пристигане на летище София  в 12,40ч, обяд

    Дати

    Възрастен в
    двойна стая

    Възрастен  в

    единична стая

    Дете  до 11,99 г. 
    настанено с 2-ма възр.

    06-10.10.2019

    1348 лв.

    1608 лв.

    1298 лв.

     

    Цената включва: самолетен билет София–Тел Авив–София, 1 брой ръчен багаж с размери 40х30х18см;  4 нощувки със закуски и вечери ( 3  в хотел „Alexander” Витлеем и 1  в хотел “Galilee” в Назарет), обяд на Мъртво море, екскурзовод на български език по целия маршрут; луксозен автобус с безплатен WI-FI; всички трансфери по програмата; всички екскурзии по програмата;  входни такси по програмата;  водач на групата от България;  медицинска застраховка за лица до 69г.,  сертификат за хаджийство издаден от общината.

    Цената не включва:

    Бакшиши – 5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел);

    Сертификат за хаджийство издаден от Патриаршията – 10USD (с предварителна заявка от България);

    Разходи от личен характер;

    Чекиран багаж до 10кг. и максимални размери 55х40х20см – 39 лв. на човек за посокa.

    Резервации:

    Резервации се правят само при сключване на договор и внесен депозит в размер на 50% от цената на пакета;

    Доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване;

    Цената е валидна за 1 възрастен при двойно или тройно настаняване;

    Всички внесени суми по тази програма не се възстановяват;

    Промяна на имена и дати е възможна само след заплащане на съответната глоба;

    Всички цени подлежат на препотвърждение;

    Необходим минимум за провеждане на екскурзия – 20 човека.

    Необходими документи: 
    международен паспорт с минимална валидност 6 месеца след датата на връщане.

    За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

    Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел.

     

    Информация за багажа:

    Считано от 1 ноември 2018 г. всички пътници ще имат право да вземат на борда един безплатен ръчен багаж с максимален размер 40 x 30 x 20 cm, като багажът трябва да бъде поставен под седалката пред тях.

    Пътниците, които са закупили WIZZ Priority /2х39лв./, ще имат право да вземат допълнителен багаж на колелца, чиито размери не бива да надхвърлят 55 x 40 x 23 cm.

    Когато лети с WIZZ, всеки пътник може да носи:

    • Безмитни стоки, закупени на летището след проверката за сигурност.

    WIZZ Priority

    Ако не закупите WIZZ Priority и имате ръчен багаж, който надхвърля тези размери, ще бъдете таксувани с такса за свръхголям багаж на летището.

    Течности могат да бъдат вземани на борда в опаковка(и) с максимален обем 100 ml, поставена(и) в прозрачен найлонов плик, който може да се отваря и затваря, с обем 1 литър и размери 20 x 20 cm. Багажът ви ще бъде проверен на летището.

    Допълнителни вещи на борда

    Можете да вземете следните вещи на борда безплатно:

    • палто или одеяло
    • мобилен телефон
    • четиво за полета
    • за деца под 2-годишна възраст: храна за полета и сгъваема бебешка количка или малко кошче
    • две патерици за пътници с физически увреждания

    Закупуване на позволен багаж

    Закупете допълнителен багаж, по време на или след резервацията си, от страницата с обобщена информация за полета ви

    • също така можете да го закупите по време на процеса на онлайн чекиране до три часа преди заминаването. Също така можете да заплатите на летището, след като пристигнете там, но таксите ще бъдат значително по-високи. Препоръчваме ви да резервирате онлайн, когато това е възможно.

     

    https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/putnicheska-informatsiya/bagazh#/

     

    РЪЧЕН БАГАЖ: Ръчният Ви багаж трябва да отговаря на следните изисквания за сигурност: 

    За да ви предпази от новите заплахи, произлизащи от течните експлозиви, Европейският Съюз /ЕС/ прие нови мерки за сигурност, ограничаващи количествата течности, които можете да пренасяте през пунктове за проверка за сигурност по летищата. Тези правила засягат всички пътуващи от летищата в ЕС, независимо коя е крайната дестинация.

    Това означава, че Вие и вашият ръчен багаж ще бъдете проверявани както за забранени предмети, така и за количествата течности, които носите. Тези мерки не ограничават в никакъв случай течностите, които можете да закупите в магазините на летището, разположени след пунктовете за проверка или на борда на самолети, оперирани от авиокомпания от Общността.

     

    Докато приготвяте ръчния си багаж:

    Разрешава се да носите само малки количества течности в ръчния си багаж. Тези течности трябва да бъдат в самостоятелни опаковки с капацитет не повече от 100 милилитра всяка и поставени в самозапечатващ се, прозрачен плик, за многократна употреба. Течностите в ръчния багаж не могат да бъдат повече от 1 литър /общо/ .

    Вие все още можете:

    • да пакетирате течности в чантите, които ще предавате за регистриране /основния багаж/.
    • да носите в ръчния си багаж медикаменти и диетични храни, както и бебешки храни за ползване по време на пътуването. В пункта за проверка може да бъде поискано от Вас да докажете необходимостта от медикаменти и диетични храни по време на пътуването;
    • да купувате течности, като парфюми, напитки и др. или в магазините на летищата на ЕС, разположени след пунктовете за проверка, където показвате бордовата си карта, или на борда на самолета на  авиокомпания от Общността;
    • ако трансферирате на летище в Общността, не отваряйте плика преди проверката за сигурност на това летище, а ако трансферирате повече от един път, не отваряйте плика преди проверката за сигурност на последното летище;
    • Ако течностите са в специален, запечатан плик, не го отваряйте преди да сте минали пункта за проверка. В противен случай съдържанието на плика може да бъде конфискувано.

    Този документ е разработен от Европейската комисия в сътрудничество с AEA и ACIE.

     

    Резервации:

    Резервации се правят само при сключване на договор и внесен депозит в размер на 50% от цената на пакета;

    Доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване;

    Цената е валидна за 1 възрастен при двойно или тройно настаняване;

    Всички внесени суми по тази програма не се възстановяват;

    Промяна на имена и дати е възможна само след заплащане на съответната глоба;

    Всички цени подлежат на препотвърждение;

    Необходим минимум за провеждане на екскурзия – 20 човека.

    Необходими документи: 
    международен паспорт с минимална валидност 6 месеца след датата на връщане.

    За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

    Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел.

     

    Информация за багажа:

    Считано от 1 ноември 2018 г. всички пътници ще имат право да вземат на борда един безплатен ръчен багаж с максимален размер 40 x 30 x 20 cm, като багажът трябва да бъде поставен под седалката пред тях.

    Пътниците, които са закупили WIZZ Priority /2х39лв./, ще имат право да вземат допълнителен багаж на колелца, чиито размери не бива да надхвърлят 55 x 40 x 23 cm.

    Когато лети с WIZZ, всеки пътник може да носи:

    • Безмитни стоки, закупени на летището след проверката за сигурност.

    WIZZ Priority

    Ако не закупите WIZZ Priority и имате ръчен багаж, който надхвърля тези размери, ще бъдете таксувани с такса за свръхголям багаж на летището.

    Течности могат да бъдат вземани на борда в опаковка(и) с максимален обем 100 ml, поставена(и) в прозрачен найлонов плик, който може да се отваря и затваря, с обем 1 литър и размери 20 x 20 cm. Багажът ви ще бъде проверен на летището.

    Допълнителни вещи на борда

    Можете да вземете следните вещи на борда безплатно:

    • палто или одеяло
    • мобилен телефон
    • четиво за полета
    • за деца под 2-годишна възраст: храна за полета и сгъваема бебешка количка или малко кошче
    • две патерици за пътници с физически увреждания

    Закупуване на позволен багаж

    Закупете допълнителен багаж, по време на или след резервацията си, от страницата с обобщена информация за полета ви

    • също така можете да го закупите по време на процеса на онлайн чекиране до три часа преди заминаването. Също така можете да заплатите на летището, след като пристигнете там, но таксите ще бъдат значително по-високи. Препоръчваме ви да резервирате онлайн, когато това е възможно.

     

    https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/putnicheska-informatsiya/bagazh#/

     

    РЪЧЕН БАГАЖ: Ръчният Ви багаж трябва да отговаря на следните изисквания за сигурност: 

    За да ви предпази от новите заплахи, произлизащи от течните експлозиви, Европейският Съюз /ЕС/ прие нови мерки за сигурност, ограничаващи количествата течности, които можете да пренасяте през пунктове за проверка за сигурност по летищата. Тези правила засягат всички пътуващи от летищата в ЕС, независимо коя е крайната дестинация.

    Това означава, че Вие и вашият ръчен багаж ще бъдете проверявани както за забранени предмети, така и за количествата течности, които носите. Тези мерки не ограничават в никакъв случай течностите, които можете да закупите в магазините на летището, разположени след пунктовете за проверка или на борда на самолети, оперирани от авиокомпания от Общността.

     

    Докато приготвяте ръчния си багаж:

    Разрешава се да носите само малки количества течности в ръчния си багаж. Тези течности трябва да бъдат в самостоятелни опаковки с капацитет не повече от 100 милилитра всяка и поставени в самозапечатващ се, прозрачен плик, за многократна употреба. Течностите в ръчния багаж не могат да бъдат повече от 1 литър /общо/ .

    Вие все още можете:

    • да пакетирате течности в чантите, които ще предавате за регистриране /основния багаж/.
    • да носите в ръчния си багаж медикаменти и диетични храни, както и бебешки храни за ползване по време на пътуването. В пункта за проверка може да бъде поискано от Вас да докажете необходимостта от медикаменти и диетични храни по време на пътуването;
    • да купувате течности, като парфюми, напитки и др. или в магазините на летищата на ЕС, разположени след пунктовете за проверка, където показвате бордовата си карта, или на борда на самолета на  авиокомпания от Общността;
    • ако трансферирате на летище в Общността, не отваряйте плика преди проверката за сигурност на това летище, а ако трансферирате повече от един път, не отваряйте плика преди проверката за сигурност на последното летище;
    • Ако течностите са в специален, запечатан плик, не го отваряйте преди да сте минали пункта за проверка. В противен случай съдържанието на плика може да бъде конфискувано.

    Този документ е разработен от Европейската комисия в сътрудничество с AEA и ACIE.

  • Подобни оферти
   Няма открити резултати
  • Форма за запитване
  • Израел
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори