• Ивановските скални манастири - Басарбовски манастир -Русе - Букурещ

   1 2 3 4 5
   99 лв.
   • Автобус
   • 2
   • BB (нощувка със закуска)
   • България
   • Ивановски скални манастири-Басарбовски манастир-Русе-Букурещ
   Изпрати запитване
   • Ивановски скални манастири- Басарбовски манастир-Русе-Букурещ


    Първи ден

    05:30ч отпътуване от Пловдив, паркинга на хотел "Тримонциум", по посока Русе-Букурещ. Посещение на Ивановския скален манастир, който е включен в списъка със защитени световни културни паметници на ЮНЕСКО.

    Скалният манастир всъщност е напълно различен от другите манастирски комплекси в България.Представлява своеобразна мрежа от малки скални църкви, параклиси и килии, издълбани в скалите на живописния каньон на река Русенски Лом.
    Разглеждане на скалния комплекс. Свободно време.
    След това отпътуване за Басарбовския манастир - единственият действащ скален манастир в България.

    Води началото си от периода на Второто българско царство (XII-XIVв), но най-ранните данни датират в османските данъчни регистри от XVIв.
    Отпътуване за Русе.

    Настаняване. Нощувка.

    Втори ден

    Закуска.
    Преминаване на ГКПП Русе- Гюргево. Пристигане в Букурещ,

    столицата на Румъния и същевременно най-големият град в страната, промишлен и търговски център. Наричан е Малкия Париж заради известната прилика с френската столица. Тези от Вас които имат желание да разгледат града и да се насладят на неговата красота,могат да се включат в нашата автобусно-панорамна обиколка(срещу допълнително заплащане).Отправяме се към Музея на Селото и народното творчество,който по желание може да посетите(има входна такса).Подобни комплекси има още четири в света.Разположен край езерото Херастрау,в парковата част на Букурещ,етнографския парк разполага с 298 постройки,разположени в 46 селскостопански двора,запознавайки ни с бита на различните области на Румъния.Ще имате възможност да се разходите сред къщи в различни стилове,вятърни мелници,дървени църкви,воденици и дори стара панаирна въртележка,ще видите предмети от различни занаяти и ще имате усещането,че наистина сте в старо румънско селце.
    След това ще се отправим към следващите забележителности,с които е известен града: булеварда на Победата (Каля Викторей),където са разположени едни от най-значимите сгради в Букурещ, Триумфалната арка, построена през 1922 година,по подобие на арката в Париж,в памет на загиналите румънски воини в Първата световна война, Атенеумът - седалище на Филхармонията и най-голямата концертна зала в Румъния.Ще видим Дома на свободния печат-сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, Булеварда на посолствата, Площада на Революцията,от където на 21 декември 1989 г. телевизиите по цял свят предават последните мигове от управлението на Чаушеску,Националната Библиотека, Народния театър.
    Ще видим и една от най-внушителните сгради- Двореца на Чаушеско - сега действащ Парламент на Румъния.Това е най-известното здание в страната, втората по големина административна сграда в света след Пентагона в САЩ.Построена е по времето на управлението на Николае Чаушеско, върху един от малкото естествени хълмове в Букурещ, който за целта на проекта е разрушен. Има легенди, че мястото, върху което е изграден Палата преди няколко века е било гробище, в което са погребвани хилядите загинали при чумна епидемия жители на Букурещ. В началото сградата е наричана Дом на републиката и е отражение на мегаломанското мислене на румънския диктатор Николае Чаушеско.Направена е по проект на около 700 румънски архитекти,а при строителството са използвани изключително румънски материали – дърво, мрамор, дялани камъни и др. Строежът е погълнал неимоверно количество пари, които са буквално изгладувани от обикновените румънци и в него са участвали над 20 000 работници.
    Парламента ще видим само отвън,защото посещението на самата сграда се извърша при предварителна заявка и записани минимум 20 туриста.
    Свободно време за разходка и шопинг в центъра на града, посещение на търговски център "Унири".
    Следобед отпътуване за България.

    Цената включва:

    • Транспорт с лицензиран автобус 3*;
    • 1 нощувка (в двойна стая при настанени двама) със закуска в хотел 3* в Русе;
    • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването.
    •Медицинска застраховка на лица до 65 год.

    Цената не включва:

    • •Доплащане за настаняване в единична стая - 20лв;
    • Панорамна обиколна на Букурещ 20 лв.
    • •Входна такса за Ивановски манастир - 4лв(заплаща се на място);
    •  Входна такса за Музея на селото - 15 леи(заплаща се на място); 
    •  Лични разходи;

    Забележка:

    Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 15 туриста.
    Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ.

    НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

    Депозит 30 % от пакетната цена;
    Останалите 70 % -15 дни преди отпътуването.
    Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 5 дни преди датата на отпътуване.

    Настаняването в автобуса става по реда на записването!

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация
    № РК-01-6716.

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Екскурзии в България
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори