• Истанбул и църквата на желанията!!!

   1 2 3 4 5
   139 лв.
   • Автобус
   • 3
   • BB (нощувка със закуска)
   • Турция
   • Пловдив - Истанбул
   Изпрати запитване
   •  

    Другият Истанбул  и църквата на Първото число известна още като църквата на желанията или църквата на ключетата!

     

    С възможност за посещение на Църквата на желанията и желязната църква „Св. Стефан“!!!

    Нещо не ви върви, имате желание, което искате да ви се сбъдне или искате да срещнете любовта -  Хайде към Истанбул – град на мечтите, град на два континента!!!

     

      

    4 дни / 2 нощувки / 2 закуски

     

    Дата на пътуване: 31.10.2019-03.11.2019 , 28.11.-01.12.2019

    Цена 139 лв

     

    1-ви ден  Отпътуване от Пловдив  в 21.00ч. за Истанбул през ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле. Нощен преход.

     

    2-ри ден Пристигане в Истанбул сутринта, настаняване в хотел (при възможност).  Панорамна обиколка на Истанбул  с местен екскурзовод на български език (по желание, срещу допълнително заплащане). Разглеждат се:  джамията “Сюлеймание“, построена от великия архитект Синан за султан Сюлейман Великолепни и в чийто двор се намират гробниците на султана, неговата любима Роксалана и на Мимар Синан; площад “Хиподрума” със  Синята джамия (отвън),  Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм ІІ, византийската базилика “Св. София” (отвън), Топ Капъ Сарай (Двореца на султаните от Османската династия) (отвън). При възможност посещение на „Цистерната на император Теодосий“ – едно от античните водохранилища на Константинопол,  открито за посетители на 25 април 2018 г. след 8 години реставрационни работи. Посещение на „Църквата на първо число”(за екскурзията с дати 28.11.-02.12.2019,посещението на църквата е в последния ден). Наричат я още и Църквата с ключетата и хиляди хора от цял свят я посещават на всяко първо число от месеца. Те си купуват до входа на църквата т.нар. „сребърни” и „златни” ключове, които символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици!

    Свободно време или по желание:Отпътуване за азиатската част и посещение на двореца „Бейлербей“ (срещу допълнително заплащане).  Изящният дворец през годините е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора. Величествената постройка е издигната през 60-те години на 19 век във френски необароков стил. Архитекти на сградата са братята Балян. Създаването на двореца е по идея на султан Абдулазиз. Над пет хиляди работници и четири години са били нужни за издигането на двореца край Босфора.  Нощувка.

     

    3-ти ден  Закуска. Разходка с корабче по Босфора“ (по желание, срещу допълнително заплащане)  с продължителност около 1час – едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. Преминавайки под двата моста на Босфора, корабът плава покрай Европейския и Азиатския му брегове. Красивата панорама ни представя султански дворци като Долмабахче сарай, Чираан палас, Бейлербей, крепостите Румели хисар и Анадолу хисар, красивите къщи от популярните сериали, Къзкулеси и др. Следва посещение на обновената българската църква “Св.Стефан”  - люлка на българското духовно и национално Възраждане. Тук на 03.04.1860 г. по време на Великденската служба, Иларион Макариополски с думите “… и всякое епископство православних!” поел отговорността на български духовен глава. Пак тук за първи път бил прочетен издаденият на 28.02.1870 г. “Ферман”, с който българите се признавали за отделен етнос с право на самостоятелна църква под името Българска Екзархия. Около 3,5 млн. евро са вложени в цялостната реставрация на българската желязна църква.

    Екскурзия до улица „Истиклял“ и площад Таксим – сърцето на модерния Истанбул (по желание, срещу допълнително заплащане). Една от важните забележителности на Таксим е „Паметникът на републиката“, който е построен през 1928 г. в чест на създаването на турската република. В разходката по Истиклял ще видите шопинг центрове, кафенета и клубове, множество книжарници, магазини за музикални инструменти, както и движещите се все още ретро-трамваи. Най-забележителното обаче по булеварда са самите сгради, отличаващи се с изключително красива архитектура- смесица от неокласика и сецесион, помещавали навремето чуждите посолства в Истанбул, Чичек Пасаж (Пасажът с цветята), католическата църква "Св.Антоний" и много други.  Следва разглеждане на средновековната каменна кула Галата (отвън). (организирано връщане до хотела с метро). Вечерта  по желание посещение на WATERGARDEN İSTANBUL (по желание, срещу допълнително заплащане), където подобно на Дубай ще наблюдавате светлинно шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът,  разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул  се смята за „най-големият“ басейн в Европа. Свободно време за пазар в магазините или вечеря в някои от многобройните ресторанти наоколо. Или вечеря на яхта по Босфора с ШОУ програма  и  DJ с танци (по желание, срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

    4-ти ден  Закуска. Посещение на църквата-музей „Св.София” с лицензиран екскурзовод на български език (по желание, срещу допълнително заплащане)- най-яркият паметник на византийското архитектурно майсторство, символ на златния век на Византия. Строена по времето на император Юстиниан (527-565), църквата е част от дворцовия императорски комплекс. В продължение на хиляда години Света София е най-големият храм в целия християнски свят – чак до построяването на храма Свети Петър в Рим. Отпътуване за Одрин. Свободно време в центъра. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

     

     

    Цената включва:

    транспорт с автобус,

    2 нощувки със закуски в хотел*** в Истанбул,

    водач по време на цялото пътуване,

    посещение на Одрин,

    медицинска застраховка.

     

    Цената не включва:

    • панорамна обиколка с посещение на „Църквата на първо число”, местен екскурзовод на български език -30 лева;
    • разходка с корабче по Босфора – 34 лева;
    • посещение на двореца „Бейлербей“ – 50 лева (транспорт, входна такса, местен екскурзовод на български език и слушалки);
    •  посещение  на „Св. София” 50 лева  (транспорт, входна такса, местен екскурзовод на български език и слушалки);
    • екскурзия до търговската улица Истиклял, кулата Галата и площад Таксим – 20 лева;
    • посещение на WATERGARDEN İSTANBUL, разположен в азиатската част - 20 лева;
    • вечеря на яхта по Босфора с Шоу програма и DJ парти - 80 лев;
    • медицинска застраховка за лица над 65 г.- по 2 лв. на ден.

    Условия на плащане:

    Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

    Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

    В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

    - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

    - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

    - от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

    - от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  75% от цената

     на организираното пътуване в лева;

    - под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на 100% от цената

    на организираното пътуване в лева;

    При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста,

    както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването,

     като удържа същите неустойки.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

    В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

     

    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

    Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

    По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    ДРИЙМ ТУР"ЕООД сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застрахованеЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

    Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването.

    Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Паспортни и визови изисквания:

    До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

     

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.

    Седалище и адрес на управление:

    гр.Пловдив ул”Кап.Райчо”57 ,офис:ул”Гладстон”5 тел:032/62 62 40 ,0876 20 62 62


    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС"АД със седалище гр.София бул"Христофор Колумб"43,с лимит на отговорност 25 000 лв

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.           

    Истанбул преплита хубостта на китна природа с пренаситеността на исторически и културни забележителности и модерна инфраструктура. Макар все повече да придобива европейски облик, той винаги ще носи в себе си ориенталското звучене. Но точно в това се крие о
    Съобщавам се в рамките на три работни дни преди отпътуването
  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Турция
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори