• Важна информация за Вас скъпи приятели. Вижте повече
  • ИСТАНБУЛ - ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО

   1 2 3 4 5
   179 лв.
   • Автобус
   • 3
   • BB (нощувка със закуска)
   • Турция
   • ИСТАНБУЛ
   Изпрати запитване
   • Дата:  ; 07.04-10.04.2022г., 14.04- 17.04.2022г./ нощен преход /
     
    ПРОГРАМА:
     
     

    1 ДЕН: 22:00ч. отпътуване от Пловдив от спирката на ОББ срещу хотел“ Тримонциум“ за Р.Турция. Нощен преход.

    2 ДЕН: Рано сутринта пристигане в Истанбул - огромен съвременен град, бивша столица на три империи, прочут със своите великолепни забележителности. Обзорна екскурзия с местен екскурзовод на български език включена в цената:
    Европейска част - квартал"Фатих" /най-стария мюсюлмански квартал в града/, Аквадукта валента, древните градси стени, останки от Византийския дворец "Влахерна", квартал"Левент" / тук са най-модерните търговски и банкови центрове на града/, крепостите Румели Хисар и Анадолу Хисар.
    Азиатската част - Преминава се през въжения мост над Босфора. По крайбрежния път на Азиатската част на града ще имате възможност да се любувате на много стари вили, летни дворци и резиденции, някогашни рибарски селища, превърнати днес в най-изисканите и скъпи жилищни райони. Преминава се прокрай Бейлербей / втория дворец край Босфора, използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица/.Фото пауза на Босфора.Посещение на парк EMIRGAN, където се провежда световно известния фестивал на лалетата. Лалето се е превърнало в един от символите на Турция. Отглеждано е масово, с десетки различни сортове. Мястото е вълшебно - потънало в ароматни и цветни лалета.
    Следва посещение на българската църква"Св.Стефан". Пешеходна разходка в историческата част на града: Хиподрумът - център на града в началото на нашата ера. Това е огромно съоръжение за конни състезания с няколко паметници от древността; Синята джамия/ посещение/ - една от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с шест минарета ; музея"Света София" / отвън/ - епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453г. превърната в джамия;
    Настаняване в хотел***. 

    Посещение на Мол + аквариум Aqua Florya ( срещу доплащане ) - голям развлекателен и търговски комплекс разположен на площ от 45 000 кв.м, а огромният Аквариум заема няколко етажа и е един от най-големите в света. Нощувка.

    3 ДЕН: Закуска. От 09:00ч.Туристическа програма по желание: - разходка с корабче по Босфора: мостът "Галата", кулата"Галата", пристанището, новия султански дворец "Долма Бахче", "Чираан Палас"-бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът"Ортакьой", отбранителните крепости, летния сулнатски дворец "Бейлербей", Кулата на девицата.  По желание посещение на новия султански дворец"Долмабахче" с местен екскурзовод на български език/ заявява се и се заплаща в България при група минимум 20 души/ . „Долма бахче“ означава „запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което било затрупано, за да се построи първо градина, а след това прекрасния дворец. Свободно време.

    18:00 часа: По желание: Посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN ISTANBUL. Свободно време. Нов вкус на живот. Целият живот е структуриран около великолепния SHOW POOL. Изключитнелна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сълцето на WATERGARDEN Истанбул, притежава характеристиката, че е " най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа - 15 евро.
    Връщане в хотела. Нощувка.

    4 ДЕН: Закуска. Екскурзия „Сърцето на Истанбул” (допълнително заплащане), до площад Таксим ще се изкачим с историческата въжена линия на Истанбул - Тюнел, втората най-стара съществуваща подземна градска железопътна линия в света, след Лондонското метро (1863 г.). Тук ще можете да видите и  колелото на трамвай „Носталгия” от ХІХ в., обиколката продължава по бул. Истиклал, на който са разположени магазините на много известни търговски марки от цял свят. Ще посетим и красивата катедрала Сан Антонио, Ордена на Лазаристите и ще преминем по уличката София , за да стигнем до Кулата Галата , на която можете да се качите и да се насладите на красивата гледка и да изпиете по един турски чай или кафе. По желание, посещение на музея на восъчните фигури Мадам Тюсо,  намиращ се на булевард Истиклял. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта

    ДАТИ И ЦЕНИ

                                                                                                                                                                      

    Дати: 07.04-10.04.2022 (нощен преход)

    Цена: 179 лв.

    Пакетната цена включва:

    • транспорт с комфортен автобус***;
    • 2 нощувки+2 закуски в хотел***;
    • панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод;
    • пешеходна разходка в историческия център на града с местен екскурзовод;
    • посещение на парк Емирган;
    • медицинска застраховка;
    • екскурзоводско обслужване.

    Пакетната цена не включва:

    • разходка с кораб по Босфора / 1ч. и 45мин./ - 18 евро;
    • Нощен круиз с богата вечеря  и програма  - /40 евро/;
    • Посещение на двореца "Долма Бахче" / при група мин. 20 души - 25 евро.Цената включва: екскурзоводско обслужване + входна такса + слушалки/;
    • WATTERGARDEN – 15 евро;
    • Ексурзия "Сърцето на Истанбул" с местен екскурзовод - 28 евро при група мин. 15 човека
    • Посещение на Мол + аквариум Aqua Florya - 5 евро
    • единична стая - 70 лв.

    Цените са ориентировъчни.

    Плащанията се извършват по банков път по следните начини:

    • Депозит – 30 лв. при записване;
    • Доплащане – до 14 дни преди отпътуване.
    •  

    ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

     

    Необходими документи:

    • До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
    • За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

    Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

    Минимален брой туристи за провеждане на програмата: 40 човека.

    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

    Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.

    Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет не е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

    Допълнителни изисквания: Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

    Минимален брой участници, необходими за осъществяване на допълнителните екскурзии: ___15_ човека.

    Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

    Градска такса за хотелите по маршрута: В зависимост от категорията на хотелите в някои от посещаваните по маршрута градове и държави, се заплаща градска такса, която е или процент от нетната стойност на настаняването, или фиксирана стойност до няколко евро. Градската такса се заплаща задължително и на място, при напускане, на рецепцията на хотела. Конкретна информация за таксите по градове и държави може да видите в страницата Градски такси на нашия уебсайт.

    Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

    Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

    Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:

    • при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите;
    • при място на тръгване, различно от обявеното в програмата;
    • при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото;
    • при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.

     

     

     

     

    2 ВВ
  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Екскурзии