• Важна информация за Вас скъпи приятели. Вижте повече
  • ИСТАНБУЛ - ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО

   1 2 3 4 5
   175 лв.
   • Автобус
   • 3
   • BB (нощувка със закуска)
   • Турция
   Изпрати запитване
   • Дата:  ; 15.04.-18.04.21г ;22.04.- 25.04.2021г. / нощен преход /
     
    ПРОГРАМА:
     
    1 ден - 22:00ч. отпътуване от Пловдив от спирката на ОББ срещу хотел“ Тримонциум“ за Р.Турция. Нощен преход.
     
    2 ден – Рано сутринта пристигане в Истанбул - огромен съвременен град, бивша столица на три империи, прочут със своите великолепни забележителности. Обзорна екскурзия с местен екскурзовод на български език включена в цената:
    Европейска част - квартал"Фатих" /най-стария мюсюлмански квартал в града/, Аквадукта валента, древните градси стени, останки от Византийския дворец "Влахерна", квартал"Левент" / тук са най-модерните търговски и банкови центрове на града/, крепостите Румели Хисар и Анадолу Хисар.
    Азиатската част - Преминава се през въжения мост над Босфора. По крайбрежния път на Азиатската част на града ще имате възможност да се любувате на много стари вили, летни дворци и резиденции, някогашни рибарски селища, превърнати днес в най-изисканите и скъпи жилищни райони. Преминава се прокрай Бейлербей / втория дворец край Босфора, използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица/.Фото пауза на Босфора.
    Връщането към Европейската част става през първия мост над Босфора, квартала Бешикташ/ един от първите заселени райони край Босфора/, покрай двореца Долмабахче / новия султански дворец/, кулата Галата и моста "Галата" над"Златния рог"- залив, който разделя европейската част на града на Нова и Стара част/, посещение на българската църква"Св.Стефан". Пешеходна разходка в историческата част на града: Хиподрумът - център на града в началото на нашата ера. Това е огромно съоръжение за конни състезания с няколко паметници от древността; Синята джамия/ посещение/ - една от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с шест минарета ; музея"Света София" / отвън/ - епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453г. превърната в джамия;. Свободно време. Посещение на парк EMIRGAN, където се провежда световно известния фестивал на лалетата. Лалето се е превърнало в един от символите на Турция. Отглеждано е масово, с десетки различни сортове. Мястото е вълшебно - потънало в ароматни и цветни лалета.
     
    Настаняване в хотел***.  По желание посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. Ще имате възможност да  се качите до панорамната площадка с асансьор, откъдето се открива неповторима гледка към града. Желаещите  могат да се включат в SkyRIDE -  4D симулация на полет с хеликоптер над забележителностите на Истанбул. По желание вечеря на яхта с шоу програма.  Нощувка.
     
    3 ден - Закуска. От 09:00ч.Туристическа програма по желание: - разходка с корабче по Босфора: мостът "Галата", кулата"Галата", пристанището, новия султански дворец "Долма Бахче", "Чираан Палас"-бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът"Ортакьой", отбранителните крепости, летния сулнатски дворец "Бейлербей", Кулата на девицата. . По желание посещение на новия султански дворец"Долмабахче" с местен екскурзовод на български език/ заявява се и се заплаща в България при група минимум 20 души/ . „Долма бахче“ означава „запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което било затрупано, за да се построи първо градина, а след това прекрасния дворец. Свободно време.
    Туристическа програма по желание: посещение с местен екскурзовод „Света София"Заявява се и се заплаща в България при група минимум 20 души. Свободно време.  
    18:00 часа: По желание: Посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN ISTANBUL. Свободно време. Нов вкус на живот. Целият живот е структуриран около великолепния SHOW POOL. Изключитнелна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сълцето на WATERGARDEN Истанбул, притежава характеристиката, че е " най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа - 12 евро.
    Връщане в хотела. Нощувка.
     
    4 ден – Закуска . Подарък от фирмата: посещение на най-големия в Европа аквариум "SEA LIFE" 

    / без включена входна такса/, посещение на търговски център "Икея" , посещение на МОЛ "Форум". Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.
     
    Цена: 175лв.
     
    Цената включва:
    • транспорт с комфортен автобус***;
    • 2 нощувки+2 закуски в хотел***;
    • панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод;
    • пешеходна разходка в историческия център на града с местен екскурзовод;
    • посещение на парк Емирган;
    • медицинска застраховка;
    • екскурзоводско обслужване ;
    Цената не включва:
    • разходка с кораб по Босфора / 1ч. и 45мин./ - 17 евро;
    • Нощен круиз с богата вечеря  и програма  - /40 евро/;
    • Посещение на двореца "Долма Бахче" / при група мин. 20 души - 25 евро.Цената включва: екскурзоводско обслужване + входна такса + слушалки/;
    • WATTERGARDEN – 12 евро;
         Цените са ориентировъчни

    Входни такси: АКВАРИМ" SEA LIFE”.00TL ЛИРИ ВЪЗРАСТЕН; ДЕЦА от 2г. до 16г. -TL лири; Студенти - TL;
    Доплащане:
    - единична стая - 70 лв.

    Инфо: Таксите в музеите е желателно да бъдат в турски лири!
    Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста
    Начин на плащане: 50лв. депозит в брой или по банков път, 14 дни преди датата на отпътуване останалата част в брой или по банков път.
    Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата
    Необходими документи: валиден международен паспорт 3 месеца след датата на връщане. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация.
    Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.
     
  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Екскурзии