• Важна информация за Вас скъпи приятели. Вижте повече
  • ИСТАНБУЛ– АНКАРА – КАПАДОКИЯ - ПОДЗЕМНИТЕ ГРАДОВЕ –БУРСА

   1 2 3 4 5
   490 лв.
   • Автобус
   • 6
   • HB (закуска и вечеря)
   • Турция
   • Пазарджик=Пловдив-Истанбул-Анкара-Кападокия-Бурса-Пловдив-Пазарджик
   Изпрати запитване
   • ИСТАНБУЛ – АНКАРА – КАПАДОКИЯ - ПОДЗЕМНИТЕ ГРАДОВЕ–БУРСА

     

    АНКАРА - КАПАДОКИЯ - КОНЯ – БУРСА

     

    Дата:02.06.22-07.06.22г.; 01.09.-06.09.22г.

     

    Цена:490лв. при направена резервация и внесен депозит в размер на 30% в брой или по банков път до 21.03.22, след тази дата – 528лв.

     

    1 ДЕН: Отпътуване от Пловдив от спирката на ОББ срещу хотел „Тримонциум  в 06:00ч. по маршрут: Свиленград - Истанбул - Анкара. Пристигане в Анкара. Настаняване в хотел****. Вечеря. Нощувка.

     

    2 ДЕН: Анкара - Кападокия

     

    Закуска. Туристическа програма в град Анкара - столица на Република Турция и един от най-оживените градове в страната - Мавзолеят на Ататюрк, Националният площад с конната статуя на Ататюрк. Възможност за разглеждане на музея на Анадолските цивилизации, в който се съхранява уникална по рода си колекция от експонати от палеолита и неолита, както и находки, свързани с хетите, с фригийците и с римската цивилизация. Отпътуване за Кападокия.  Фотопауза при соленото езеро - Туз Гьолу, разположено на 905м. надморска височина. Настаняване в хотел**** в района на Кападокия. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане - посещение на представление с ориенталски танци. Нощувка.

     

    3 ДЕН: Кападокия (Каймаклъ - Аванос - Зелве - Пашабаа - Юргюп - Гьореме - Учхисар) - люлката на ранното християнство.

     

    Закуска. Туристическата програма, включена в пакетната цена с местен екскурзовод. Разглеждане на произведения на местни грънчари в Аванос /наричан в древността Венеса/, изработени по традиционен начин, запазен още от времето на хетите. Посещение на емблематичната местност Зелве - с три долини и с няколко селища от жилища в скалните комини, в които живеели ранни християни, намерили тук убежище от гоненията на римските войници, а според преданията преди тях те са били обитавани от добри духове. Програмата продължава с Пашабаа - район със скални пирамиди сред лозови масиви, известен в миналото като Долината на монасите. Следва разглеждане на Юргюп - едно от най-старите селища в района, известно с винарството си и с традициите си в ръчното тъкане на килими. Посещение на долината на Гьореме (UNESKO), изпъстрена с характерните за цяла Кападокия скални пирамиди и няколко църкви, издълбани в скалите от първите христиани, установили се в района по време на Римската империя - Църквата с ябълката, Църквата Света Варвара и др. Отпътуване към град Учхисар с неговата цитадела, от върха на която човешкият поглед може да обхване цялото вълшебство на околния пейзаж. Връщане в хотела. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на шоу на "Въртящите дервиши". Вечеря. Нощувка.

     

    4 ДЕН: Кападокия - Коня - градът на танцуващите дервиши

     

    По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Кападокия (мероприятието се провежда рано сутринта около 05:30ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат. Кападокия е смятана за най-впечатляващото и вълнуващо място за полет с балон). Закуска.

     

    Посещение на подземния град Каймаклъ - най-големия в Кападокия, възникнал вероятно в края на второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80м. дълбочина и е съставен от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения на няколко нива, свързани с тунели. Отпътуване за Коня. Коня е зелен оазис насред гола равнина, център на анадолския ислям.Тук е основан световноизвестния орден на Руми.Посещение на гробницата на ислямския философ Мевляна Джелаладдин Руми от XIII век - създател на учението и ордена на въртящите се Дервиши - търсещи любов , толерантност и познание, чрез практиката на въртене - изпадайки в подобно на транс състояние. Дервишите смятат, че чрез въртенето около собствената ос, духът се освобождава, отърсва се от земното и тленното и успява да се устреми към божественото.

     

    Настаняване в хотел***. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

     

    5 ДЕН: Коня - Бурса

     

    Закуска. Отпътуване за Бурса. По пътя разглеждане  гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници. Посещение на чаршията за порцелан в Кютахя, свободно време за обяд и възможност за покупка на сувенири. Пристигане в Бурса - Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия - Улуджами - с 20 блещящи малки купола и забележителен шадраван (фонтан) във вътрешната й част. Настаняване в хотел***/****. Вечеря. Нощувка.

     

    6 ДЕН: Бурса - Пловдив

     

    Закуска. Разглеждане на етнографския комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей, Големия чинар /800м./. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив късно вечер. 

     

    Цената  включва:

     

    - транспорт с комфортен автобус***;

     

    - 1 нощувка + закуска + вечеря в хотел****  в Анкара;

     

    - 2 нощувки + 2 закуски + 2 вечери в хотел**** в района на Кападокия;

     

    - 1 нощувка + закуска + вечеря в хотел*** в Коня;

     

    - 1 нощувка + закуска + вечеря в хотел***/**** в Бурса;

     

    - екскурзиите се осъществяват с местен екскурзовод на български език, придружаващ групата по време на пътуването;

     

    - представител на фирмата;

     

    - медицинска застраховка с покритие 5000 евро;

     

    Цената не включва:

     

    - входни такси на музейните обекти и допълнителните мероприятия: представление с ориенталски танци - 30 EUR(с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки, гостите стават свидетели на едно истинско представление); шоу на "Въртящите се дервиши" (около 40 мин. същевременно докосвайки се до турските традиции и до церемонията на Дервишите, която пресъздава мистичния цикъл на съвършенството) - 25EUR, летене с балон над Кападокия - 140 EUR

     

    Ориентировъчни цени:

     

    Входни такси за музеите: Музеят на Анадолските цивилизации в Анкара  - 60 TRL, Кападокия - Каймаклъ 75TRL, Гьореме - Музей на открито - 100 TRL, деца до 6г. - безплатно, Ючхисар крепостта – 30 TRL за възрастни, Зелве - вход за комплекса -40.00 TRL, деца до 6г. безплатно  (музейните такси се заплащат в турски лири, желателно обмяната да е от България ); входна такса за гробницата на Мевляна, Коня – безплатно.

     

    Цените са ориентировъчни.

     

    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи

     

    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди началната дата.

     

    Необходими документи: задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Турция.

     

    Начин на плащане: депозит - 30% от пакетната цена в брой или по банков път, доплащане - до 20 дни преди отпътуване в брой или по банков път.

     

     

     

    Туроператорът си запазва правото на промени в програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи , недопуснати от съответнте страни.

     

     

     

           

     

     

    Условия на плащане:

    Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

    Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

    В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

    - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

    - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

    - от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

    - от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  75% от цената

     на организираното пътуване в лева;

    - под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на 100% от цената

    на организираното пътуване в лева;

    При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста,

    както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването,

     като удържа същите неустойки.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

    В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

     

    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

    Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

    По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    ДРИЙМ ТУР"ЕООД сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застрахованеЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

    Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването.

    Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) . За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Паспортни и визови изисквания:

    До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

     

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.

    Седалище и адрес на управление:

    гр.Пловдив ул”Кап.Райчо”57 ,офис:ул”Гладстон”5 тел:032/62 62 40 ,0876 20 62 62


    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС"АД със седалище гр.София бул"Христофор Колумб"43,с лимит на отговорност 25 000 лв

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.           

    Хотели 3* в Истанбул,Анкара,Кападокия и Бурса
  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Шопинг Уикенд Чорлу Текердаг Люлебургас