• Хасково- Кърджали- Златоград-родопска приказка

   1 2 3 4 5
   69 лв.
   • Автобус
   • 2
   • BB (нощувка със закуска)
   • България
   • Пловдив- Хасково- Кърджали- Златоград
   Изпрати запитване
   • РОДОПСКА ПРИКАЗКА-

    ХАСКОВО- КАМЕННИ ГЪБИ- КЪРДЖАЛИ- ЗЛАТОГРАД

    Първи ден:

    08:00ч - Отпътуване от Пловдив, паркинга на хотел "Тримонциум“ в посока Хасково.
    Посещение на монумента "Св. Богородица"- с тази статуя през 2004г градът влиза в раздел "Религия" на Книгата на Гинес като най-високата статуя на Богородица с Младенеца, непосредствено близо до монумента през 2010г бе открита Камбанарията .След това отпътуване за гр. Кърджали и посещение на "Водното огледало" - основната функция на съоръжението е да провежда големи количества вода при аварийно източване на язовир Кърджали, без да бъдат нанесени щети на хората и сградите, за изграждане на "Водното огледало" бяха необходими близо 40 години, освен за защита от наводнения, изкуственото езеро може да се използва за водни спортове, а терените край реката да се превърнат в паркове и зони за отдих.
    Посещение на Храмовия комплекс "Успение Богородично"- църквата в която служи отец Боян Саръев. Едно от най-посещаваните от туристи места в странатал В църквата се съхранява частица от кръста на Христос, открита в реликвариум при разкопки на Перперикон през 2002 година. Свободно време. Отпътуване за Златоград.Свободно време . Нощувка.

    Втори ден:

    Закуска. Свободно време. Разглеждане на Златоград. Градът на Дельо Войвода, възпят в песента „Излеел е Дельо Хайдутин”. Ще имаме възможност да се насладим на родопската музика, автентичния екстериор, както и вкусни национални специалитети да опитате невероятно вкусна баница с локум, пикантен пататник, родопски клин и други специалитети също възможност да пиете въртяно кафе. Разглеждане на Ареален-Комплекс-Златоград. Многобройните обекти, някои от които реконструирани с помощта на програмите ФАР и САПАРД разкриват и отразяват природогеографските особености и богатствата на хилядолетната история на Златоград етнокултурен ареал и преди всичко на Златоград и селищата от общината.
    Късния следобед отпътуване от Златоград. По пътя посещение на скалния феномен "Каменните гъби" (тук има и лечебна вода със зеолитов камък, с която от древни времена хората се "подмладяват" и я пият като лек и за сила на организма)
    Вечерта, пристигане в Пловдив.

    Цената включва:

    • Транспорт ; 
    • 1 нощувка със закуска; 
    • Медицинска застраховка; 
    • Екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване;

    Цената не включва:

    • Посещение на Ареалния комплекс в Златоград- за възрастни 2 лв. За деца и пенсионери 1лв.
    • Разходи от личен характер;

     

    Условия на плащане:

    Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

    Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

    В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператотър удържа следните неустойки:

    - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

    - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

    - от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

    - от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  75% от цената

     на организираното пътуване в лева;

    - под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на 100% от цената

    на организираното пътуване в лева;

    При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста,

    както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването,

     като удържа същите неустойки.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

    В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

     

    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

    Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

    По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    ДРИЙМ ТУР"ЕООД сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застраховане”ЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

    Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването.

    Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Паспортни и визови изисквания:

    До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

     

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.

    Седалище и адрес на управление:

    гр.Пловдив ул”Кап.Райчо”57 ,офис:ул”Гладстон”5 тел:032/62 62 40 ,0876 20 62 62

     

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС"АД със седалище гр.София бул"Христофор Колумб"43,с лимит на отговорност 25 000 лв

     

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

     

     

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Екскурзии в България
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори