• Важна информация за Вас скъпи приятели. Вижте повече
  • Фестивал на лалето в Истанбул

   1 2 3 4 5
   139 лв.
   • Автобус
   • 3
   • BB (нощувка със закуска)
   • Турция
   • Пловдив - Истанбул
   Изпрати запитване
   • ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ 2020г

     

    ПРОГРАМА:

    Лалето е един от символите на Турция. Макар че много го свързват с Холандия, цветето се разпространява естествено по азиатските склонове, и е било масово отглеждано и търгувано по време на Османската империя. Типичното османско лале е с тънки заострени нагоре листенца, сравнявани с остриета на саби. По времето на Сюлейман Великолепни луковици на лалета били пренесени в Холандия и от там лалето започва своето шествие по целия свят.

    Станал традиция, Фестивалът на лалето привлича както местни, така и туристи, които искат да се насладят на феерията от цветове, обгърнали Истанбул. 

    Ако искате да се потопите в живота на местните хора и едновременно да видите една красива и различна страна на Истанбул, то не пропускайте да се разходите из парка Емирган. През април мястото е вълшебно и никой не остава безразличен към пищната красотата на цъфналите пролетни цветя.

    Подарете си едно страхотно преживяване,потопени в разкош от цъфнали ароматни и цветни лалета!

     

     

    1-ви ден: 20:30ч. тръгване от Пловдив от спирката на банка ОББ срещу хотел "Тримонциум" по посока Хасково – Харманли.Преминаване на ГКПП Капитан Андреево.

    2-ри ден: Пристигане в Истанбул сутринта - бивша столица на три империи, прочут със своите великолепни забележителности.Настаняване в хотел (ако е възможно веднага. Ако няма свободни стаи в момента, настаняването е след 14:00 ч.)

    По желание и срещу допълнително заплащане панорамна обиколка на Истанбул "На два континента" с местен екскурзовод+бонус  посещение на желязната църква "Св. Стефан" ,посещение на азиатската част + бонус хълма Чамладжъ с прекрасна панорама на Мраморно море и Принцовите острови, на историческия полуостров и Босфора.

    През въжения мост над Босфора се преминава от Европейската в Азиатската част-от един континент на друг.  Ще имате възможност да се любувате на много стари вили, летни дворци и резиденции, някогашни рибарски селища, превърнати днес в най-изисканите и скъпи жилищни райони. Преминава се покрай Бейлербей (втория дворец край Босфора, използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица).Бонус-Хълма Чамладжъ с надморска височина 263 м. , ще Ви предложи прекрасна панорама на Мраморно море и Принцовите острови, на историческия полуостров и Босфора. На чаша кафе ще съзерцавате величествената гледка откриваща се пред очите Ви, доказваща още веднъж колко величествена е майката природа. Ще имате 30 минути почивка за снимки на великолепната панорама към Европейската част на Истанбул.

    Връщането към Европейската част става през първия мост над Босфора, квартала Бешикташ (един от първите заселени райони край Босфора), покрай двореца Долмабахче, кулата "Галата" и моста "Галата" над "Златния рог" (заливът, който разделя европейската част на града на Нова и Стара част).Бонус посещение и разглеждане на българската църква "Св.Стефан". Построена  е на самия бряг на Златния рог в средата на XIX век. Отдалече привлича поглед невероятно красивата украса на фасадата, но не всички знаят, че цялата конструкция е излята от чугун. За това я наричат “Желязната църква”. Тя е единствената православна желязна църква в света. Храмът се състои от железни елементи с общо тегло 500 тона, сглобена на принципа на Айфеловата кула. Всички елементи са захванат към основите с около четири милиона болтове, гайки и нитове. От дърво е само част от конструкцията в основата и иконостасът. Храмът е докаран на части с влак до Триест и оттам с кораб до Истанбул. Същите инженери са изработели още две идентични на тази църкви, които били за Австралия и Румъния. Първата потъва в морето по време на транспорта, а втората е унищожена при бомбардировка. Иконостасът на храма и камбаните за изработени в Русия.След 7 годишен ремонт,църквата бе открита за посещение на 07.01.2018г.

    Настаняване в хотела. Свободно време.

    След обяд ,по желание и срещу допълнително заплащане МОЛ Watergarden+МОЛ EMAAR.Предлагаме Ви заедно да наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани,както и да посетим единствения аквариум с подводна зоологическа градина.А прибирайки се към хотела ще се насладим на красотата на нощен Истанбул.

    Отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор в азиатската част на града, където, ще посетим най-новият МОЛ в Истанбул - EMAAR. В аквариума с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като Hugo Boss, Guess, Gucci, Hermes, Lc Waikiki, Victoria;Secret, Zara, Kemal Tanca, Hotic, Altinbas и др. Свободно време за шопинг и продължаване към Watergarden İstanbul - където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за най-големият басейн в Европа. Свободно време Връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива.
    Връщане в хотела. 

    Тези от Вас,които не са пожелали посещение на пеещите фонтани и подводната зоологическа градина,имат възможност да се възползват от един от двата варианта,които предлагаме за организирана вечеря.По желание /срещу допълнително заплащане/:

    1. Романтична разходка с вечеря на яхта на Босфора – шоу програма с DJ, традиционни фолклорни танци, представление с ориенталски танци, песни и много забава. Богато меню: салата – ордьовър или т.нар. мезета, сезонна салата, основно ястие – прясна риба или пилешко, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш с прекрасното турско ароматно кафе... На човек се предлагат неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки!

    ИЛИ

    1. Вечеря в местен ресторант -"Gar musichall", с богата атракционна програма, ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи

    Нощувка.

    3-ти ден:Закуска. 

    Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане посещение на най- красивият султански дворец Долмабахче Сарай.Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче е една от най-впечатляващите забележителности на Истанбул. Долмабахче ще остане завинаги в историята като сграда на последният султан на Османската империя и на първият президент на Турция. . Палатът е издигнат на европейският бряг на Босфора. Злато, сребро, порцелан, кристал, разкош, пищност, орнаментика, знаменити личности, важни събития, това са само много малка част, с която може да се опише "градината"( на турски "bahce" е градина) наречена Долмабахче. Построяването е коствало на империята 5 милиона златни турски лири или за да си го представите по-добре 35 тона злато. Дворецът притежава и най-голямата колекция от полилеи, като най-големият е избработен в Англия, тежи 4,5 тона и има 664 крушки. Богатствата, които ще видите в Долмабахче, включват прочутото Кристално стълбище, стаи на благородници, зали за приеми, скъпи килими, скулптури - истинска съкровищница. Не пропускайте и градините на двореца, както и колекцията с часовници, която се намира в павилион в двора.

    Следващото мероприятие в нашата програма за този ден е разходка с корабче по Босфора  - "Разходка между два континента"+БОНУС- посещение на парка Емирган (по желание и срещу допълнително заплащане).

    Ще се насладим на красота и романтика между два континента. Ще минем под моста "Ататюрк", свързващ Европа с Азия, както и покрай двореца "Долмабахче" и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, разположени по Босфора. новият султански дворец "Долмабахче", "Чираган Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербеи", Кулата на девицата и др. Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента, отпускайки глава на рамото на любим човек. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. Един час ще пътуваме покрай Европейския бряг на Босфора и един час обратно по Азиатския бряг. Ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите дворци в Истанбул, ще минем под междуконтиненталния мост Босфора и ще стигнем до най-тясното място на пролива. Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по двете палуби на кораба, да пийнете чашка турски чай или турско кафе, както и бира, безалкохолни напитки.Около Вас ще кръжат чайки, а слънцето и вятърът ще Ви напомнят, че всичко това е истинско и не сънувате...

    Ще стигнем и до един от най-големите обществени паркове в Истанбул, известен с пролетните си композиции от лалета -парка Емирган.Намира се на хълм в европейската част на Истанбул. Мястото е било парк още по време на Източно римската империя, известен като „Кипарисовата гора“, тъй като по това време е имало основно дървета кипариси. В момента парка заема площ от 470,000 m2, от всички страни е ограден с каменни стени и има страхотна гледка към Босфора в горната си част.

    Фестивалът на лалетата се разгръща из целия град ,но тук са най-впечатляващите композиции.Целият парк сякаш е нарисуван от огромната четка на невидим художник.Реки и килими от лалета се простират под все още неразлистените дървета.Пъстри дъги,вълни,кръгове и красиви фигури,сътворени от пролетното цвете,привличат погледа.Декоративните басейни,езера и трите павилиона(палати),които са наименувани по баграта на фасадата си –„Бял”,”Жълт” и „Розов”,се съчетават органично с окръжаващата ги цветна палитра.Палатите са превърнати в китни ресторанти и кафенета,от които посетителят може да се наслаждава на приказните гледки наоколо.

    Сенчестите пътеки,масите за пикник,детските и спортни площадки правят парка едно от най-любимите места за отдих на жителите и гостите на Истанбул.А от върха на хълма се разкрива великолепна панорама към Босфора.Но най-прекрасните спомени , с които човек може да си тръгне от тук си остават изпъстрените с лалета пейзажи.

    В парка ще имате свободно време да се разходите,след което отново ще се качим на кораба ,за да се върнем там от където започна нашето вълнуващо приключение.

     

    По желание и срещу допълнително заплащане пешеходна разходка в историческата част на града: Хиподрума (център на града в началото на нашата ера; огромно съоръжение за конни състезания с няколко паметници от древността); посещение на Синята джамия (от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с 6 минарета); музея "Света София" отвън (епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453г превърната в джамия); стария султански дворец "Топ Капъ" отвън.

    По желание и срещу допълнително заплащане посещение с местен екскурзовод на храм"Света София" Построен, за да съживи славата на Рим.Над 8 пъти по-голяма от централния корт на Уимбълдън, „Света София“ – най-славната църква в историята на византийската империя е служила дълго време като християнска катедрала, а по-късно след завладяването на града от турците през 1453 г. е превърната в главна джамия на Константинопол, като са построени четири минарета и са заличени иконописите във вътрешността й (според исляма, в храмовете не може да има образи на хора).

    Връщане в хотела.Свободно време.За тези, които желаят, вечерта продължава!

    По желание /срещу допълнително заплащане/:

    1. Романтична разходка с вечеря на яхта на Босфора – шоу програма с DJ, традиционни фолклорни танци, представление с ориенталски танци, песни и много забава. Богато меню: салата – ордьовър или т.нар. мезета, сезонна салата, основно ястие – прясна риба или пилешко, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш с прекрасното турско ароматно кафе... На човек се предлагат неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки!

    ИЛИ

    1. Вечеря в местен ресторант -"Gar musichall", с богата атракционна програма, ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи

    Нощувка.

     

    4-ти ден:Закуска.Напускане на хотела.

    БОНУС: Посещение на един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ с възможност за посещение на най-големият аквариум в Европа- Аквариум TurkuaZoo или Sea Life(срещу заплащане на входна такса-около 70 лири) Влизайки в аквариума ще можете да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000кв. м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270 градусова панорама. А в самия търговски център ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркер и хипермаркет за интериорни решения IKEA .

    Отпътуване за България.

    БОНУС:Посещение на Одрин. Възможност за посещение на одрински базари за покупки на ниски цени на перилни препарати, баклава, локум, маслини и домашни потреби. Свободно време.

    Отпътуване за България.Късно вечерта пристигане в Пловдив. 

     

    Цената е на турист настанен в двойна или тройна стая и  включва: 

    • Транспорт с комфортен автобус ; 
    • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Истанбул;
    • Екскурзоводско обслужванe; 
    • Пътни и магистрални такси
    • Посещение на един от най-големите търговски центрове в Истанбул-МОЛ ФОРУМ Истанбулс възможност за посещение на най-големият аквариум в Европа- Аквариум TurkuaZoo или Sea Life(срещу заплащане на входна такса-около 70 лири)
    • Посещение на Одрин и време за шопинг

    Цената не включва: 

    • Автобусна панорамна обиколка на "На два континента" с местен екскурзовод, + БОНУС посещение на желязната църква "Св. Стефан", посещение на азиатската част +БОНУС-Хълма Чамладжъ  -30 лева
    • Посещение на най-новият МОЛ в Истанбул – EMAAR с аквариума с подводна зоологическа градина ,както и посещение на Watergarden İstanbul- където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани-34 лева ,Входна такса за аквариума – около 70 турски лири
    • Посещение на двореца "Долмабахче Сарай"- 50лева (транспорт, местен екскурзовод на български език, входна такса за "Долмабахче",слушалки ); 
    • Пешеходна разходка в историческата част на града с местен екскурзовод  – 14 лева;
    •  
    • Посещение на "Света София"-50 лева(местен екскурзовод на български език, входна такса за "Света София",слушалки )
    • Разходка с корабче по Босфора "Разходка между два континента""+БОНУС- посещение на парка Емирган  – 34 лева; 
    • "Gar Musichall" (традиционно турско заведение със шоу програма) – 60 лева.
    • Романтична разходка с вечеря на яхта на Босфора  с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 90 лева
     • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро (задължително доплащане)
     • до 65 г-4 лв
     • от 65 г. до 70 г. – 6 лв.
     • от 70 г. до 75 г. - 8 лв.
     • от 75 г. до 79 г. - 12 лв.
     • Лица над 79 г. не се застраховат!

    Условия на плащане:

    Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

    Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

    В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператотър удържа следните неустойки:

    - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

    - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

    - от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

    - от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  75% от цената

     на организираното пътуване в лева;

    - под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на 100% от цената

    на организираното пътуване в лева;

    При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста,

    както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването,

     като удържа същите неустойки.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

    В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

     

    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

    Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

    По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    ДРИЙМ ТУР"ЕООД сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застрахованеЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

    Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването.

    Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Паспортни и визови изисквания:

    До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

     

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.

    Седалище и адрес на управление:

    гр.Пловдив ул”Кап.Райчо”57 ,офис:ул”Гладстон”5 тел:032/62 62 40 ,0876 20 62 62


    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ"АД със седалище гр.София бул"Княз Ал.Дондуков"68,с лимит на отговорност 25 000 лв

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

     

     

                                                                                                                        

     

    Станал традиция, Фестивалът на лалето привлича , както местни, така и туристи, които искат да се насладят на ферията от цветове, обгърнали Истанбул
    Хотела се съобщава в рамките на три работни дни преди отпътуването.
  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Турция