• Екскурзия до Охрид

   1 2 3 4 5
   155 лв.
   • Автобус
   • 3
   • BB (нощувка със закуска)
   • Македония
   • Пловдив-София-Охрид-София-Пловдив
   Изпрати запитване
   • ОХРИД-МАКЕДОНСКА ПРИКАЗКА

     ПЛОВДИВ-СОФИЯ-ПЕТРИЧ-БИТОЛЯ –СКОПИЕ-КЮСТЕНДИЛ-СОФИЯ-ПЛОВДИВ

     

    1 Ден:

    Отпътуване от Пловдив ,паркинга на хотел „Тримоциум“ в 05:00ч., от София – стадион „Васил Левски“ в 07:00ч ,по маршрут– Петрич - Златарево-Битоля.

    Пауза в град Битоля (включено в цената)-втори по големина град в Македония. Той е важен административен, културен, исторически и образователен център.

    Основан е от Филип Втори Македонски и е един от най-старите градове. През Средновековието е седалище на епископи и митрополити, а по-късно в него се заселват славяни. Името на града произхожда от старославянската дума Orbitel, означаваща "обител", "манастир", тъй като градът е бил изключително богат на всякакви манастири и църкви. С годините, когато се забравя значението на думата, "О"-то отпада и така се стига до днешна Битоля. В периода 1016-1018 г. Битоля е столица на България.

     Пешеходна разходка: часовниковата кула (Саат кула), символ на града, Широк сокак, църквата "Св. Димитър",в която има прекрасна арка на Исус и апостолите, както и френски епископски трон, изработен от дърво. Построена е чрез дарения на търговци и местни занаятчии.

    Свободно време в Битоля или по желание - посещение на античния град "Хераклея Линкестис", един от центровете на римската култура в Македония.Датира от 4 в. и се намира на 2 км. от града. Основано от Филип Македонски в средата на IV в.пр.Хр. По-голяма част от археологическите разкопки, които могат да бъдат видени тук, обаче са от времето на римляните и ранното християнство. Само малка част от селището е разкрита, включително театър, два фонтана, съдилище, бани, двореца на епископа и две базилики. Това обаче, с което е известно древното селище, са мозайките в голямата базилика, изработени през V в. Мозайките изобразяват начина, по който навремето е бил възприеман светът;

    Отпътуване за Охрид - град, съчетал в себе си вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Днес градът е истинска туристическа перла на Република Македония.

    Настаняване в хотел/студио.Свободно време.Нощувка.

     2 ден:

    Закуска.

    Пешеходна разходка в Охрид (включено в цената) с местен екскурзовод в Стария град (минимум 2 ч.): църквата "Света Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата "Свети Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент Охридски; църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия.

    Свободно време в Охрид или по желание и срещу допълнително заплащане, автобусна екскурзия до Струга: кратка разходка покрай река Черни Дрим до градската чаршия и родната къща на братя Миладинови

    По желание и срещу допълнително заплащане  автобусна екскурзия до манастира "Свети Наум", разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота.
    Не пропускайте да посетите един от най-обаятелните манастири в Македония – „Свети Наум”. Манастирът датира от дълбока древност. За негово начало се смята края на 9 век, а за негов творец - ученикът на Кирил и Методий Наум. Самият Свети Наум почива във вечния си покой, от дясната страна на манастира, където се намира неговият гроб. Манастирът е преустрояван няколко пъти, именно заради това днес неговата архитектура е толкова уникална.Посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум. 

    Свободно време в парка на Охридските извори.

    Тази екскурзия включва и посещение на известните Билянини извори-една от най-големите забележителности в близост до град Охрид, до река Струга. С Билянини извори са свързани древни легенди. Най-известната от тях разказва за любовта на българския цар Самуил и обикновеното момиче от народа .Затова днес туристите могат да видят статуята на красивата Биляна в близост до Охридското езеро. В чест на красавицата изворите, край които се срещала със цар Самуил, били наречени на нейно име.

    В близост до Билянини извори има разкошен малък парк, където туристите и местните жители с удоволствие се разхождат. 

    Завръщане в хотела.

    По желание и предварителна заявка - вечеря в ресторант.Нощувка.

     3 ден:

    Закуска.

    Отпътуване за Скопие. Пешеходна разходка в града - площад "Македония" с паметника "Воин на кон", Триумфалната арка, Каменният мост - символ на града; старият квартал Вароша - скопската чаршия; крепостта Скопско кале и църквата "Св. Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време.

    Отпътуване за България.Пристигане в гр.София и гр.Пловдив късно вечерта.  

    Цената е на човек настанен в двойна или тройна стая и включва:

    •   транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус
    • 2 нощувки с 2 закуски в двойна/тройна стая в къща за гости
    • пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод;
    • туристическа програма в Скопие и Битоля;
    • Екскурзоводско обслужване
    • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” за лица до 65 год.

     Цената НЕ включва:

    • Автобусна екскурзия до манастира "Св. Наум" (без включена входна такса за манастира)+ Билянините извори-20лв.
    • Автобусна екскурзия до Струга -10 лв
    • Доплащане за традиционна македонска вечер в ресторант - 40 лв.
    • Доплащане за настаняване в двойна /тройна стая в хотел *** - 27 лв
    • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” за лица над 65 год.-16 лв.

     

    Забележка: Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туриста.

    Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

    За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо те да бъдат заявени и заплатени при доплащане на основния пакет, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

     НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ.

    НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

    Депозит 30 % от пакетната цена;

    Останалите 70 % -15 дни преди отпътуването.

    Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 5 дни преди датата на отпътуване.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация

    № РК-01-6716.

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ДЗИ-ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ"ЕАД със седалище гр.София ул"Г.Бенковски"3, застрахователна полица N 212117156000001/01.03.2017г,с валидност на действие от 01.04.2017г до 31.03.2018г.,с лимит на отговорност 25 000 лв

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

     

  • Подобни оферти
   Няма открити резултати
  • Форма за запитване
  • Македония
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори