• Дрвенград-Сараево–Босненските пирамиди-Мостар–Меджугорие

   1 2 3 4 5
   225 лв.
   • Автобус
   • 4
   • BB (нощувка със закуска)
   Изпрати запитване
   •  

    Дрвенград-Сараево–Босненските пирамиди-Мостар–Меджугорие

     

    Цена за ранно записване до 28.02.2019 г.-199 лв.

    Цена за записване след 01.03.2019 г.-225 лв. 

    1-ви  ден 

    Отпътуване  от Пловдив в 21.30 ч. и от София в 23.30ч.  по маршрут: Калотина-Крушевац-Чачак-Мокра Гора /610км./.

    2- ри ден  

    Сутринта по желание  посещение на Дрвенград, етно-селото, построено от  режисьора Емир Кустурица на хълма Мечавник, до границата между Босна и Херцеговина и Сърбия. Състои се от 35 дървени къщи, една от които е къщата на режисьора. Има църква „Св. Сава”, кино, което се нарича „Ъндърграунд”, библиотека „Иво Андрич”, магазин за еко-продукти. Отпътуване за Вишеград. Посещение на новия културен проект на Емир Кустурица-Каменград. По пътя панорама към моста на Мехмед Паша във Вишеград.  Отпътуване за Сараево. Пристигане  в града и пешеходна разходка: Инат къща, Кметството, Баш чаршия, Чешмата Себиль  и  Катедралата „Сърце Иисусово”.  Фотопауза  при Латинския /Принципов/ мост, където е бил убит   австро-унгарския престолонаследник  Франц Фердинанд, което става причина за започването на Първата световна война. Разходка по автентичната „чаршия” с  ориенталски магазини за  сладкиши,  традициона босненска кухня  и кафенета. Настаняване в хотел. Нощувка.

    3-ти ден

    Закуска. Отпътуване за пирамидите във Високо /30км./. Новото научно изследване на пирамидите се превръща в най-големият археологически проект в света, За разкопките, разучаването и съхранението на пирамидата са наети археолози и хиляди доброволци от цял свят. Те са прокопали подземните тунели /лабиринти/ в така наречените от Османагич  ”древни пясъчници”, направени от човешка ръка. Според изследванията пирамидата е на поне 25000 години и може би се отнася дори към последния етап от ледниковата епоха. Отпътуване за подземния лабиринт. Изкачване около 200-300м и влизане в подземните тунели. Около 550м от тунелите са отворени за посетители. Престой в „стаята на здравето” и докосване до големия мегалит К-2-идеално място за медитация / 45-90мин/. Изследванията сочат, че „коремът” на камъка е керамичен, съставен от непознати пиезокристали, които преработват енергиите в полезни трептения. Той е поставен точно където дълбоко отдолу се пресичат две огромни и силни реки, доказани с апаратура. Тяхното мощно течение поражда гигантско геомагнитно разрушително поле, което долната страна на камъка поема и трансформира в полезни вибрации.

    По желание следобяд отпътуване за най-големия духовен център в цяла Босна – Меджугорие /140км/. Място известно с появата на Света Богородица пред 6 деца, посещавано от милиони поклонници всяка година.Отпътуване за Мостар. Разглеждане на центъра на града, Карагьоз Бей джамия и Стари мост, включен в списъка на ЮНЕСКО за паметници от световното културно наследсто,  символ на мира и етническата толерантност. Нощувка.

    4- ти ден  

    Закуска. Отпътуване за България. По пътя  кратко посещение на манастира „Добрун” / на 13км от Вишеград/. Той е един от най-старите манастири на територията на днешна Босна и Херцеговина. Пристигане в България  късно вечерта.

     

     

    Цената включва:  

    -транспорт с автобус,

    -2 нощувки със закуски в хотел ***  в  Сараево, 

    -пешеходна разходка  в Сараево,  

    -екскурзоводско обслужване по маршрута.

    Цената не включва

    -Дрвенград /етно – селото на Емир Кустурица/– 7 евро, 

    -Пирамидите в Босна - 12 евро (входен билет и беседа с местен екскурзовод), 

    -екскурзия до Мостар и най-големия духовен център в цяла Босна – Меджугорие -12 евро,

    -медицинска застраховка по 2лв. на ден.

     

    Остъпки: деца до 12 год., настанени в стаята на двамата родители - 15 лв,

    Доплащане: единична стая: 60 лв; 

     

    Допълнителна информация:

    Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт).

    Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт.

    Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

    Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до съответната държава поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.

    Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.

    Начин на плащане: в брой или по банка. Депозит – 50% по промо оферти и 30% по стандартни цени от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване!

    Туроператорът предлага застраховка Отмяна на пътуване. Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

    Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД Армеец, гр. София, ул. Стефан Караджа; №2, тел. 8119100. с номер: 1826813150000661000 валидна до 16.05.2019г

     

    хотел *** в Сараево
  • Подобни оферти
   Няма открити резултати
  • Форма за запитване
  • Босна и Херциговина
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори