• Древна Елада-Атина-Коринтски канал-Нафплио-Микена-Спарта-Олимпия-Делфи-Солин -по стъпките на древните елини

   1 2 3 4 5
   379 лв.
   • Автобус
   • 5
   • BB (нощувка със закуска)
   • Гърция
   • Пловдив-София-Атина-Коринтски канал-Нафплио-Микена-Спарта-Олимпия-Делфи-Солин
   Изпрати запитване
   • Древна Елада-

    Атина-Коринтски канал-Нафплио-Микена-Спарта-Олимпия-Делфи-Солин -

    по стъпките на древните елини

    Ако обичаш срещи с историята, Гърция е едно от местата, които ще ти предоставят изобилие от тях. Дори не е необходимо да отделяш кой знае колко време – само за няколко дни например може да се гмурнеш 5000 години назад, като минеш и през няколко „по-нови“ спирки, датиращи от преди някой и друг век. И да разгледаш част от полуостров Пелопонес, богат на археологически и исторически забележителности, както и на прелестни гледки, каквито всъщност само Гърция може да ти покаже.

    Първи ден:

    Нашето пътешествие започва в 18:00 часа от паркинга на хотел „Тримонциум” в Пловдив.Следващата ни спирка е автогара „Сердика” в София в 20.00 часа и продължавайки по маршрут ГКПП Кулата- Солун- Атина.Пристигане в Атина. Атина-родното място на демокрацията, люлката на европейската циливилизация, град с 3000-годишна история, който трябва да се посети поне веднъж в живота си-това е Атина – столицата на Гърция. Гръцката столица, носеща името на богинята на мъдростта и войната, неслучайно е приглекателна дестинация за милиони туристи и предлага изобилие от атракции и забележителности, който си заслужава да бъдат видени.

    Втори ден:

    След пристигането в столицата Атина ще започне и нашата Панорамна обиколка на града с посещение на Арката на император Адриан, площад „Синтагма“, парламента, храма за Зевс, стария олимпийски стадион. Посещение на Акропола ( входната такса се заплаша допълнително на място – 20 евро) Свободно време. Настаняване в хотела . По желание срещу доплащане посещение на новия Музей на Акропола с екскурзовод на български език ( входната такса на музея се заплаща допълнително на място . Музеят е археологически и е създаден, за да събере на едно място всички артефакти, открити на Акропола – от бронзовата до римската и византийската епохи. В него са изложени около 4000 експоната на площ от 14 хил. кв. м.Свободно време. Нощувка.

    Трети ден:

    Закуска.Нашето пътуване назад във времето ще започне с пътуване за полуостров Пелопонес. Фотопауза при Коринтския канал. Пътят към историческата обиколка започва с Коринтския канал, построен в края на XIX век, който се счита за едно от най-големите инженерни постижения на времето си – благодарение на него малките кораби си спестяват цели 700 км, които иначе биха загубили в заобикаляне на Пелопонес. Каналът съединява Егейско и Адриатическо море и отделя Пелопонес от сушата, превръщайки го в остров. Широк е 24 метра и тъй като е твърде тесен за големите товарни кораби, днес се използва предимно за преминаване на туристически кораби. Дължината му е 6343 м, дълбочината на водата е 8 м, а височината на стените му, които са от естествени скали, достига 75 м. Над канала са прокарани мостове, чиято най-ниска точка е 63 метра над морското равнище.Отпътуване за Епидавъра. Посещение на Епидаврос- Перфектно запазеният античен театър, който и до днес изумява с акустиката си – казаното на сцената може да се чуе идеално без усилватели от всички 15 000 зрители, разположени на 54 реда. Огромният театър впечатлява и с хармоничните си пропорции, както и с красивата околна среда. Епидавър е бил светилището на Асклепий – гръцкия бог на медицината. А през лятото сцената на театъра продължава да е домакин на театрални постановки.Свободно време.

     

    Отпътуване за старата гръцка столица Нафплио. В Арголическия залив, се намира Нафплио – първата столица на модерната гръцка държава и един от най-красивите градове в страната. В него са запазени много исторически паметници и архитектурни забележителности Старият град очарова със своите неокласически къщи, живописни улички, фонтани, дървени балкони с каскадни цветя. Наблизо се намират крепостта Акронапфилия, замъкът Торун и микенската цитадела Тиринт, която е паметник на световното наследство на ЮНЕСКО.

    Отпътуване за Микена- най-известният град в Гърция-царството на Агамемнон.Посещение на древният град мегаполис Микена. Микена – един от най-важните гръцки центрове в древността. Смята се, че микенската цивилизация е положила основите на класическата гръцка култура. Разкопките там са започнали в средата на XIX век и всички най-интересни находки могат да се видят в Националния археологически музей в Атина. В Акропола на Микена се влиза през реставрираната Порта на Лъва – най-старият пример за монументална скулптура в Европа. В него са открити дворцов комплекс, светилища, гробници на владетели с дарове, сред които златна маска, за която се счита, че е принадлежала на Агамемнон. Микена мястото от където е открадната „Хубавата Елена“ и е започнала троянската война. От върха се открива живописна гледка от която човек се пренася в друга епоха, хилядолетия назад във времето.

    Отпътуване за Спарта.Спарта –царството на Менелай и хубавата Елена. В древността Спарта била един от най-могъщите гръцки градове - държави. В негова чест била назована и цялата област. Съвременният град е построен в центъра на долината на река Еврот, в близост до мястото, в което била разположена легендарната антична Спарта. Днес от знаменития град са съхранени единствено руините на акропола и гробницата на цар Леонид. Спарта е един от най-красивите градове в южната ни съседка и силно се отличава от останалите със своя съвременен и изчистен градоустройствен план, големи площади, прекрасни паркове, зелени булеварди, красиви обществени сгради и музеи, както и с колоритен нощен живот. Свободно време. Нощувка.

    Четвърти ден:

    Закуска. Отпътуване за Олимпия. Посещение на археологическия музей на Древна Олимпия- едно от най-големите светилица на Древна Елада, посветено на бог Зевс, и мястото където са се провели първите Олимпийски игри ( входната такса от 12 евро се заплаща на място)

    Около обяд отпътуване за Делфи- В подножието на планината Парнасос, се намира Делфи, светилището на бог Аполон, където великият делфийски Оракул тълкувал на смъртните волята на боговете. Този древен град е пълен с история и митология вплетени в едно. Оракулът бил дарен на хората от Гея, богинята на Земята и ги пазел от исполинската змия Питон. Като убил Питон, Аполон, богът на Слънцето, завладял прорицалището и получил епитета Питийски. Седналата на триножник велика жрица Пития, изпадала в транс и бълвала предсказания, а неразбираемите й думи са били тълкувани от жреците. "Познай себе си!", това е надпис, който е посрещал хората на входа на храма на бог Аполон. В ранните векове влиянието на Оракула на Делфи е било толкова голямо, че няма война, която да е започвала без владетелят да се е допитал до жрицата. Ето защо и много хора в желанието си за себепознание са идвали тук за да разберат от Пития повече за своето бъдеще. Светилището е най-почитаното прорицалище в древността в цялото Средиземноморие. Според митологията тук се намира центъра на света, защото точно тук са се събрали двата орела, изпратени от бог Зевс, за да обиколят Земята и да намерят центъра на света. Пак според митологията бог Аполон се появил под формата на делфин, от където идва и името на градчето.Свободно време. Нощувка.

    Пети ден :

    Закуска.Отпътуване за България. По пътя посещение на втория по големина град в Гърция-Солун.

    Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.

    Цената включва:

    •  Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
    •  1 нощувка със закуска в Атина хотел 3 *
    •  1 нощувка със закуска в Спарта в хотел 3 * 
    •  1 нощувка със закуска в Делфи в хотел 3 *  

    Цената не включва:

     • Посещение на новия музей на Акропола с екскурзовод на български –(10 EUR)- с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзоводска беседа на български език в музея и не включва входната такса, която се заплаща допълнително на място – 5 евро за възрастен, 3 евро за лица над 65 г. и  безплатно за лица под 18 г. ,
     • Посещение на Акропола ( входната такса се заплаша допълнително на място – 20 евро) 
     • Панорамна обиколка - 10 лв.
     • Археологическия музей (7 EUR),
     • Византийския музей (4 EUR)
     • Музея „Бенаки” (6 EUR) в Атина;
     • Такси вход за Епидаврос (12 EUR)
     • Микена (12 EUR);
     • Такси вход за Музея в Делфи (12 EUR),
     • Посещение на археологическия обект и музея на Древна Олимпия -12 евро
     • Такси вход за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт;

    ВАЖНО!!!СЧИТАНО ОТ 01/01/2018 Г. ГРЪЦКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ВЪВЕЖДА НОВА ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА (ТАКСА "ПРЕСТОЙ")!!!Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа, калкулира се на база нощувка и категория хотел и се заплаща само и единствено на място от туристите при настаняване!!! 

    Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания!
    Сумата е следната:

    • за 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка
    • за 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка
    • за 3* хотели - 1.50 евро /стая/ нощувка
    • 2*, 1* хотели - 0.50 евро /стая/ нощувка

    Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати такстата. 

    Условия на плащане:

    Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

    Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

    В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператотър удържа следните неустойки:

    - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

    - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

    - от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

    - от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  75% от цената

     на организираното пътуване в лева;

    - под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на 100% от цената

    на организираното пътуване в лева;

    При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста,

    както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването,

     като удържа същите неустойки.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

    В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

     

    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

    Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

    В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

    За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.

    При посещение на църкви не се позволява влизане с голи рамене и колене.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

    По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    ДРИЙМ ТУР"ЕООД сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застрахованеЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

    Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването.

    Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Паспортни и визови изисквания:

    До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

     

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.

    Седалище и адрес на управление:

    гр.Пловдив ул”Кап.Райчо”57 ,офис:ул”Гладстон”5 тел:032/62 62 40 ,0876 20 62 62


    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ДЖЕНЕРАЛИ ЗАСТРАХОВАНЕ"АД със седалище гр.София бул"Княз Ал.Дондуков"68,с лимит на отговорност 25 000 лв

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

     

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Гърция
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори