• Уикенд в Букурещ

   1 2 3 4 5
   103 лв.
   • Автобус
   • 2
   • BB (нощувка със закуска)
   • Румъния
   Изпрати запитване
   • ПРОГРАМА:


    Първи ден:

    Отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел "Тримоциум" в 05:00ч., по посока Стара Загора-Прохода на Републиката-Велико Търново-Русе-Букурещ.
    Пристигане в Букурещ-

    столицата на Румъния и най-големият град в страната, промишлен и търговски център.Град преплел в себе си история,изкуство и десетки очарователни сгради,строени от френски архитекти в характерен за края на 19 век стил.Това е причината града да прилича на френската столица и да бъде наричан Малкия Париж.
    По възможност настаняване в хотел(при готовност на хотела)
    Тези от Вас които имат желание да разгледат града и да се насладят на неговата красота,могат да се включат в нашата автобусно-пешеходна панорамна обиколка(срещу допълнително заплащане).
    Отправяме се към Музея на Селото и народното творчество,който по желание може да посетите(има входна такса).Подобни комплекси има още четири в света.Разположен край езерото Херастрау,в парковата част на Букурещ,етнографския парк разполага с 298 постройки,разположени в 46 селскостопански двора,запознавайки ни с бита на различните области на Румъния.Ще имате възможност да се разходите сред къщи в различни стилове,вятърни мелници,дървени църкви,воденици и дори стара панаирна въртележка,ще видите предмети от различни занаяти и ще имате усещането,че наистина сте в старо румънско селце.
    Ще имате възможност да разгледате и Природонаучния музей, където е разположена една уникална изложба от минерали и скъпоценни камъни , много птици и насекоми, ще чуете грохота на изригващ вулкан и ще видите древни бозайници от Ледена епоха.
    След това ще се отправим към следващите забележителности,с които е известен града: булеварда на Победата (Каля Викторей),където са разположени едни от най-значимите сгради в Букурещ, Триумфалната арка, построена през 1922 година,по подобие на арката в Париж,в памет на загиналите румънски воини в Първата световна война, Атенеумът - седалище на Филхармонията и най-голямата концертна зала в Румъния.Ще видим Дома на свободния печат-сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, Булеварда на посолствата, Площада на Революцията,от където на 21 декември 1989 г. телевизиите по цял свят предават последните мигове от управлението на Чаушеску,Националната Библиотека, Народния театър.
    Ще видим и една от най-внушителните сгради- Двореца на Чаушеско - сега действащ Парламент на Румъния.Това е най-известното здание в страната, втората по големина административна сграда в света след Пентагона в САЩ.Построена е по времето на управлението на Николае Чаушеско, върху един от малкото естествени хълмове в Букурещ, който за целта на проекта е разрушен. Има легенди, че мястото, върху което е изграден Палата преди няколко века е било гробище, в което са погребвани хилядите загинали при чумна епидемия жители на Букурещ. В началото сградата е наричана Дом на републиката и е отражение на мегаломанското мислене на румънския диктатор Николае Чаушеско.Направена е по проект на около 700 румънски архитекти,а при строителството са използвани изключително румънски материали – дърво, мрамор, дялани камъни и др. Строежът е погълнал неимоверно количество пари, които са буквално изгладувани от обикновените румънци и в него са участвали над 20 000 работници.
    Свободно време за самостоятелна разходка в центъра на града. Нощувка.

    Втори ден:

    Закуска.

    Свободно време в града или по желание, посещение на Ботаническата градина, която е основана в далечната 1860г. Великолепните градини са се намирали в центъра на града, но в последствие са преместени на сегашното си място. Разположени са на площ от 17 хектара и разполагат с над 5000 разновидности на растения от Румъния и от цял свят.Тук ще може да видите колекция от редки и екзотични растения от цял свят отглеждани в специални условия. Градината също обхваща и красива сграда в архитектурния стил Бранковенещ, приютяваща музея на Ботаническата градина,където са поместени ръкописи, стари ботанически устройства за изследвания и колекция от артефакти, направени от растителни материали.
    Възможност за посещение на Патриаршеската църква “ Св. Св. Константин и Елена “, с мощите на Св. Димитър Басарбовски. Свободно време за разходка и обяд в старата част на Букурещ.
    В 16 часа отпътуване за България. Пристигане в Пловдив късно вечерта.

    Цената е на турист,настанен в двойна или тройна стая и включва:

    •  Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
    •  1 нощувка със закуска в хотел 3 * в Букурещ; 
    •  Медицинска застраховка за лица до 65 год.; 
    •  Екскурзоводско обслужване по време на пътуването;

    Цената не включва:

    •  Панорамна обиколка на Букурещ-20 лева
    •  Единична стая или двойна стая,ползвана като единична-доплащане ……… лева
    •  Вечеря към хотела- ……..лева
    •  Медицинска застраховка за лица над 65 год.-12 лв
    •  Входни такси на посещаваните обекти

    Отстъпки:

    •  Настаняване на дете до 3 год.възраст- безплатно 
    •  Настаняване на дете до 7 год.възраст – 50% от пакетната цена

     Входни такси на посещаваните обекти(заплащат се на място,при влизане в обекта):

    •  Входна такса за музея на селото- 10 RON
    • Входна такса за Ботаническата градина- 5 RON
    • Входна такса за Природонаучния музей-20 RON,за пенсионери-10 RON

     * Цените са ориентировъчни. Туристическата агенция не носи отговорност за промяната им в деня, предвиден за посещение.

    Забележка: Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туриста.
    Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТА.

    НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

    Депозит 30 % от пакетната цена;
    Останалите 70 % -15 дни преди отпътуването.
    Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 5 дни преди датата на отпътуване.

    Настаняването в автобуса става по реда на записването!

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация
    № РК-01-6716.

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Румъния
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори