• Русия-Санкт Петербург и Москва

   1 2 3 4 5
   2 399 лв.
   • Самолет
   • 7
   • HB (закуска и вечеря)
   • Русия
   Изпрати запитване
   • Москва и Санкт Петербург Екскурзията е осемдневна и включва 3 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Москва и 4 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Санкт Петербург, самолетен билет с авиокомпания „България Ер“, пътуване с високоскоростния влак „Сапсан” Москва - Санкт Петербург - Москва, богата екскурзоводска програма на български език (таксите за вход на посещаваните музеи, както и за разходките с корабчета са включени в пакетната цена на екскурзията). През периода май – юли клиентите ще могат да се насладят на романтичния период на белите нощи в Санкт Петербург.

    ПРОГРАМА

    ПЪРВИ ДЕН - Петък -

    Отпътуване от летище София с полет на „България Ер” за Москва. Трансфер до хотела.  Настаняване в хотела. Нощувка.

    ВТОРИ ДЕН - Събота -

    Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Москва е столица на Руската федерация и представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Историческият център на Москва -  Кремъл със своите катедрали, манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка на Москва и пешеходна обиколка в центъра на града: Червения площад и Манежния площад, посещение на храма “Василий Блажени“. Свободно време за обяд. Посещение на Третяковската галерия – една от найбогатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на найизвестните руски художници. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

    ТРЕТИ ДЕН - Неделя -

    Закуска в хотела. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл е бил построен по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата „Успенски събор”, камбанарията „Иван Велики“, катедралата „Благовещенски събор”, катедралата „Архангел Михаил” и катедралата „Дванадесетте апостоли”. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и найголямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Свободно време за обяд. Тур по най-красивите станции на московското метро. По време на тура ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Разходка по ул. „Арбат” – пешеходна улица, дълга около 1 км., една от най-старите запазени улици в Москва. Възможност за разходка с корабче по река Москва (с доплащане 98 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва билет за корабчето, трансфери и екскурзоводско обслужване на български език. Провежда се при минимум 15 участника. Връщане в хотела. Нощувка.

    ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Понеделник -

    Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Екскурзия до Сергиев Посад – руският Ватикан с екскурзовод на български език. Сергиев Посад е
    средище на църкви и храмове и е едно от най-атрактивните места за посещение на т.нар. „Златен пръстен на Русия“, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Там могат да се видят най-изящните образци на руска църковна архитектура от XIV и XV век. Посещение на „Свето-Троицката Сергиева лавра” – най-големия храм и емблема на града, съхраняващ икони, рисувани от Андрей Рубльов и Даниел Чорни. Завръщане в Москва. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан”. Пътуването продължава около 4 часа. Пристигане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела в Санкт Петербург. Настаняване. Нощувка. През периода май – юни клиентите ще могат да се насладят на романтичния период на „Белите нощи” в Санкт Петербург.

    ПЕТИ ДЕН - Вторник –

    Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Зимния дворец, Василевски остров и Невски проспект. Посещение на крепостта „Петър и Павел“. Свободно време за обяд. Посещение на Исакиевския събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. За построяването й са били необходими 40 години и днес това е една от най-впечатляващите сгради в града. В катедралата, където и до ден днешен се провеждат църковни служби, можете да откриете изложба, показваща невероятната история на построяването на храма чрез автентични исторически документи, планове и макети. Можете да се изкачите до върха на катедралата, за да се насладите на една от най-добрите панорамни гледки към града. Без съмнение ще бъдете впечатлени. Посещение на църквата „Възкресение Христово“, една от найголемите забележителности на града, впечатляваща както с архитектурата си, така и с богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки. Завръщане в хотела. Вечерта по желание посещение на традиционна руска вечер с фолклорна програма и коктейл за добре дошли (с доплащане 85 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Коктейлът включва: чаша шампанско, чаша водка, минерална вода, 1 бр. тарталет с червен хайвер, 1 бр. тарталет с мус от заешка паста и вино и  1 бр. тарталет с мус от крема сирене и гъби. Фолклорната програма включва руски народни танци, традиционни хороводи и темпераментни квадрили. Провежда се в Дом на офицерите. Цената включва билет за представлението и коктейл за добре дошли и не включва трансфери. Нощувка.

    ШЕСТИ ДЕН - Сряда –

    Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Санкт Петербург. Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Свободно време за обяд. Разходка с корабче по р. Нева и каналите. Тъй като Санкт Петербург е наричан често „Северната Венеция“, разходката с лодка е задължителен елемент при посещението му. Прекрасните гледки, откриващи се към красивите сгради и мостове, са нещо, което наистина си заслужава да се види. Завръщане в хотела. Вечерта по желание нощна обиколка на града – чудесна възможност да видите красиво осветените сгради и вдигането на мостовете над река Нева. Продължителност на обиколката от 00:00 – 02:20 ч. (с доплащане 87 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 10 записани. Цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български език. Нощувка в Санкт Петербург.

    СЕДМИ ДЕН - Четвъртък -

    Закуска в хотела. Посещение на Eкатерининския дворец и
    парка в Царско село (понастоящем гр. Пушкин). Паркът на Летния дворец е един от найкрасивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна война. Посещение на парка на Петродворец /Петерхоф/. Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът „Самсон” с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие. Завръщане в Санкт Петербург с корабче тип „Комета“. Това е най-красивият маршрут за прибиране. По време на 30-минутното пътуване ще се насладите на красотата на Финския залив. Завръщане в хотела. Вечерта по желание посещение на известната балетна постановка „Лебедово езеро” в  Ермитажен театър или Александрийски театър. (с доплащане 150 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Цената включва билет за представлението „Лебедово езеро“ и не включва трансфери. Нощувка в Санкт Петербург.

    ОСМИ ДЕН - Петък -

    Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Москва с високоскоростния влак „Сапсан”. Пристигане. Трансфер до летище Шереметиево за полет до София в 19.05 ч. Кацане в София

    ДАТИ И ЦЕНИ

    27.04.2018 - 04.05.2018 Цени на човек в лв според настаняването:

    Категория Наст. в хотели 4* и 3*

    • цена на възрастен в двойна стая 2299 лв.
    • цена на човек в индивидуална стая 2728 лв.
    • цена на трети възрастен в стая 2222 лв.
    • цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2049 лв.
    • цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2184 лв.

    11.05.2018 - 18.05.2018 Цени на човек в лв според настаняването:
    Категория Наст. в хотели 4* и 3*

    • цена на възрастен в двойна стая 2338 лв.
    • цена на човек в индивидуална стая 2935 лв.
    • цена на трети възрастен в стая 2261 лв
    • цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2088 лв.
    • цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2223 лв.

    01.06.2018 - 08.06.2018 Цени на човек в лв според настаняването:
    Категория Наст. в хотели 4* и 3*

    • цена на възрастен в двойна стая 2399 лв.
    • цена на човек в индивидуална стая 2996 лв.
    • цена на трети възрастен в стая 2322 лв.
    • цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2149 лв.
    • цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2284 лв.

    08.06.2018 - 15.06.2018 Цени на човек в лв според настаняването:
    Категория Наст. в хотели 4* и 3*

    • цена на възрастен в двойна стая 2399 лв.
    • цена на човек в индивидуална стая 2996 лв.
    • цена на трети възрастен в стая 2322 лв.
    • цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2149 лв.
    • цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2284 лв.

    20.07.2018 - 27.07.2018 Цени на човек в лв според настаняването:
    Категория Наст. в хотели 4* и 3*

    • цена на възрастен в двойна стая 2338 лв.
    • цена на човек в индивидуална стая 2807 лв.
    • цена на трети възрастен в стая 2261 лв.
    • цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2088 лв.
    • цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2223 лв.

    27.07.2018 - 03.08.2018 Цени на човек в лв според настаняването:
    Категория Наст. в хотели 3* Наст. в хотели 4* и 3* STOP SALE

    • цена на възрастен в двойна стая 2228 лв. 2338 лв.
    • цена на човек в индивидуална стая 2587 лв. 2807 лв.
    • цена на трети възрастен в стая 2067 лв. 2261 лв.
    • цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1968 лв. 2088 лв.
    • цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2093 лв. 2223 лв.

    17.08.2018 - 24.08.2018 Цени на човек в лв според настаняването:
    Категория Наст. в хотели 4* и 3*

    • цена на възрастен в двойна стая 2338 лв.
    • цена на човек в индивидуална стая 2807 лв.
    • цена на трети възрастен в стая 2261 лв.
    • цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2088 лв.
    • цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2223 лв.

    31.08.2018 - 07.09.2018 Цени на човек в лв според настаняването:
    Категория Наст. в хотели 4* и 3*

    • цена на възрастен в двойна стая 2299 лв.
    • цена на човек в индивидуална стая 2728 лв.
    • цена на трети възрастен в стая 2222 лв.
    • цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2049 лв.
    • цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2184 лв.

    21.09.2018 - 28.09.2018 Цени на човек в лв според настаняването:
    Категория Наст. в хотели 4* и 3*

    • цена на възрастен в двойна стая 2325 лв.
    • цена на човек в индивидуална стая 2754 лв.
    • цена на трети възрастен в стая 2248 лв.
    • цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2075 лв.
    • цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2210 лв.

    ВАЖНО:

    За дата на отпътуване 27.07.2018 г. е възможно настаняване само в хотели категория 3*. Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети. *При евентуална промяна на цената на визата, клиентите ще бъдат уведомени своевременно. *По време на програмата с дати на отпътуване 11.05.2018, 01.06.2018, 08.06.2018 и 20.07.2018, клиентите ще могат да се насладят на Белите нощи в Санкт Петербург.

    ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

    • Самолетен билет София – Москва – София с „България Ер” с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг;
    • Летищни такси;
    • 3 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в Москва и 4 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в Санкт Петербург;
    • Билет за влак „Сапсан” /2 класа/ по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва;
    • Разходка с корабче в Санкт Петербург; Пътуване с корабче тип „Комета“ от Петерхоф до Санкт Петербург;
    • Всички трансфери по маршрута; Екскурзоводско обслужване на български език по програмата;
    • Входни такси за посещаваните туристически обекти - храм “Василий Блажени“, Третяковска галерия, Кремъл и една от Кремълските катедрали в Москва, „СветоТроицката Сергиева лавра” в Сергиев Посад, Исакиевския събор църквата „Възкресение Христово“, „Ермитажа“, Eкатерининския дворец с парка и парка на Петродворец в Санкт Петербург;
    • Водач – придружител от туроператора.

    ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

    • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
    • Такса за издаване на руска виза в размер на 120 лева;
    • Медицинска застраховка с общо покритие 30 000 евро и с включен асистанс – 16 лв.;
    • Разходи от личен характер;
    • Допълнителните екскурзии, изрично упоменати в програмата, че са с доплащане.

    ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ :

    • Такса за издаване на руска виза: 120 лв.
    • Традиционна руска вечер: 85 лв. Посещение на традиционна руска вечер с фолклорна програма и коктейл за добре дошли. Цената включва билет за представлението и коктейл за добре дошли.Домът на на офицерите е една от най-популярните културни и развлекателни сгради на Санкт Петербург. Тя приветства в своите зали редица известни актьори, писатели и поети. През 1898 г. офицери от армията и флота се преместват в тази красива монументална сграда. За няколко десетилетия Домът на офицерите се превръща в основното място за културен отдих на военния елит. Днес репертоарът на Офицерската къща е съставен от широкоформатни събития: концерти, рецитали, художествени изложби и т.н. Звездите на шоуто ще бъдат ансамбъл "Бели нощи”. В своето представление те ще изпълнят руски народни танци, традиционни хороводи и темпераментни квадрили.
    • Нощен тур на Санкт Петербург: 87 лв. Нощна автобусна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български – продължителност около 2:20 часа, с доплащане. Цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език, организира се при мин. 10 участника. Санкт Петербург е известен с белите си нощи. Този уникален феномен може да се наблюдава само в Санкт Петербург през лятото. Това е много специално време, когато слънцето остава в небето в продължение на 19 часа, а дори и след залез слънце има достатъчно дневна светлина, така че няма нужда да включвате светлините. Гостите и жителите на Санкт Петербург се наслаждават на разходки по реките и каналите, възхищавайки се на Белите нощи и мостовете по река Нева. Можете да оцените напълно красотата на града и мостовете по време на романтичната нощна обиколка.
    • Балет Лебедово езеро: 150 лв. Посещение на известната балетна постановка „Лебедово езеро” в Ермитажен театър или Александрийски театър. Цената включва билет за представлението „Лебедово езеро“ и не включва трансфери. Ермитажен театър заема една от петте сгради на Държавен Музей „Ермитаж“. Намира се на гърба на Дворцовия площад, входът е откъм река Нева. Построен е на мястото на бившия Зимен дворец на Петър I. Строителството му приключва през 1802 г. Александрийски Театър се намира в центъра на Санкт Петербург, на Невски Проспект – основната пътна артерия на града. Построен е през 1756 г. за Императорската трупа на Санкт Петербург, а от 1832 г. работи като драматичен театър.
    • Корабче по река Москва: 98 лв. Възможност за разходка с корабче по река Москва - с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва билет за корабчето, трансфери и екскурзоводско обслужване на български език. Провежда се при минимум 15 участника.

    ХОТЕЛИ :

    Примерни хотели по програмата:

    Москва: Хотел Космос*** - Легендарният хотел е разположен на една от основните пътни артерии в Москва – “Проспект Мира”. На пешеходно разстояние от хотела са три от
    забележителностите на Москва – Изложбеният център ВДНХ, кулата Останкино и Музеят на космонавтиката. До центъра на града се пътува 15 минути с метро. Хотелът разполага с 1777 стаи, 11 ресторанта и кафенета. Панорамният ресторант предлага руска и европейска кухня, а в другите можете да се насладите на средиземноморска, китайска кухня и интернационална кухня. На разположение на гостите са СПА център, фитнес център и басейн. Описание на стаите: всички стаи са оборудвани с безжичен интернет, директен телефон и сателитна телевизия. Разликата между стандартните и икономичните стаи е, че стандартнити стаи са по-големи и са на по-високи етажи.

    Санкт Петербург: Хотел Москва**** – Хотелът се намира в непосредствена близост до един от основните булеварди на града – „Невски проспект”. Метростанцията е в непосредствена близост до хотела. Хотелът разполага с 777 стаи, 5 ресторанта, един от които панорамен. Описание на стаите: всички стаи са оборудвани с директен телефон, сателитна телевизия, хладилник и сейф. *Хотел Россия*** – Хотелът се намира в Московски регион, между два парка – Паркът на Победата и Паркът на авиаторите – любими места за разходка на местните жители. Метростанция „Парк Победы“ е на 200 м от хотела. Хотелът разполага с 412 стаи, 1 ресторант и лоби бар. Описание на стаите: всички стаи са оборудвани с директен телефон, сателитна телевизия, хладилник и сейф. Интернет е наличен в лобито на хотела. Важно: в хотела не се препоръчва настаняване в тройна стая, тъй като размера на стаята не е голям и поставянето на трето /разтегателно/ легло би създало дискомфорт на всички настанени.

    ВАЖНО:

    За дата на отпътуване 27.07.2018 г. е възможно настаняване само в хотели категория 3*.

    ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

    Полетно разписание София – Москва – 15:20 ч. – 18:10 ч. Москва – София – 19:05 ч. – 22:00 ч. Продължителност на полетите: София – Москва – около 2 ч. и 50 мин. Москва – София – около 2 ч. и 55 мин. Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети. Необходими документи за издаване на руска виза: Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата; Формуляр попълнен и подписан лично от заявителя; Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru; Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.

    Забележка:

    При евентуална промяна на цената на визата, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

    ЗАБЕЛЕЖКА

    За пътуването се изисква виза и задграничен паспорт в валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането. *По време на програмата с дати на отпътуване 18.05.2018, 01.06.2018, 08.06.2018 и 20.07.2018, клиентите ще могат да се насладят на Белите нощи в Санкт Петербург.

     

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Русия
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори