• Москва и Санкт Петербург

   1 2 3 4 5
   2 328 лв.
   • Самолет
   • 8
   • BB (нощувка със закуска)
   • Русия
   Изпрати запитване
   • Москва и Санкт Петербург

    Екскурзията е осемдневна и включва 3 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Москва и 4 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в центъра на Санкт Петербург, самолетен билет с авиокомпания „България Ер“, пътуване с високоскоростния влак „Сапсан” Москва - Санкт Петербург - Москва, богата екскурзоводска програма на български език (таксите за вход на посещаваните музеи, разходка с корабче по река Нева и плаването с кораб тип „Комета” в Санкт Петербург са включени в пакетната цена на екскурзията). През периода май – юли клиентите ще могат да се насладят на романтичния период на белите нощи в Санкт Петербург.

    ПРОГРАМА

    ПРОГРАМА

    ПЪРВИ ДЕН - Петък - Отпътуване от летище София с полет на „България Ер” за Москва. Трансфер до хотела.  Настаняване в хотела. Нощувка.

    ВТОРИ ДЕН - Събота - Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Москва е столица на Руската федерация и представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Историческият център на Москва -  Кремъл със своите катедрали, манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка на Москва и пешеходна разходка в центъра на града: Червения площад и Манежния площад. Свободно време за обяд. Посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

    ТРЕТИ ДЕН - Неделя - Закуска в хотела. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл е бил построен по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата „Успенски събор”, камбанарията „Иван Велики“, катедралата „Благовещенски събор”, катедралата „Архангел Михаил” и катедралата „Дванадесетте апостоли”. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Посещение на Оръжейната палата, съхраняваща уникални ювелирни произведения и царски регалии. Свободно време за обяд. Тур по най-красивите станции на московското метро. По време на тура ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Разходка по ул. „Арбат” – пешеходна улица, дълга около 1 км., една от най-старите запазени улици в Москва. Възможност за разходка с корабче по река Москва (с доплащане 105 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва билет за корабчето, трансфери и екскурзоводско обслужване на български език. Провежда се при минимум 15 участника. Връщане в хотела. Нощувка.

    ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Понеделник - Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Екскурзия до Сергиев Посад – руският Ватикан с екскурзовод на български език. Сергиев Посад е средище на църкви и храмове и е едно от най-атрактивните места за посещение на т.нар. „Златен пръстен на Русия“, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Там могат да се видят най-изящните образци на руска църковна архитектура от XIV и XV век. Посещение на „Свето-Троицката Сергиева лавра” – най-големия храм и емблема на града, съхраняващ икони, рисувани от Андрей Рубльов и Даниел Чорни. Завръщане в Москва. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан”. Пътуването продължава около 4 часа. Пристигане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела в Санкт Петербург. Настаняване. Нощувка.
    През периода май – юни клиентите ще могат да се насладят на романтичния период на „Белите нощи” в Санкт Петербург.

    ПЕТИ ДЕН Вторник – Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Зимния дворец, Василевски остров и Невски проспект. Посещение на крепостта „Петър и Павел“. Свободно време за обяд. Посещение на Исакиевския събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. За построяването й са били необходими 40 години и днес това е една от най-впечатляващите сгради в града. В катедралата, където и до ден днешен се провеждат църковни служби, можете да откриете изложба, показваща невероятната история на построяването на храма чрез автентични исторически документи, планове и макети. Можете да се изкачите до върха на катедралата, за да се насладите на една от най-добрите панорамни гледки към града. Без съмнение ще бъдете впечатлени. Посещение на църквата „Възкресение Христово“, една от най-големите забележителности на града, впечатляваща както с архитектурата си, така и с богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки. Завръщане в хотела. Вечерта по желание посещение на традиционна руска вечер с фолклорна програма и коктейл за добре дошли (с доплащане 95 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Коктейлът включва: чаша шампанско, чаша водка, минерална вода, 1 бр. тарталет с червен хайвер, 1 бр. тарталет с мус от заешка паста и вино и  1 бр. тарталет с мус от крема сирене и гъби. Фолклорната програма включва руски народни танци, традиционни хороводи и темпераментни квадрили. Провежда се в Дом на офицерите. Цената включва билет за представлението и коктейл за добре дошли и не включва трансфери. Нощувка.

    ШЕСТИ ДЕН Сряда – Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Санкт Петербург. Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Свободно време за обяд. Разходка с корабче по р. Нева и каналите. Тъй като Санкт Петербург е наричан често „Северната Венеция“, разходката с лодка е задължителен елемент при посещението му. Прекрасните гледки, откриващи се към красивите сгради и мостове, са нещо, което наистина си заслужава да се види. Завръщане в хотела. Вечерта по желание нощна обиколка на града – чудесна възможност да видите красиво осветените сгради и вдигането на мостовете над река Нева. Продължителност на обиколката от 00:00 – 02:20 ч. (с доплащане 95 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 10 записани. Цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български език. Нощувка в Санкт Петербург.

    СЕДМИ ДЕН - Четвъртък - Закуска в хотела. Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село(понастоящем гр. Пушкин). Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна война. Посещение на парка на Петродворец /Петерхоф/. Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът „Самсон” с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие. Завръщане в Санкт Петербург с корабче тип „Комета“. Това е най-красивият маршрут за прибиране. По време на 30-минутното пътуване ще се насладите на красотата на Финския залив. Завръщане в хотела.Вечерта по желание посещение на известната балетна постановка „Лебедово езеро” в Ермитажен театър или Александрийски театър. (с доплащане 160 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Цената включва билет за представлението „Лебедово езеро“ и не включва трансфери. Нощувка в Санкт Петербург.

    ОСМИ ДЕН - Петък - Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Москва с високоскоростния влак „Сапсан”. Пристигане. Трансфер до летище Шереметиево за полет до София в 19.05 ч. Кацане в София.

    ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

    • Самолетен билет София – Москва – София с „България Ер”;
    • 1 бр. чекиран багаж до 23 кг;
    • 1 бр. ръчен багаж до 8 кг;
    • Летищни такси;
    • 3 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в Москва;
    • 4 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в Санкт Петербург;
    • Билет за влак „Сапсан” /2 класа/ по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва;
    • Посещение на Оръжейната палата в Кремъл;
    • Разходка с корабче в Санкт Петербург;
    • Пътуване с корабче тип „Комета“ от Петерхоф до Санкт Петербург;
    • Всички трансфери по маршрута;
    • Екскурзоводско обслужване на български език по програмата;
    • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
    • Водач – придружител от туроператора.

    ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

    • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
    • Разходка с корабче в Москва;
    • Традиционна руска вечер с фолклорна програма;
    • Такса за издаване на руска виза в размер на 120 лева;
    • Медицинска застраховка с общо покритие 30 000 евро и с включен асистанс – 16 лв.;
    • Застраховка "Отмяна на пътуване";
    • Разходи от личен характер.

    ЗАБЕЛЕЖКА

    За пътуването се изисква виза и задграничен паспорт в валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

    *По време на програмата с дати на отпътуване 17.05.2019, 24.05.2019, 07.06.2019, 21.06.2019 и 12.07.2019 клиентите ще могат да се насладят на Белите нощи в Санкт Петербург.

    ХОТЕЛИ

    Примерни хотели по програмата:

    Москва:

    Хотел Космос*** - Легендарният хотел е разположен на една от основните пътни артерии в Москва – “Проспект Мира”. На пешеходно разстояние от хотела са три от забележителностите на Москва – Изложбеният център ВДНХ, кулата Останкино и Музеят на космонавтиката. До центъра на града се пътува 15 минути с метро. Хотелът разполага с 1777 стаи, 11 ресторанта и кафенета. Панорамният ресторант предлага руска и европейска кухня, а в другите можете да се насладите на средиземноморска, китайска кухня и интернационална кухня. На разположение на гостите са СПА център, фитнес център и басейн. Описание на стаите: всички стаи са оборудвани с безжичен интернет, директен телефон и сателитна телевизия. 

    Санкт Петербург:

    Хотел Москва**** – Хотелът се намира в непосредствена близост до един от основните булеварди на града – „Невски проспект”. Метростанцията е в непосредствена близост до хотела. Хотелът разполага с 777 стаи, 5 ресторанта, един от които панорамен. Описание на стаите: всички стаи са оборудвани с директен телефон, сателитна телевизия, хладилник и сейф.

    Хотел Парк Ин Радисън Прибалтийская**** – Разположен е на Василиевски остров, на брега на Финския залив, едно от най-екологично чистите места в Санкт Петербург. В близост до хотела има автобусна и тролейбусна спирка, а спирка на метро Приморская е на около 20 мин пешеходно разстояние. Хотелът разполага с 1193 стаи, 2 ресторанта с руска и интернационална кухня и лоби бар. Описание на стаите: всички стаи са оборудвани с директен телефон, сателитна телевизия и безплатен Wi-Fi интернет .

     

    26.04.2019 - 03.05.2019 2307 лв. 
    Цени на човек в лв според настаняването:
    КатегорияНаст. в хотели 4* и 3*
    цена на възрастен в двойна стая 2307 лв.
    цена на човек в индивидуална стая 2723 лв.
    цена на трети възрастен в стая 2232 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2128 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2263 лв.
    17.05.2019 - 24.05.2019 2328 лв.РАННО ЗАПИСВАНЕ

    Цени на човек в лв според настаняването:

    КатегорияНаст. в хотели 4* и 3*
    цена на възрастен в двойна стая 2328 лв.
    цена на човек в индивидуална стая 2907 лв.
    цена на трети възрастен в стая 2253 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2149 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2284 лв.
    24.05.2019 - 31.05.2019 2386 лв. РАННО ЗАПИСВАНЕ
    КатегорияНаст. в хотели 4* и 3*
    цена на възрастен в двойна стая 2386 лв.
    цена на човек в индивидуална стая 2965 лв.
    цена на трети възрастен в стая 2311 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2209 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2344 лв.
    07.06.2019 - 14.06.2019 2386 лв. РАННО ЗАПИСВАНЕ

    Цени на човек в лв според настаняването:

    КатегорияНаст. в хотели 4* и 3*
    цена на възрастен в двойна стая 2386 лв.
    цена на човек в индивидуална стая 2965 лв.
    цена на трети възрастен в стая 2311 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2209 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2344 лв.
    21.06.2019 - 28.06.2019 2489 лв. СВОБОДНИ МЕСТА: 0
    12.07.2019 - 19.07.2019 2415 лв.РАННО ЗАПИСВАНЕ

    Цени на човек в лв според настаняването:

    КатегорияНаст. в хотели 4* и 3*
    цена на възрастен в двойна стая 2415 лв.
    цена на човек в индивидуална стая 2870 лв.
    цена на трети възрастен в стая 2340 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2239 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2374 лв.
    26.07.2019 - 02.08.2019 2328 лв.РАННО ЗАПИСВАНЕ

    Цени на човек в лв според настаняването:

    КатегорияНаст. в хотели 4* и 3*
    цена на възрастен в двойна стая 2328 лв.
    цена на човек в индивидуална стая 2782 лв.
    цена на трети възрастен в стая 2253 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2149 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2284 лв.
    02.08.2019 - 09.08.2019 2328 лв. РАННО ЗАПИСВАНЕ

    Цени на човек в лв според настаняването:

    КатегорияНаст. в хотели 4* и 3*
    цена на възрастен в двойна стая 2328 лв.
    цена на човек в индивидуална стая 2782 лв.
    цена на трети възрастен в стая 2253 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2149 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2284 лв.
    16.08.2019 - 23.08.2019 2328 лв. РАННО ЗАПИСВАНЕ

    Цени на човек в лв според настаняването:

    КатегорияНаст. в хотели 4* и 3*
    цена на възрастен в двойна стая 2328 лв.
    цена на човек в индивидуална стая 2782 лв.
    цена на трети възрастен в стая 2253 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2149 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2284 лв.
    30.08.2019 - 06.09.2019 2307 лв. РАННО ЗАПИСВАНЕ

    Цени на човек в лв според настаняването:

    КатегорияНаст. в хотели 4* и 3*
    цена на възрастен в двойна стая 2307 лв.
    цена на човек в индивидуална стая 2723 лв.
    цена на трети възрастен в стая 2232 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2128 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2263 лв.
    20.09.2019 - 27.09.2019 2328 лв. РАННО ЗАПИСВАНЕ

    Цени на човек в лв според настаняването:

    КатегорияНаст. в хотели 4* и 3*
    цена на възрастен в двойна стая 2328 лв.
    цена на човек в индивидуална стая 2744 лв.
    цена на трети възрастен в стая 2253 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2149 лв.
    цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2284 лв.

    Доплащане за руска виза - 120 лв.*

    Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети.

    Забележки:

    • *При евентуална промяна на цената на визата, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
    • *По време на програмата с дати на отпътуване 17.05.2019, 24.05.2019, 07.06.2019, 21.06.2019 и 12.07.2019 клиентите ще могат да се насладят на Белите нощи в Санкт Петербург.

    ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

    КОРАБЧЕ ПО РЕКА МОСКВА 105 ЛВ.

    Разходка с корабче по река Москва - с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва билет за корабчето, трансфери и екскурзоводско обслужване на български език. Провежда се при минимум 15 участника.

    ТРАДИЦИОННА РУСКА ВЕЧЕР 95 ЛВ.

    Посещение на традиционна руска вечер с фолклорна програма и коктейл за добре дошли - с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България. Коктейлът включва: чаша шампанско, чаша водка, минерална вода, 1 бр. тарталет с червен хайвер, 1 бр. тарталет с мус от заешка паста и вино и  1 бр. тарталет с мус от крема сирене и гъби. Фолклорната програма включва руски народни танци, традиционни хороводи и темпераментни квадрили. Провежда се в Дом на офицерите. Цената включва билет за представлението и коктейл за добре дошли и не включва трансфери.

    НОЩЕН ТУР НА САНКТ ПЕТЕРБУРГ 95 ЛВ.

    Нощна обиколка на града – чудесна възможност да видите красиво осветените сгради и вдигането на мостовете над река Нева. Продължителност на обиколката от 00:00 – 02:20 ч. - с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България. Организира се при минимум 10 записани. Цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български език. 

    БАЛЕТ ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО 160 ЛВ.

    Посещение на известната балетна постановка „Лебедово езеро” в Ермитажен театър или Александрийски театър - с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България. Цената включва билет за представлението „Лебедово езеро“ и не включва трансфери. 

    ТАКСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА РУСКА ВИЗА 120 ЛВ.

    ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

    Продължителност на полетите:

    София – Москва – около 2 ч. и 50 мин.
    Москва – София – около 2 ч. и 55 мин.

    Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети.

    Необходими документи за издаване на руска виза:

    • Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на изтичане на срока на действие на визата;
    • Формуляр, попълнен и подписан лично от заявителя;
    • Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru;
    • Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.

    Забележка: При евентуална промяна на цената на визата, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

    Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и 50% от стойността на самолетните пакети, и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 59 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
    • ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
    • ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
    • ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

    Местна валута: Руска рубла.

    Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Русия
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори