• Великден на Метеора

   1 2 3 4 5
   159 лв.
   • Автобус
   • 3
   • BB (нощувка със закуска)
   • Гърция
   Изпрати запитване
   • Първи ден

    Отпътуване от Пловдив в 05:00ч от паркинга на хотел "Тримонциум". Отпътуване от София в 07:00ч от автогара "Сердика" по посока на ГКПП Кулата. Пристигане в Солун.


    Солун (на гръцки: Тесалоники) е вторият по големина град в Гърция след столицата Атина. Солун е главен град на географската област Македония и административен център на областта Централна Македония.

    По желание панорамна обиколка на града(включено в цената): Бялата кула, Арката на Галерий, Родондата "Св. Георги", Крепостната стена- Ептапиргио, Църквата "Св. Димитър".Свободно време в града.
    След това отпътуване за Паралия. Курорта Паралия Катерини е разположен по продължението на морската ивица и се намира на 6км от окръжния град Катерини. Следобед пристигане в Паралия.

    Настаняване. Свободно време. Нощувка.

    Втори ден

    Закуска.08:30ч свободно време или по желание екскурзия до Метеора

     

     - уникално място, разположено в подножието на селището Каламбака.Едно от осемте чудеса на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Изключителна възможност за разглеждане на някои от прочутите скални манастири. Кратка спирка в работилницата за изработване на Византийски икони и сувенири.Разглеждане на един от шестте функциониращи манастира–"ПреображениеГосподне";

     На връщане към Паралия-Посещение на параклиса "Св. Параскева", в подножието на митичния Олимп и чудотворните "извори на Афродита" с лековита и светена вода.Пристигане в хотела.

    По желание и срещу доплащане посещение на гръцка вечер в таверна с жива музика и шоу програма в Паралия. Нощувка.

    Трети ден

    Закуска.Отпътуване на езерото Керкини. Езерото се намира на 40км северозападно от град Серес. Заема площ от 10995 хектара и се разпростира между планините Керкини и Крусия Ори и част от голямата Серска равнина. Представлява едно от най-големите по площ водни езера на Гърция, на места покрито от прекрасни водни лилии и приютява редки видове птици като розовото фламинго, къдроглавия пеликан и други, повечето от които са под Защита на Договора от RAMSAR. Местността около езерото е приказно красива, с потъналите в зеленина възвишения, горите от липи и лешници, дивите трендафили и пъстроцветни цветя. Езерото Керкини е един от 10-те водни резервата с международно значение и е включен във веригата Природа 2000. По желание и срещу доплащане разходка с корабче по езерото.

    Отпътуване за България.Късно вечерта пристигане в София и Пловдив.

    Цената включва

    • 2 нощувки в хотел Imperia President*** или подобен в Паралия
    • 2 закуски в хотела
    • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
    • Панорамна обиколка на Солун-автобусна и пешеходна.
    • Медицинска застраховка

    Цената не включва

    • Входна такса за манастира "Преображение Господне"- 3 евро ( входна такса - заплаща се на място)

    Забележка

    Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 15 туриста.
    Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

    Необходими документи:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Цената е валидна при минимум 40 туристи.

    Начин на плащане:

               Депозит 30 % от пакетната цена;
                  Останалите 70 % -15 дни преди отпътуването.
           Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 5 дни преди датата на отпътуване.

    Настаняването в автобуса става по реда на записването! 

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация 
    № РК-01-6716.

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Гърция
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори