• Eсенна почивка в Кипър

   1 2 3 4 5
   599 лв.
   Изпрати запитване
   •  

    Eсенна почивка в Кипър 

    Пафос - Лимасол – Никозия - Скалата на Афродита - Курион

     

     

    1–ви ден  Отпътуване за Кипър от Летище София - Терминал 2 с директен полет до Пафос в 09:35 ч. (Среща с групата 2 часа по-рано - 07:35ч. ) Пристигане в 11:40 ч.  Трансфер до хотела в Пафос. По възможност - настаняване. БОНУС! - туристическа програма в Пафос - родно място на богинята Афродита според гръцката митология, основан през 14 в.пр.н.е. Смята се, че през 1 в. от н.е. в Пафос идват Светите апостоли Павел, Варнава и евангелист Марко. Разглеждане на пристанището на Пафос, средновековната крепост, археологическия парк (Под егидата на ЮНЕСКО от 1980г. Представлява комплекс паметници на културата от древността до Средновековието - одеон, форт, частни и обществени сгради с впечатляваща изработка и красиви мозаечни подове, представящи сцени от гръцката митология). Разглеждане на останките на църквата „Св.Богородица Хрисополитиса” и колоната на Апостол Павел. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря*. Нощувка.

    2-ри ден Закуска. *По желание - целодневна екскурзия до Никозия - столица и най-голям град на Кипър. Градът е последната разделена столица в света след падането на Берлинската стена. През 2007 г. части от границата, известна като "Зелената линия", са разрушени откъм южната ѝ половина. Туристическа програма: Венецианските стени (построени през 16 век, едни от най-добре запазените ренесансови стени в Източното Средиземноморие), Паметника на свободата, Архиепископския дворец и паметника на Макариос III, катедралата „Св. Йоан Кръстител”, стария квартал Лаики Гитония. Свободно време по известната улица Ледра. Разходка в турската част на Никозия (преминаване през ГКПП само с лична карта). Посещение на катедралата „Св. София”, превърната в джамия през 1571 г. Възможност да се потопите в неповторимата атмосфера на прочутия Буюк хан Кервансарай с неговите кафенета, ресторанти и сувенирни магазини. БОНУС! Посещение на селището Лефкара, известно с производството на дантела. Местна легенда твърди, че по време на едно от своите пътешествия Леонардо Да Винчи, който минал през Кипър, дошъл в Лефкара специално за да купи дантелено покривало за олтар, което впоследствие дарил на катедралата в Милано. Лефкарската дантела е ръчно изработена от местни жени, които използват ирландски лен. Привечер връщане в хотела. Вечеря*. Нощувка.

    3-ти ден Закуска. Свободен ден  в Пафос. Вечеря*. Нощувка.

    4-ти ден Закуска. Свободен ден в Пафос. Вечеря*. Нощувка.

    5-ти ден  Закуска. Свободно време. Хотела се освобождава до 12.00ч.

    * По желание - екскурзия до Курион и Лимасол. БОНУС! Посещение на Петра ту ромиу - родното място на богинята Афродита, един от символите на Кипър. Мнозина вярват, че Афродита още пази своя любим остров, благословената земя на "сладостния Кипър". Отпътуване за античния град Курион. Комплексът включва античен театър, римски вили с добре запазени мозайки, раннохристиянска базилика, агора и др. Разглеждане на храма на Аполон Илатски и култовия център към него, разположени на скала с красива панорама към морето. Отпътуване за замъка Колоси. Построен е през 13 век, когато след падането на крепостта Акра в Палестина тук се установява седалището на Великото Командорство на рицарите от Ордена на Св. Йоан от Йерусалим. Посещение с дегустация във винарска изба. Отпътуване за Лимасол - втори по големина град на острова. Тук се намира най-голямото пристанище в страната и някои от най-добрите плажове на Кипър. Разходка в стария град с крепостта, построена от Ричард Лъвското Сърце за сватбата му с Беренгария Наварска, и уличките с реставрирани исторически къщи. Свободно време по крайбрежната улица и пристанището с многобройни заведения и красива панорама към залива на Лимасол.  В 17:00 ч. трансфер до летището за обратен полет до София в 19:50 ч. Кацане на Терминал 2 в 21:55 ч.

     

    Офертата включва :

    - двупосочен самолетен билет за директен полет София - Пафос - София;

    - летищни такси и ръчен багаж с размери 40х20х25см;

    -

    - 4 нощувки със закуски в хотел Veroniсa *** /или подобен/;

    - водач-екскурзовод от България;

    - медицинска застраховка;

     

    Офертата не включва (доплащанията са към туроператора):

    - трансфери летище - хотел – летище – 24 евро;

    - целодневна екскурзия до Лимасол и Курион - 39 евро (не включва билет за Археологическия музей в Курион - 4,50 евро);

    - целодневна екскурзия до Никозия - 42 евро;

    - доплащане за 4 вечери на блок маса – 72 лв общо;

    - доплащане за голям ръчен багаж до 10кг – 10 евро на посока (с предварителна заявка при резервация);

    - доплащане за голям куфар чекиран багаж до 20кг - 25 евро на посока (пo време на закупуване на билета);

    - входни такси на туристическите обекти (около 14 евро общо за всички обекти);

    - разходи от личен характер.

     

    Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт; за деца под 18г е необходим валиден задграничен паспорт и ако пътуват само с единия си родител - и нотариално заверена декларация от родителя, който не пътува с детето.

    *Посочената цена е на турист настанен в двойна/тройна стая;

    *доплащане за единична стая – 120 лв.

    *Офертата е валидна при група от 25 туристи.

    *Туроператорът си запазва правото да променя крайните цени при промяна на цената на самолетните билети.

     

    БАГАЖ

    Малка чантаИмате право да вземете на борда 1 малка ръчна/лична чанта, която трябва да се побира под седалката пред Вас (40 см х 20 см х 25 см). Някои примери са ръчна чанта, чанта за лаптоп и малка раница.

     

    Приоритет и 2 чанти ръчен багажПътниците, които са закупили „Приоритет и 2 чанти ръчен багаж“ могат да вземат на борда 1 допълнителна чанта от 10 кг, която трябва да се побира в оразмерителя за багаж (не повече от 10 кг и размери 55 см х 40 см х 20 см).

     

    РЪЧЕН БАГАЖ: Ръчният Ви багаж трябва да отговаря на следните изисквания за сигурност: 

    За да ви предпази от новите заплахи, произлизащи от течните експлозиви, Европейският Съюз /ЕС/ прие нови мерки за сигурност, ограничаващи количествата течности, които можете да пренасяте през пунктове за проверка за сигурност по летищата. Тези правила засягат всички пътуващи от летищата в ЕС, независимо коя е крайната дестинация.

    Това означава, че Вие и вашият ръчен багаж ще бъдете проверявани както за забранени предмети, така и за количествата течности, които носите. Тези мерки не ограничават в никакъв случай течностите, които можете да закупите в магазините на летището, разположени след пунктовете за проверка или на борда на самолети, оперирани от авиокомпания от Общността.

    Новите мерки за сигурност влизат в сила от 06.11.2006г. и се отнасят за всички летища на ЕС, както и за летищата в Норвегия, Исландия и Швейцария, до второ нареждане.

     

    Докато приготвяте ръчния си багаж:

    Разрешава се да носите само малки количества течности в ръчния си багаж. Тези течности трябва да бъдат в самостоятелни опаковки с капацитет не повече от 100 милилитра всяка и поставени в самозапечатващ се, прозрачен плик, за многократна употреба. Течностите в ръчния багаж не могат да бъдат повече от 1 литър .

    Вие все още можете:

    • да пакетирате течности в чантите, които ще предавате за регистриране /основния багаж/. Новите правила засягат само ръчния багаж;
    • да носите в ръчния си багаж медикаменти и диетични храни, както и бебешки храни за ползване по време на пътуването. В пункта за проверка може да бъде поискано от Вас да докажете необходимостта от медикаменти и диетични храни по време на пътуването;
    • да купувате течности, като парфюми, напитки и др. или в магазините на летищата на ЕС, разположени след пунктовете за проверка, където показвате бордовата си карта, или на борда на самолета на  авиокомпания от Общността;
    • ако трансферирате на летище в Общността, не отваряйте плика преди проверката за сигурност на това летище, а ако трансферирате повече от един път, не отваряйте плика преди проверката за сигурност на последното летище;
    • Ако течностите са в специален, запечатан плик, не го отваряйте преди да сте минали пункта за проверка. В противен случай съдържанието на плика може да бъде конфискувано.

     

    Този документ е разработен от Европейската комисия в сътрудничество с AEA и ACIE.

     

    ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

    Република Кипър

     Посолство на Република България в Република Кипър
    Адрес: 13, Konstantinou Paleologou, 2406, Engomi, Nicosia
    Телефон: +357 22 67 27 40; +357 22 67 24 86
    Факс: +357 22 67 65 98
    Дежурни телефони  от 14.00 ч. до 08.00 ч. 00 357 97 77 79 45
    Местна валутаЕвро (EUR) 

     

    Митнически правилаПри внос в страната на суми от над 1000 долара на човек, е необходима специална декларация. Без допълнителни такси, свободно могат да се внасят видео и фотоапарати, спортна екипировка и стоки на стойност до 85 евро, с изключение на бижута. Разрешен е износът на не повече от 50 пури, 200 цигари или 250 г тютюн, 1 литър спиртни алкохолни напитки, 0,75 л вино и 0,3 л парфюм. Забранено е изнасянето на археологични ценности без официално разрешение. При пристигане с домашни любимци е предвидена 6-месечна карантина.

    Престъпност и сигурностНивото на престъпността в Кипър е сравнително ниско. По-голямата част от случаите касаят извършени кражби, обири, грабежи и други престъпления против собствеността.

    В последните години се наблюдава една тенденция на нарастване на броя на престъпленията, които са свързани с вноса, притежанието и разпространението на наркотици. Кипър заема едно от челните места по смъртност, вследствие употреба на наркотични вещества.

    Островът се определя като транзитна точка и част от въздушните трасета за трафик на хероин и хашиш към Европа предимно от Ливан и Турция.

    Обикновено островът се използва като „първа спирка” за имигрантските потоци. Трафикът на нелегални имигранти и организираният трафик на хора преминава основно през окупираните територии.

     

    Движение по пътищата

    Водачите на ППС и пешеходците трябва да имат предвид, че в Република Кипър движението е ляво. 

    Здравеопазване

    В Кипър може да използвате своята европейска здравноосигурителна карта.

    Тя дава възможност за ползване на правото на медицинска помощ, което имат всички граждани на Република България с непрекъснати здравноосигурителни права в страните от Европейския съюз, Европейската икономическа зона и Швейцария.

    Документи за пътуване и визов режим

    Валидни българска лична карта, паспорт или временен паспорт.

    Всички български граждани, снабдени с валиден паспорт или лична карта могат да влизат, да преминават транзитно и да пребивават в Р Кипър безвизово за срок до 90 дни без да се регистрират при пристигане.

    Електрическа мрежа

    240 волта, 50 херца, трифазни контакти; препоръчваме на туристите да вземат преходници. В повечето хотели гостите могат да наемат адаптери срещу малък депозит (около 5 евро) или да закупят такъв самостоятелно в магазин или туристическа лафка срещу 1-2 евро.

    Медицинска помощ и застраховки

    Медицинските услуги на Кипър се предоставят срещу заплащане, поради което допълнителната медицинска застраховка е задължителна и препоръчваме да направите такава преди своето пътуване.

    Аптеките са с еднакво работно време като по-голямата част от магазините (през лятото - от 8:00 до 19:00 часа с обедна почивка от 13:00 до 16:00 часа, а пре зимата - от 08:00 до 17:30 часа, с обедна почивка от 13:00 до 14:30 часа, сряда и събота - до 13:00 часа), има и дежурни аптеки.

    В случай, че е необходима лекарска помощ, трябва да информирате своята застрахователна компания и да вземете от лекуващия лекар квитанция за плащане на прегледа и рецептата за лекарства.

    През лятото защитата от слънцето е задължителна - използвайте подходящи слънцезащитни кремове, очила и шапки. Най-безопасното време за любителите на здравословния загар е сутрин до 10:00 часа и следобяд, след 16:00 часа.

    Мерки за безопасност

    Не се препоръчва консумирането на чешмяна вода, по-добре е да се "въоръжите" с бутилирана в удобен за Вас магазин или супермаркет.

     ПолицияТелефонът за връзка с полицията във всеки град на острова е 199. Служителите владеят английски език.

    Телефонен код на кипър Кодът на острова е 357

    Условия на плащане:

    Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 %от стойността на самолетните, и сключен договор за организирано пътуване.Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    Всички откази от пътуване се извършват лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването.

    Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция -3 дни след записване и внасяне на депозит.

    В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

    - от 59 до 30 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  20% от внесения депозит в лева.

    - от 29 до 15 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на  50% от внесения депозит в лева;

    - от 14 до 10 календарни дни преди датата на пътуването ,таксата прекратяване е в размер на 100% от внесения депозит в лева;

    - от 9 до 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на  75% от цената

     на организираното пътуване в лева;

    - под 5 календарни дни преди датата на пътуването,таксата прекратяване е в размер на 100% от цената

    на организираното пътуване в лева;

    При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста,

    както и при подаване на неверни или неточни документи Туроператора има право да анулира пътуването,

     като удържа същите неустойки.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

    Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста.

    В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

    Допълнителните услуги,които не са включени в основната цена на туристическия пакет, се заявяват и заплащат допълнително. За да се реализират е необходимо да бъдат заявени и заплатени още при сключването на договора за организирано пътуване ,или не по късно от  15 дни преди датата на заминаване при наличие на (свободни места) , тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой от 20 туриста и е с предварителни резервации.

     

    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове,последователност или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

    Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

    Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на програмата или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място.

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

    По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    ДРИЙМ ТУР"ЕООД сключва договор за застраховка”Медицински разходи при заболяване и злополука  в чужбина с осигурен асистанс” с ”ДЗИ-Общо застрахованеЕАД. Застраховката важи за срока на пътуването.

    Полицата е с общо покритие 5000 EUR и включен асистанс,като  Покрива възникнали медицински разходи от злополука или акутно заболяване,медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът пряко или чрез туристически агент предоставя на потребителя оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването.

    Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" ,която покрива разходи за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Самолетни екскурзии
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори