• Перлите на Адриатика - ДУБРОВНИК и БУДВА

   1 2 3 4 5
   310 лв.
   • Автобус
   • 5
   • HB (закуска и вечеря)
   • Хърватия
   Изпрати запитване
   • Перлите на Адриатика - ДУБРОВНИК и БУДВА 
    Маршрут: Требине, Дубровник, Котор*, Будва*, Вишеград 
    Продължителност: 4 дни / 3 нощувки 
    Включен пансион: 3 закуски и 3 вечери 

    Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.

     

    1 ДЕН /СОФИЯ – ТРЕБИНЕ/ 
    Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 05.30ч. Пътуване през Сърбия и Босна и Херцеговина с кратки почивки за освежаване. Късно вечерта пристигане в Требине - градът е разположен в близост до границата с Хърватска на 25 км. от Дубровник. Градът винаги е бил на кръстопът, изложен на бурен исторически вятър, точно като местността в която е построен. С едно око гледа към Мостар, с друго към Дубровник и въпреки това повече от 1000 години е запазил своята идентичност и самобитност. Старият град е заобиколен от стени, които датират от периода на Османската империя, а центърът на града е построен в средиземноморски стил. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

    2 ДЕН /ТРЕБИНЕ – ДУБРОВНИК - ТРЕБИНЕ/ 
    Закуска. Панорамен тур на Дубровнишка Ривиера и град Дубровник. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод (По време на програмата се посещават и туристическите обекти, за които има входна такса. Туристите, които не желаят да заплатят входните такси, изчакват групата отвън пред всеки обект, за да продължат с туристическата обиколка): улица Страдун, големият и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. 
    По желание разходка с корабче до близкият остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата на Локрум е намерил спасение Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение на връщане от Кръстоносен поход до Палестина Разглеждане на ботаническата градина на острова. Свободно време. 
    Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

    3 ДЕН /ТРЕБИНЕ – КОТОР* – БУДВА* / 
    Закуска. Свободно време или по желания допълнителна екскурзия до Будва и Котор. 
    Отпътуване за Будванска Ривиера и известния черногорски курорт Будва. Туристическа обиколка в старият град на Будва: придвижвайки се по тесните улички и площадчета ще стигнем до църквата Св.Троица, катедралата Св.Йоан и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св.Никола и цяла Будванска Ривиера. Свободно време за обяд. 
    Продължаване за Котор, градът и природния район около него са включени в списъка на UNESCO. Туристическа обиколка в старият град: Западната порта на градските стени, Главния площад, Часовниковата кула, двореца на Дуковете, Византийския дворец, катедралата Св.Трифон. Свободно време. 
    Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

    4 ДЕН /ТРЕБИНЕ – ВИШЕГРАД - СОФИЯ/ 
    Закуска. Отпътуване за България. На Вишеград кратка фото-пауза при известния каменен мост над река Дрина – „Чуприята”. Моста е построен през ХVI век по инициатива на Мехмед паша - Соколлу и дело на великият архитект Синан. От 2007 г. е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Романа „Мостът на Дрина” е най-добрата творба на Иво Андрич, нобелов лауреат за литература от 1961 г. Продължаване по маршрута: Чачак – Кралево – Ниш - София. Пристигане в София късно през нощта. 

    ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА: 

    човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. в стая с 2-ма възрастни
     310лв.  310 лв.  370 лв.  270 лв.


    ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

    • 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери в хотел 3/4 * в Требине
    • транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
    • водач от фирмата организатор
    • екскурзоводско обслужване
    • местен екскурзовод за обиколката в Дубровник
    • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец (за лица над 65г има доплащане)


    ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

    • входни такси за забележителностите по програмата
    • Дубровник - за посещение на Францискански манастир, Доминикански манастир, катедралата Маринино възнесение и двореца Княжев двор - възрастен 28 евро общо, дете до 14г. – 18 евро общо | билет за корабче до остров Локрум – 20 евро
    • екскурзия до Будва и Котор - 15 евро (организира се при група 30 души, заявява се и се заплаща на място)
    • Котор - входна такса за стария град - 1 евро,
    • доплащане към медицинската застраховка за лица от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 10 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
    • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева

    НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 
    ▪депозит в размер на 100 лева на човек при записване 
    ▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване. 

    ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ: 
    ▪до 61 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса 
    ▪от 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – се удържа такса в размер на внесения депозит 
    ▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет 
    ▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет 
    ▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет. 

    ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 
    ▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души. 
    ▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници: 

    • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
    • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
    • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни

    При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет. 
    ▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица. 
    ▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията. 
    ▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност. 
    ▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания. 
    ▪Срок за записване: до запълване на свободните места. 
    ▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване). 
    ▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване. 
    ▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им. 
    ▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма. 
    ▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон. 
    ▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от ЗТ – застрахователна полица No 18 902 1315 0000616947/15.01.2018 в ЗАД Армеец, със срок на валидност от 20.01.2018 до 19.01.2019г., застрахователна сума 75 000 лева. 
    Телефони за спешна връзка с Туроператора: 
    от понеделник до петък (09.30-18.00ч.) 00359 32 62 62 40
    събота, неделя и почивни дни: 00359 876 20 62 62

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Черна гора и Хърватия
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори