• Граф Дракула или истината за вампира от Трансилвания

   1 2 3 4 5
   219 лв.
   • Автобус
   • 3
   • BB (нощувка със закуска)
   • Румъния
   Изпрати запитване
   • ПРОГРАМА:

    ПЛОВДИВ-РУСЕ-СИНАЯ –
    БРАН-БРАШОВ-БУКУРЕЩ-РУСЕ-ПЛОВДИВ

    Първи ден:

    Отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел "Тримоциум" в 05:00ч., по посока Стара Загора-Прохода на Републиката-Велико Търново-Русе-Букурещ.

    Пристигане в Букурещ- столицата на Румъния и най-големият град в страната, промишлен и търговски център.Град преплел в себе си история,изкуство и десетки очарователни сгради,строени от френски архитекти в характерен за края на 19 век стил.Това е причината града да прилича на френската столица и да бъде наричан Малкия Париж.
    Тези от Вас които имат желание да разгледат града и да се насладят на неговата красота,могат да се включат в нашата автобусно-панорамна обиколка(срещу допълнително заплащане).Отправяме се към Музея на Селото и народното творчество,който по желание може да посетите(има входна такса).Подобни комплекси има още четири в света.Разположен край езерото Херастрау,в парковата част на Букурещ,етнографския парк разполага с 298 постройки,разположени в 46 селскостопански двора,запознавайки ни с бита на различните области на Румъния.Ще имате възможност да се разходите сред къщи в различни стилове,вятърни мелници,дървени църкви,воденици и дори стара панаирна въртележка,ще видите предмети от различни занаяти и ще имате усещането,че наистина сте в старо румънско селце.
    След това ще се отправим към следващите забележителности,с които е известен града: булеварда на Победата (Каля Викторей),където са разположени едни от най-значимите сгради в Букурещ, Триумфалната арка, построена през 1922 година,по подобие на арката в Париж,в памет на загиналите румънски воини в Първата световна война, Атенеумът - седалище на Филхармонията и най-голямата концертна зала в Румъния.Ще видим Дома на свободния печат-сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, Булеварда на посолствата, Площада на Революцията,от където на 21 декември 1989 г. телевизиите по цял свят предават последните мигове от управлението на Чаушеску,Националната Библиотека, Народния театър.
    Ще видим и една от най-внушителните сгради- Двореца на Чаушеско - сега действащ Парламент на Румъния.Това е най-известното здание в страната, втората по големина административна сграда в света след Пентагона в САЩ.Построена е по времето на управлението на Николае Чаушеско, върху един от малкото естествени хълмове в Букурещ, който за целта на проекта е разрушен. Има легенди, че мястото, върху което е изграден Палата преди няколко века е било гробище, в което са погребвани хилядите загинали при чумна епидемия жители на Букурещ. В началото сградата е наричана Дом на републиката и е отражение на мегаломанското мислене на румънския диктатор Николае Чаушеско.Направена е по проект на около 700 румънски архитекти,а при строителството са използвани изключително румънски материали – дърво, мрамор, дялани камъни и др. Строежът е погълнал неимоверно количество пари, които са буквално изгладувани от обикновените румънци и в него са участвали над 20 000 работници.
    След като направим едни от-най красивите снимки,пред една от най-внушителните сгради в града,ще се отправим към курортното градче Синая.

    Настаняване в хотел.
    Свободно време. Нощувка.

    Втори ден:

    Закуска. Отпътуване за Бран. Посещение на Замъка на граф Дракула (с входна такса).

     

    Средновековният замък, разположен живописно на 60 метрова скала, в миналото служел като крепост и граница между две исторически княжества-Влахия и Трансилвания.В момента замъка се е превърнал в една от най-популярните туристически дестинации в Румъния. Легендата разказва, че замъкът, някога е принадлежал на влашкия владетел Влад Цепеш известен още под прозвището Граф Дракула. Ирландският писател Брам Стонър овековечава неговият образ в своя роман "Дракула".
    Отпътуване за замъка Ръшнов.Намира се на каменист хълм над градчето Ръшнов на около 15 км от Брашов и на приблизително същото разстояние от замъка Бран. Край крепостта минава прохода Рукър-Бран, важен пътен възел между Влашко и Трансилвания. Изгледът от замъка е величествен.
    Отпътуване за Брашов

    живописно средновековно градче в Трансилвания. Сгушен в полите на южните Карпати и блестящ с готическа, барокова и възрожденска архитектура, както и изобилие от исторически забележителности, Брашов, е едно от най-посещаваните места в Румъния. Старата част на Брашов е много добре съхранена и към нея се открива невероятна панорамна гледка от планината Тампа, до която води кабинков лифт. Ще разгледаме едни от най-емблематичните забележителности в града : Черната църква (Biserica Neagra) – най-голямата готическа църква в Румъния. Сградата датира от 1477 г., когато заменя по-стара църква от 1385 г., а името и идва от почернените от големия пожар през 1689 година стени; Старинния главен площад, където се извисява Старото кметство; Най-тясната улица в Румъния - “Въжето“, чиято ширина варира между 111 и 135 см., а дължината и е 83 метра. Свободно време в Брашов.
    Връщане в хотела в Синая.
    По желание и срещу допълнително заплащане посещение на типичен румънски ресторант с жива музика и шоу програма . Нощувка.

    Трети ден:

    Закуска.
    Посещение на замъка Пелеш (с входна такса) - бившата лятна кралска резиденция на първия румънски крал Карол I .

    Замъка е смятан за една от най-красивите постройки не само на Балканите, а и в Цяла Европа. Наречен е " Перлата на Карпатите" заради своята уникална архитектура съчетаваща изяществото на немския неоренесанс с италианските традиции и барок.

    Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

    Цената включва:

    • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
    • 2 нощувки в хотел 3 * в Синая; 
    •  2 закуски в хотела; 
    •  Медицинска застраховка за лица до 65 год.; 
    • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването;

    Цената не включва:

    •  Панорамна обиколка на Букурещ- 20 лв
    • Медицинска застраховка за лица над 65 год.-12 лв
    • Входна такса за замъка "Бран"-  35 RON
    • Входна такса за замъка "Пелеш" 30 RON
    • Входна такса за крепостта "Ръшнов"- 15 RON
    • Синайския манастир-  5 RON
    • Входна такса за музея на селото-  10 RON

    Забележка:

    Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туриста.

    Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ.

    НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

    Депозит 30 % от пакетната цена;

    Останалите 70 % -15 дни преди отпътуването.

    Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 5 дни преди датата на отпътуване.

    Настаняването в автобуса става по реда на записването!

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация

    № РК-01-6716.

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ДЗИ-ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ"ЕАД със седалище гр.София ул"Г.Бенковски"3, застрахователна полица N 212116156000001/2016г,с валидност на действие от 01.04.2016г до 31.03.2017г.,с лимит на отговорност 25 000 лв

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Румъния
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори