• Екскурзия до Метеора

   1 2 3 4 5
   189 лв.
   • Автобус
   • 3
   • BB (нощувка със закуска)
   • Гърция
   Изпрати запитване
   • Първи ден

    Отпътуване от Пловдив в 05:00ч от паркинга на хотел "Тримонциум". Отпътуване от София в 07:00ч от стадион "Васил Левски" по посока на ГКПП Кулата. Пристигане в Солун.


    Солун (на гръцки: Тесалоники) е вторият по големина град в Гърция след столицата Атина. Солун е главен град на географската област Македония и административен център на областта Централна Македония.

    По желание панорамна обиколка на града(включено в цената): Бялата кула, Арката на Галерий, Родондата "Св. Георги", Крепостната стена- Ептапиргио, Църквата "Св. Димитър".Свободно време в града.
    След това отпътуване за Паралия. Курорта Паралия Катерини е разположен по продължението на морската ивица и се намира на 6км от окръжния град Катерини. Следобед пристигане в Паралия.

    Настаняване. Свободно време. Нощувка.

    Втори ден

    Закуска.08:30ч свободно време или по желание екскурзия до Метеора

     

     - уникално място, разположено в подножието на селището Каламбака.Едно от осемте чудеса на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Изключителна възможност за разглеждане на някои от прочутите скални манастири. Кратка спирка в работилницата за изработване на Византийски икони и сувенири.Разглеждане на един от шестте функциониращи манастира–"ПреображениеГосподне";

     На връщане към Паралия-Посещение на параклиса "Св. Параскева", в подножието на митичния Олимп и чудотворните "извори на Афродита" с лековита и светена вода.Пристигане в хотела.

    По желание и срещу доплащане посещение на гръцка вечер в таверна с жива музика и шоу програма в Паралия. Нощувка.

    Трети ден

    Закуска.Отпътуване на езерото Керкини. Езерото се намира на 40км северозападно от град Серес. Заема площ от 10995 хектара и се разпростира между планините Керкини и Крусия Ори и част от голямата Серска равнина. Представлява едно от най-големите по площ водни езера на Гърция, на места покрито от прекрасни водни лилии и приютява редки видове птици като розовото фламинго, къдроглавия пеликан и други, повечето от които са под Защита на Договора от RAMSAR. Местността около езерото е приказно красива, с потъналите в зеленина възвишения, горите от липи и лешници, дивите трендафили и пъстроцветни цветя. Езерото Керкини е един от 10-те водни резервата с международно значение и е включен във веригата Природа 2000. По желание и срещу доплащане разходка с корабче по езерото.

    Отпътуване за България.Късно вечерта пристигане в София и Пловдив.

    Цената включва

    • 2 нощувки в хотел Imperia President*** или подобен в Паралия
    • 2 закуски в хотела
    • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
    • Панорамна обиколка на Солун-автобусна и пешеходна.
    • Медицинска застраховка за лица до 65 год.

    Цената не включва

    • Входна такса за манастира "Преображение Господне"- 3 евро ( входна такса - заплаща се на място)
    • Медицинска застраховка за лица над 65 години 6 лв.

    Забележка

    Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 15 туриста.
    Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

    Необходими документи:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    Цената е валидна при минимум 40 туристи.

    Начин на плащане:

                                                                                                        Депозит 30 % от пакетната цена;
                                                                                           Останалите 70 % -15 дни преди отпътуването.
                                                             Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 5 дни преди датата на отпътуване.

    Настаняването в автобуса става по реда на записването! 

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация
    № РК-01-6716.

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ДЗИ-ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ"ЕАД със седалище гр.София ул"Г.Бенковски"3,застрахователна полица N 212116156000001/2016г,с валидност на действие от 01.04.2016г до 31.03.2017г.,с лимит на отговорност 25 000 лв

    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Гърция
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори