• Фестивалът на лалетата в Истанбул

   1 2 3 4 5
   169 лв.
   • Автобус
   • 3
   • BB (нощувка със закуска)
   • Турция
   • Пловдив - Истанбул
   Изпрати запитване
   • ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ 2018г

    ПРОГРАМА:
    Лалето е един от символите на Турция. Макар че много го свързват с Холандия, цветето се разпространява естествено по азиатските склонове, и е било масово отглеждано и търгувано по време на Османската империя. Типичното османско лале е с тънки заострени нагоре листенца, сравнявани с остриета на саби. По времето на Сюлейман Великолепни луковици на лалета били пренесени в Холандия и от там лалето започва своето шествие по целия свят.
    Станал традиция, Фестивалът на лалето привлича както местни, така и туристи, които искат да се насладят на феерията от цветове, обгърнали Истанбул. 
    Ако искате да се потопите в живота на местните хора и едновременно да видите една красива и различна страна на Истанбул, то не пропускайте да се разходите из парка Емирган. През април мястото е вълшебно и никой не остава безразличен към пищната красотата на цъфналите пролетни цветя.
    Подарете си едно страхотно преживяване,потопени в разкош от цъфнали ароматни и цветни лалета!


    1-ви ден:

    21:30ч. тръгване от Пловдив от паркинга на хотел "Тримонциум" по посока Хасково – Харманли.Преминаване на ГКПП Капитан Андреево.

    2-ри ден:


    Сутринта пристигане в Истанбул  - бивша столица на три империи, прочут със своите великолепни забележителности.Панорамна обиколка на града(включена в цената) с лицензиран местен екскурзовод. През въжения мост над Босфора се преминава от Европейската в Азиатската част-от един континент на друг.  Ще имате възможност да се любувате на много стари вили, летни дворци и резиденции, някогашни рибарски селища, превърнати днес в най-изисканите и скъпи жилищни райони. Преминава се покрай Бейлербей (втория дворец край Босфора, използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица). Връщането към Европейската част става през първия мост над Босфора, квартала Бешикташ (един от първите заселени райони край Босфора), покрай двореца Долмабахче, кулата "Галата" и моста "Галата" над "Златния рог" (заливът, който разделя европейската част на града на Нова и Стара част).Посещение и разглеждане на българската църква "Св.Стефан". Построена  е на самия бряг на Златния рог в средата на XIX век. Отдалеч привлича поглед невероятно красивата украса на фасадата, но не всички знаят, че цялата конструкция е излята от чугун. За това я наричат “Желязната църква”. След 7 годишен ремонт,църквата бе открита за посещение на 07.01.2018г.
    Пешеходна разходка в историческата част на града: Хиподрума (център на града в началото на нашата ера; огромно съоръжение за конни състезания с няколко паметници от древността); посещение на Синята джамия (от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с 6 минарета); музея "Света София" отвън (епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453г превърната в джамия); стария султански дворец "Топ Капъ" отвън.
    Настаняване в хотела.
    Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане   пешеходна туристическа програма с посещение с местен екскурзовод на дворците "Топ Капъ" и"Света София"
     "Топ Капъ" един от най-посещаваните музеи както на Истанбул, така и на Европа. Той е построен по заповед на султан Мехмед IIФатих върху развалините на една Римска постройка през 1475-1478 г. Тук, в течение на 400 години е бил центърът на държавното управление на империята. Дворецът впечатлява със своята площ от 700 000 кв.м. – два пъти по-голям от Ватикана и два пъти по-малък от Монако. Колекцията на музея “Топкапъ” се смята за една от трите най-богати колекции в света, като общият брой на експонатите е около 65 000. Посещение на храма "Света София.Построен, за да съживи славата на Рим.Над 8 пъти по-голяма от централния корт на Уимбълдън, „Света София“ – най-славната църква в историята на византийската империя е служила дълго време като християнска катедрала, а по-късно след завладяването на града от турците през 1453 г. е превърната в главна джамия на Константинопол, като са построени четири минарета и са заличени иконописите във вътрешността й (според исляма, в храмовете не може да има образи на хора).Свободно време.
    По желание /срещу допълнително заплащане/:
    Романтична разходка с вечеря на яхта на Босфора – шоу програма с DJ, традиционни фолклорни танци, представление с ориенталски танци, песни и много забава. Богато меню: салата – ордьовър или т.нар. мезета, сезонна салата, основно ястие – прясна риба или пилешко, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш с прекрасното турско ароматно кафе... На човек се предлагат неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки!
    ИЛИ
    Вечеря в местен ресторант -"Gar musichall", с богата атракционна програма, ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи
    Нощувка.

    3-ти ден:

    Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане разходка с корабче по Босфора с възможност за разглеждане на европейския и азиатския бряг на Истанбул, моста "Галата", кулата "Галата", пристанището, новия султански дворец "Долма Бахче", квартала "Ортакьой", отбранителните крепости, летния султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата. Ще видите и ще се насладите на още едно от чудесата на Истанбул, а може би и на света – проливът “Босфор”. Пътешествието с туристически кораб от моста “Галата” покрай двата континента ще Ви накара да се почувствате по особен начин щастливи.Покрай очите Ви като на филмова лента ще минават красиви дворци, кули, исторически паметници.Около Вас ще кръжат чайки, а слънцето и вятърът ще Ви напомнят, че всичко това е истинско и не сънувате...
    По желание и срещу допълнително заплащане посещение на най- красивият султански дворец Долмабахче Сарай.Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче е една от най-впечатляващите забележителности на Истанбул. Долмабахче ще остане завинаги в историята като сграда на последният султан на Османската империя и на първият президент на Турция. Палатът е издигнат на европейският бряг на Босфора.Признат е за най-красивият дворец в Истанбул, и в него са съчетани различни художествени стилове.
    По желание и срещу допълнително заплащане посещение на небостъргача „ САПФИР”. Небостъргачът е най-високата жилищна сграда в Европа и се нарежда сред най-високите изобщо в света - съперничи си с Айфеловата кула и Емпайър стейт билдинг. Той се извисява на 64 етажа със 174 апартамента с площ от 120 до 1100 кв.м. Вертикалните градини правят сградата уникална и я отличават от всяка друга. Срещу неголяма сума човек може да се изкачи до върха със скоростен асансьор. А там дъхът ви просто ще спре. Истанбул е в краката ви. Накъдето и да се обърнете виждате огромния космополитен град. Дебелото стъкло позволява буквално да увиснете във въздуха. Усещането е невероятно. Все едно си истински господар на света. Връщане в хотела. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в изумителна симулация Sky RIDE – 4D за полет с хеликоптер над Истанбул.  Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.
    Прибиране в хотела.Свободно време.
    По желание и срещу допълнително заплащане в между 18.00ч и 19.00ч отпътуване към  МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL.  За първи път в Истанбул - Пеещи фонтани!!!
    Вижте уникалния танц на музикалните фонтани в Истанбул - ослепителна гледка  - вода, светлина, лазер и огън в Watergarden, впечатляващо представяне!  Целият живот тук е структуриран около великолепния шоу басейн. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета.Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа.Свободно време.
    Завръщане в хотела.Нощувка

    4-ти ден:

    Закуска.
    Срещу допълнително заплащане посещение на парка ЕМИРГАН.
     Парка Емирган  е  един от най-големите обществени паркове в Истанбул, известен с пролетните си композиции от лалета.  Намира се на хълм в европейската част на Истанбул. Мястото е било парк още по време на Източно римската империя, известен като „Кипарисовата гора“, тъй като по това време е имало основно дървета кипариси. В момента парка заема площ от 470,000 m2, от всички страни е ограден с каменни стени и има страхотна гледка към Босфора в горната си част.
    Фестивалът на лалетата се разгръща из целия град ,но тук са най-впечатляващите композиции.Целият парк сякаш е нарисуван от огромната четка на невидим художник.Реки и килими от лалета се простират под все още неразлистените дървета.Пъстри дъги,вълни,кръгове и красиви фигури,сътворени от пролетното цвете,привличат погледа.Декоративните басейни,езера и трите павилиона(палати),които са наименувани по баграта на фасадата си –„Бял”,”Жълт” и „Розов”,се съчетават органично с окръжаващата ги цветна палитра.Палатите са превърнати в китни ресторанти и кафенета,от които посетителят може да се наслаждава на приказните гледки наоколо.
    Сенчестите пътеки,масите за пикник,детските и спортни площадки правят парка едно от най-любимите места за отдих на жителите и гостите на Истанбул.А от върха на хълма се разкрива великолепна панорама към Босфора.Но най-прекрасните спомени , с които човек може да си тръгне от тук си остават изпъстрените с лалета пейзажи.
    Отпътуване за България.
    БОНУС:Посещение на Одрин. Разглеждане на българската църква “Св. Св. Константин и Елена”, най-голямата джамия в Турция – Селимие,. Възможност за посещение на одрински базари за покупки на ниски цени на перилни препарати, баклава, локум, маслини и домашни потреби. Свободно време.
    Отпътуване за България.Късно вечерта пристигане в Пловдив. 

    Цената е на турист настанен в двойна или тройна стая и  включва: 

    • Транспорт с комфортен автобус *** (климатик, видеосистема, минибар);
    • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Истанбул;
    • Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод(автобусна и пешеходна)
    • Медицинска застраховка за лица до 65 год.;
    • Екскурзоводско обслужванe;
    • Магистрални такси
    • Посещение на Одрин.

    Цената не включва: 

    • Посещение на храма "Св.София"– 50 лева(местен екскурзовод на български език,слушалки, входна такса за Света София );
    • Посещение на двореца "Топкапъ" -50 лева(местен екскурзовод на български език, входна такса за "Топ капъ");
    • Посещение на двореца "Долмабахче Сарай"- 50лева (транспорт, местен екскурзовод на български език, входна такса за "Долмабахче" );
    • Екскурзия до небостъргача “САПФИР” – 20 лева;  
     -вход за панорамата- 18 турски лири;    
     -вход за панорама + 4D кино: 28 турски лири;
    • Разходка с корабче по Босфора – 34 лева;
    • Посещение на МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - 24 лева;
    • "Gar Musichall" (традиционно турско заведение със шоу програма) – 60 лева.
    • Романтична разходка с вечеря на яхта на Босфора  с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 90 лева
    • Посещение на парка ЕМИРГАН- 5 лева
    • Медицинска застраховка за лица над 65 год.-6 лв; 


    Забележка:

    Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туриста.

    Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

    За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо те да бъдат заявени и заплатени при доплащане на основния пакет, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ.

    НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

    Депозит 30 % от пакетната цена;
    Останалите 70 % -15 дни преди отпътуването.
    Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 5 дни преди датата на отпътуване.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация
    № РК-01-6716.
    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ДЗИ-ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ"ЕАД със седалище гр.София ул"Г.Бенковски"3, застрахователна полица N 212117156000001/01.03.2017г,с валидност на действие от 01.04.2017г до 31.03.2018г.,с лимит на отговорност 25 000 лв
    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

     

    Цената е на турист настанен в двойна или тройна стая и  включва: 

    • Транспорт с комфортен автобус *** (климатик, видеосистема, минибар);
    • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Истанбул;
    • Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод(автобусна и пешеходна)
    • Медицинска застраховка за лица до 65 год.;
    • Екскурзоводско обслужванe;
    • Магистрални такси
    • Посещение на Одрин.

    Цената не включва: 

    • Посещение на храма "Св.София"– 50 лева(местен екскурзовод на български език,слушалки, входна такса за Света София );
    • Посещение на двореца "Топкапъ" -50 лева(местен екскурзовод на български език, входна такса за "Топ капъ");
    • Посещение на двореца "Долмабахче Сарай"- 50лева (транспорт, местен екскурзовод на български език, входна такса за "Долмабахче" );
    • Екскурзия до небостъргача “САПФИР” – 20 лева;  
     -вход за панорамата- 18 турски лири;    
     -вход за панорама + 4D кино: 28 турски лири;
    • Разходка с корабче по Босфора – 34 лева;
    • Посещение на МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - 24 лева;
    • "Gar Musichall" (традиционно турско заведение със шоу програма) – 60 лева.
    • Романтична разходка с вечеря на яхта на Босфора  с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 90 лева
    • Посещение на парка ЕМИРГАН- 5 лева
    • Медицинска застраховка за лица над 65 год.-6 лв; 


    Забележка:

    Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туриста.

    Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

    За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо те да бъдат заявени и заплатени при доплащане на основния пакет, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

    НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

    Документ за самоличност- задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.

    ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ.

    НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

    Депозит 30 % от пакетната цена;
    Останалите 70 % -15 дни преди отпътуването.
    Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 5 дни преди датата на отпътуване.

    Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

    Информация за агенцията

    ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация
    № РК-01-6716.
    ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ДЗИ-ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ"ЕАД със седалище гр.София ул"Г.Бенковски"3, застрахователна полица N 212117156000001/01.03.2017г,с валидност на действие от 01.04.2017г до 31.03.2018г.,с лимит на отговорност 25 000 лв
    Туристическа агенция "Дрийм Тур", предлага екскурзии,почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели по избор-морски, планински, СПА, както в страната така и в чужбина. Продажба на самолетни и автобусни билети.

    Станал традиция, Фестивалът на лалето привлича , както местни, така и туристи, които искат да се насладят на ферията от цветове, обгърнали Истанбул
    Хотела се съобщава в рамките на три работни дни преди отпътуването.
  • Подобни оферти
  • Форма за запитване
  • Турция
  • Последно разгледани артикули
   Затвори
   Отвори